myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV-SĂCELE. Activitate tot mai intensă la spitalul municipal

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce a avut porțile ferecate șase ani, Spitalul Municipal Săcele a fost redeschis în vara anului trecut, dar în regim de zi. De la 1 Mai 2018, unitatea va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Primarul săcelean Virgil Popa a explicat: „Am primit aprobarea de la Ministerul Sănătății pe structură spital, pentru spitalizare continuă pentru medicina internă și pediatrie. Vom continua cu spitalizarea de zi în medicina internă, cardiologie, pediatrie, oftalmologie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, radiologie, endocrinologie, ORL și ortopedie. Ultimele trei specializări sunt, de altfel, la dispoziția pacienților tot din data de 1 Mai”.

În acest spital funcționează o sală de mici intervenții chirurgicale (24 de ore din 24), un cabinet de explorări funcționale cardiorespiratorii și cardiovasculare în care se pot realiza teste de efort, spirometrie și ecografie.

„De asemenea, în regim ambulatoriu funcționează, între orele 8.00 – 20.00, un cabinet de radiologie, la care tocmai am reușit să acredităm echipamentul, precum și servicii de anatomo-patologie”, a adăugat edilul. 

La acest moment, în spital lucrează 17 medici și 41 de asistenți medicali, infirmiere, personal auxiliar, în viitorul apropiat, cu noua structură, unitatea să aibă în jur  de 170 de persoane. 

Bugetul spitalului pe anul 2018 este asigurat de municipalitate: 1.271.000 lei pentru asigurare de fonduri pentru secțiunea de funcționare a activităților spitalicești (fond salarii, cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți) și alte cheltuieli de funcționare. 1.000.000 de lei sunt pentru dezvoltare investiții, pentru dotarea cabinetului de oftalmologie, ecografie și endoscopie, care se finalizează la sfârșitul acestui semestru.

„300.000 de lei a fost alocată prin rectificarea de buget de joi, pentru dotarea spitalului cu lift. Este o investiție necesară, pentru că imobilul în care funcționează spitalul nostru are două etaje și o mansardă. Restul banilor vin de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Suma încă nu a fost comunicată, dar o vom afla atunci când se va încheia contractul cu CJAS. Este important că am reușit să finalizăm o etapă, mă refer la cea cu spitalizarea continuă. La toate aceste servicii de spitalizare de zi se poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie, cu cardul de sănătate și cartea de identitate. În viitor municipalitatea va mai asigura doar sumele necesare pentru funcționare și pentur investiții”, a explicat primarul.

De la deschidere până în prezent, deci în mai puțin de un an, au trecut pragul unității spitalicești aproximativ 10.000 de pacienți.

Ca structură, pe spitalizare continuă sunt 50 de paturi (13 pentru medicină internă, 10 la pediatrie, 17 pentru cei cu boli cronice, iar 10 paturi sunt rezervate pentru îngrijirile paliative.

„La spitalizare de zi avem 28 de paturi, trei la chirurgie, opt la pediatrie, cinci la gastroenterologie și 10 paturi pentru alte specializări medicale. Avem și o farmacie avizată, acreditată, deci suntem undeva la 90% din ceea ce înseamnă funcționarea spitalului. Mai trebuie acreditări la saloanele pentru bolile cronice și îngrijire paliativă, dar cu siguranță în următoarele luni le vom avea și pe acestea”, a mai spus Virgil Popa.

Sursa citată apreciază că sistemul de salarizare la spitalul din Săcele este unul motivant, având în vedere că venitul managerului trece de 20.000 de lei, iar medicii primari primesc peste 15.000 lei brut.

„Chiar de la 1 martie am semnat documentele privind salarizarea medicilor de la cabinetele școlare, care sunt în structura Primăriei. Cei doi medici primari pe care îi avem la cabinetele școlare au câte 17.500 de lei salariu brut fiecare. Avem cabinet școlar la Liceele ”Victor Jinga”, și la ”George Moroianu”, care deservesc cele șase grădinițe, șase școli generale și trei licee, cu un total de 5.000 de elevi”, a precizat Virgil Popa.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter