myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. „Tsunami” la Spitalul Clinic de Copii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a inaugurat, alături de directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, noile spaţii ale secţiei de Neuropsihiatrie, renovate în cadrul unui proiect finanţat din bugetul judeţean, în valoare de peste 500.000 de lei.

După renovare şi recompartimentare, fiecare salon pentru micii pacienţi va avea toaletă proprie, în condiţiile în care, anterior, existau două toalete în total, a arătat şefa secţiei, dr. Laura Popescu (video 1). „Condiţiile hoteliere sunt o necesitate nu numai pentru cei care sunt găzduiţi aici, ci şi pentru personalul medical, pentru că vii cu plăcere la muncă. Nu pot decât să mulţumesc autorităţilor responsabile, CJ în speţă, că a înţeles că singura posibilitate de a înfrunta toate neplăcerile vieţii este să investeşti, să te dezvolţi. Secţia a mai avut un proiect de renovare, dar la nivelul anului 2007, când erau cu totul alte cerinţe şi atunci am reuşit prin sponsorizări. Ce am reuşit, însă, acum este ca un tsunami, care a schimbat cu totul faţa acestei secţii”, a afirmat dr. Popescu.
Lucrările, care au început în iunie, au presupus recompartimentări ale saloanelor, astfel încât acum sunt funcţionale saloane cu două, trei sau patru paturi, separate pentru fete şi băieţi, fiecare având grupuri sanitare proprii. Au fost înlocuite instalaţia electrică, uşile, geamurile, a fost montat linoleumul şi s-au făcut igienizări pe tot etajul. Totodată, s-au montat sisteme de alarmare şi lumini de veghe la fiecare pat, fiind luate măsurile necesare pentru ca siguranţa micilor pacienţi să fie asigurată. Au fost modernizate sălile de tratament, de jocuri, de mese, cabinetul psihologic şi cel al medicilor.

Se mai lucrează la UPU, ambulatoriu și spălătorie

În prezent, la Spitalul de Copii din Braşov se desfăşoară lucrări de renovare şi igienizare, dar şi de redimensionare (mărire) a Unității de Primire Urgențe (UPU), modernizare a Ambulatoriului, precum şi a spălătoriei, care nu a mai beneficiat de astfel de investiţii de la înfiinţarea spitalului, a menţionat directorul medical al spitalului braşovean, dr. Liviu Munteanu.

Conform acestuia, în prezent, serviciile de spălătorie sunt practic externalizate, în lipsa unor maşini de spălat performante, însă, după finalizarea investiţiei, de asemenea, asigurată din bugetul judeţului, în valoare de aproape 300.000 de lei, care implică şi dotarea noii spălătorii, acest serviciu va fi reluat în cadrul unităţii medicale. Până la sfârşitul anului, ar urma să fie finalizată şi renovarea secţiilor Pediatrie I şi Ortopedie. Secţia care a fost lăsată la urmă este Laboratorul de Imagistică. Aceasta ar urma să intre în şantier abia anul viitor, în funcţie de aparatura care urmează să fie primită de unitatea medicală, existând solicitări depuse la Ministerul Sănătăţii pentru computer tomograf şi un RMN. „Pacienţii înţeleg, majoritatea, că acum trebuie să treacă prin şantier, însă, în final, lor le va fi mai bine”, a subliniat dr. Munteanu.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea (video 2), a subliniat că, după trei ani de investiţii de la bugetul judeţul, spitalul are, practic, toate secţiile renovate. „Spitalul de Copii este unul clinic, regional, şi am făcut în aşa fel încât, fără să nu perturbăm activitatea medicală şi să acordăm atenţie tuturor secţiilor spitalului. Mă bucur că, practic, după trei ani de implicare, Spitalul are toate secţiile renovate, nu mai apar nemulţumiri între medici, toţi îşi desfăşoară activitatea în condiţii optime, iar micii pacienţi, indiferent de diagnostic, sunt trataţi în condiţii foarte bune”, a declarat Veştea, menţionând că, după ce se vor fi realizat lucrările necesare în interior, urmează proiectul de eficientizare energetică a clădirii, pentru care se vor căuta surse de finanţare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter