myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Consultații medicale gratuite la domiciliu pentru pacienții din categorii dezavantajate

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov are de acum o Unitate Medicală Mobilă (UMM) - un mijloc de transport special destinat efectuării activităţilor de prevenție, cu precădere în ceea ce privește limitarea răspândirii infecţiei şi bolii tuberculoase, precum și prin controale medicale respiratorii și cardiologice gratuite, în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a oamenilor proveniţi din categoriile dezavantajate ale populaţiei.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, şi managerul spitalului amintit, dr. Dan Moraru, au inaugurat astăzi unitatea. Această achiziţie, realizată anul trecut cu fonduri alocate din bugetul judeţean, se înscrie în politica managerială a conducerii spitalului de a căuta soluţii concrete pentru asigurarea educării continue a populației, acordarea de servicii de calitate şi, nu în ultimul rând, asigurarea unui mediu optim pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului medical din punctul de vedere al prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului.
Activitățile de prevenție realizate în localitățile brașovene cu ajutorul unei Unități Medicale Mobile susţin efortul de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei județului Braşov.
În acest sens, cu ajutorul UMM conducerea spitalului va continua campania de promovare şi îmbunătățire a sănătăţii în comunităţile braşovene, începută în anul 2011, prin: examen clinic obiectiv general şi de specialitate: pneumologie și cardiologie, investigaţii paraclinice de specialitate: explorarea funcţiei respiratorii – spirometrie, măsurarea saturaţiei în oxigen – pulsoximetrie, măsurarea nivelului glucozei în sânge - glicemie
măsurarea tensiunii arteriale, efectuarea și interpretarea electrocardiogramei (EKG).

Va fi folosită și pentru aducerea bolnavilor la Dispensarul TB

La indicaţia medicilor, persoanele la risc înalt de boli respiratorii și cardiace vor fi transportate gratuit în Dispensarul TB Braşov, în vederea unor investigaţii suplimentare. „Ca urmare, în domeniul prevenției, prin aceste campanii de consultații gratuite cu ajutorul Unității Medicale Mobile urmărim creșterea gradului de depistare a bolilor, cu precădere în rândul grupurilor vulnerabile şi dezavantajate și astfel, o rată crescută de succes terapeutic și îmbunătățirea stării de sănătate a populației”, precizează managerul spitalului, dr. Dan Moraru (video 1 și 2).
Unitatea Medicală Mobilă a costat 50.000 de euro, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov. „În anul 2019, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a beneficiat de un buget de 937.490 lei, din care mai mult de jumătate a fost destinat dotărilor cu aparatură şi medicală. În acest an dorim ca alocarea bugetară să crească, astfel încât să putem continua investiţiile. Apreciez activitatea de prevenţie pe care conducerea spitalului o desfăşoară de mai mulţi ani în comunităţile defavorizate din judeţ şi sunt convins că prin intermediul echipamentelor asigurate de Unitatea Medicală Mobilă, această componentă esenţială a actului medical va fi realizată în cele mai bune condiţii”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea (video 3).    

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 26 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8738   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0922   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4621   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5042   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1460   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4919   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.0000   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că „Cerbul de Aur” este un eveniment care atrage turişti la Braşov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter