myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV-SĂCELE. S-a redeschis laboratorul pentru investigații imagistice

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La finele anului trecut, conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și al Primăriei Municipiului Săcele a redeschis Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală al Dispensarului TB, aflat în cadrul Policlinicii Electroprecizia. Laboratorul funcționează în Săcele, pe Aleea Episcop Popeea nr. 20. Dotarea și consumabilele laboratorului sunt asigurate din fondurile proprii ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, iar sediul a fost pus la dispoziție gratuit de administrația locală săceleană. CJ Brașov a modificat statul de funcții al spitalului, astfel încât să poată fi angajat personalul necesar.

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, dr. Dan Moraru, repunerea în funcțiune a acestui laborator va determina creşterea accesibilităţii populaţiei la serviciile de pneumoftiziologie prin posibilitatea efectuării investigațiilor radiologice în Săcele, în regim ambulatoriu. De asemenea, vor fi asigurate aplicarea şi monitorizarea Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei în teritoriul arondat, respectiv diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea cazurilor de tuberculoză (TB) care ar putea apărea în rândul populației din Săcele și din comunele învecinate. Astfel, controlul transmiterii infecţiei TB va fi mult mai riguros, acţiunile profilactice la grupele vulnerabile şi anchetele epidemiologice pentru populaţia arondată Dispensarului TB Săcele fiind mai eficace cu ajutorul dotărilor laboratorului. Nu în ultimul rând, investigația radiologică se efectuează în cadrul consultaţiei, în același areal, reducându-se timpii de așteptare pentru pacienți.

„Orice investiție în domeniul medical este binevenită, având în vedere nevoile concetățenilor noștri din zona Săcele care acum nu mai sunt nevoiți să vină la Brașov pentru investigații imagistice. În 2019 vom continua să investim în modernizarea și dotarea spitalelor din subordinea noastră, deoarece considerăm prioritară necesitatea asigurării celor mai bune condiții atât pentru medici, cât și pentru pacienți”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Radiografia pulmonară este esențială pentru diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea bolnavilor cu afecțiuni respiratorii. Principalii beneficiari sunt persoanele incluse în Programul Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei – contacți, suspecți sau bolnavi de TB – pentru care radiografia pulmonară este gratuită, precum și persoanele cu afecțiuni respiratorii nonTB, la cerere, acestea efectuând radiografia contra-cost. O radiografie pulmonară standard (film mic) cu interpretare costă 25 de lei, iar o radiografie fără film (pe CD) costă 20 de lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter