myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Doctor BRAȘOVEAN, despre „moartea" Spitalului Regional

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Spitalul Regional Brașov a murit… ”, astfel își începe postarea de pe Facebook șeful Secției Chirurgie plastică și reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Județean Brașov, Dan Grigorescu.

Redăm restul postării:

E oficial! Din păcate, trebuie să ne luăm adio de la orice speranță privind construirea Spitalului Regional Brașov, odată ce în proaspătul Plan Național de Investiții și Relansare Economică al actualului guvern, niciun alt spital regional, cu excepția celor din Cluj, Iași și Craiova, nu mai intră în discuție să fie înființat în țară până în 2027!

Ca reprezentanți ai Asociației Noul Spital al Brașovului, constatăm încă o dată că am avut perfectă dreptate în noiembrie 2017, când ne-am opus public modificării politice a proiectului original al ANSB privind construirea unui nou Spital Clinic de Urgență, așa cum a fost inițiat și dezvoltat de membrii Asociației.

Principalul motiv pentru care acest proiect a putut fi îngropat pentru cel puțin 7 ani este reprezentat de introducerea în titlul și cuprinsul Legii 32/2018 (privind atribuirea terenului), a condiției ca acesta să intre în proprietatea Municipiului Brașov NUMAI DACĂ Noul Spital al Brașovului va fi Regional. Că această condiție a fost impusă în lipsa oricărei consultări publice, e un alt fapt regretabil…
În acest context, trecerea „pe linie moartă” a construirii Spitalului Regional Brașov generează riscul maxim ca, în scurt timp, terenul destinat Noului Spital să se reîntoarcă în posesia fostului proprietar, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov.

Constatând pericolul major care amenință acest proiect vital pentru comunitatea brașoveană, noi, membrii Comitetului Director al Asociației Noul Spital al Brașovului, venim cu O SOLUȚIE prin care proiectul original, acela de construire a unui Nou Spital Clinic de Urgență al Brașovului să poată fi readus la viață extrem de rapid.
Soluția constă în punerea în operă a mai multor acțiuni.
Prima, care poate (și trebuie!) să se desfășoare cu maximă celeritate este inițierea în Parlament a MODIFICĂRII Legii 32/2018, în sensul îndepărtării cu desăvârșire, atât din titlul legii, cât și din cuprinsul ei, a termenului de „Regional”, rămânând ca obiectivul de investiție să se numească de aici încolo „Construire Spital Clinic de Urgență Brașov” în loc de Spital Clinic Regional de Urgență Brașov.
Acest lucru e simplu de realizat de oricare dintre parlamentarii de Brașov, care poate iniția un proiect de lege în acest sens, singur sau împreună cu alții, de la același partid sau de la mai multe dintre cele care reprezintă în prezent comunitatea brașoveană.
Cea de-a doua, care, la fel, poate (și trebuie!) să se desfășoare începând DE MÂINE, constă în reluarea proiectului original al ANSB, care avea la bază nevoia reformării „de la firul ierbii” a sistemului de spital de stat universitar de urgență brașovean, prin reorganizarea în două locații a tuturor paturilor de spital existente în actualele șase spitale cu nivel de complexitate județean: prima, în zona Stupini, ca Nou Spital Clinic de Urgență Brașov (cuprinzând toate specialitățile și funcțiunile unui spital modern) și a doua, în clădirea din Calea București 25-27 a actualului SCJUBv, ca Nou Spital Clinic de Recuperare Brașov.
În acest context strategic, orice propuneri de optimizare a proiectului pot fi luate în considerare, pe baza transparenței instituționale și având ca instrument esențial pe cel al consultării publice.

A treia ar consta în reluarea cu maximă viteză a contactelor cu reprezentanții BERD în scopul redefinirii unui nou mod de colaborare, care e în prezent blocată de recentele semnale, declarații și decizii guvernamentale.

În concluzie:
- dacă din septembrie 2015 și până în ianuarie 2018 proiectul Noului Spital al Brașovului a avut un parcurs de excepție, susținut de autoritățile publice locale, de Ministerul Sănătății și de toți parlamentarii brașoveni (la începutul lui 2018 aveam și conceptul - ANSB, și terenul necesar – Legea 32/2018, și modul de finanțare – FM-PPP prin BERD);
- dacă din ianuarie 2018 și până în noiembrie 2019 proiectul Spitalului Regional (mult redus conceptual față de cel original) a evoluat în continuare cu sprijinul autorităților publice locale și al Ministerului Sănătății, materializat fiind prin inițierea procedurilor cu BERD și emiterea ordinului de înființare a Spitalului Regional Brașov;
- dacă din noiembrie 2019 și până în iulie 2020 proiectul Spitalului Regional a fost anulat de Ministerul Sănătății prin retragerea proiectului de ordin privind regionalizarea și prin promovarea unei modificări legislative care trimite proiectul Spitalului Regional Brașov cu 14 ani în urmă (respectiv la condițiile stabilite în Ordinul nr.1765/2006);

Noi, membrii Comitetului Director al ANSB, considerăm mai mult decât legitim să cerem public revenirea la susținerea proiectului original al Asociației, așa cum a fost conceput, dezvoltat și promovat în spațiul public din 2015, mai ales că are toate caracteristicile care i-ar permite să facă față cu succes inclusiv unor situații de pandemie, precum aceea generată de CoViD-19!

Insistăm în acest sens deoarece avem convingerea că un astfel de proiect nu depășește posibilitățile comunității brașovene de a-l finaliza cu forțe proprii și în afara frânelor pe care le presupune implicarea guvernamentală de orice fel. De altfel, acest proiect a fost conceput și s-a dovedit a fi eminamente unul al comunității, profund ancorat în sintagma „sănătatea nu are culoare politică”.

Acestea sunt principalele motive care ne îndreptățesc să mai putem afirma, cu mare încredere în viitor:
(Chiar dacă) Spitalul Regional Brașov a murit… Trăiască Noul Spital al Brașovului!

Vezi postarea AICI!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 10-07-2020 08:41
Doar nu se aștepta careva ca bețivanul de Horganu să facă ceva. Nu, el este cu alcoolul, atât.
Mai țineți minte cum zbiera, bețivul, „Fără penali”? Și a pus doi penali să concureze pentru PNL la Brașov. Din care unul nici nu-i membru, oficial, din gașca galbenă.
Au făcu ceva peneleii din ceea ce-au promis? NIMIC. NIMIC-NIMIC!
Pensiile speciale se dau mai departe, bugetarii s-au înmulțit! Încă se pensionează putori la 40-45 de ani. INVESTIȚII=ZERO . Ba chiar se împrumută mai mult decât frații lor, pizideii!
Citat | Raportează către un administrator
yoyo
0 #2 yoyo 10-07-2020 12:37
D-LE ORTAN!! ce tipi ca proasta in targ!!??? ATI FOST LA GUVERNARE ,DE CE BRASOVUL NU A INCAPUT ALATURI DE IASI,CRAIOVA, CLUJ-NAPOCA?? DECE?? CA NU A VRUT PSD-comunistii d-tale care vor sa se razbune pe BEASOV!! de 50 DE ANI OLTENI SANT LA PUTERE SI IAU TOATE FABRICILE DIN ARDEAL SI LE DUC IN OLTENIA!1 iata EXEMPLE:IAR OLTENIA mutat de la BRASOV,DACIA pitesti facuta pe structura unei uzine MILITARE CU SEDIUL LA VRASOV,VAGOANE RESITA MUTATE IN OLTENIA, combinat SIDERURGIC HUNEDOARA, RESITA MULTIP{LICATE IN MUNTENIA SI MOLDOVA, ETC.!!!si multe ,multe alte uzuine bermane din ARDEAL MUTATE SAU MULTIPLICATE IN MUNTENIE!! RULMENTUL BRASOV, RULMRNTULALEXAN DRIA si multe multe altele!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 18 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8740   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0405   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5329   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2326   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1620   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4920   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.1200   Scădere

LINK


Tradesilvania
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că Ludovic Orban va fi înlăturat de la conducerea PNL în viitorul apropiat?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter