myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. (Galerie FOTO). Secție nouă de Pediatrie, la...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Făgărașul are o nouă secție de pediatrie, cu 25 de paturi, realizată de autoritățile locale cu ajutorul cetățenilor, al unor ONG-uri și al unor companiilor private.

În noua secție s-au amenajat cabinete pentru consultații, săli de tratament, cameră de gardă, saloane pentru pacienți și însoțitori, saloane de spitalizare de zi, sală de mese cu oficiu, loc de joacă, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți și vizitatori – inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, vestiare, arhivă.

„Micii pacienți și părinții lor vor fi primiți acum într-un spațiu mai generos, pentru care se va obține curând autorizația de securitate la incendiu, după finalizarea documentațiilor. Pediatria și ambulatoriul aferent vor funcționa la parter și primul etaj, în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraș, întinzându-se pe o suprafață totală de peste 790 de metri pătrați. Aici vor fi asigurate intimitatea și confortul necesare, care lipseau în vechiul imobil. Transferul efectiv al pacienților internați în prezent la unitatea spitalicească va începe luni, 15 martie. Tot de atunci, medicii și personalul medical își vor desfășura activitatea în condiții mult mai bune", au precizat reprezentanții Primăriei Făgăraș.

„Acum sunt condiții hoteliere, iar după ce va fi dezinfectată secția, vor fi mutate toate echipamentele”, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

Primăria Făgăraș a finanțat lucrările de reabilitare și consolidare cu 2,86 milioane de lei din bugetul local, iar unitatea spitalicească alocă aproximativ 290.000 de lei la dotarea cu mobilier și aparatură.

De asemenea, pentru dotarea cu mobilier, paturi și aparatură medicală, mai multe ONG-uri au mobilizat peste 750 de oameni și 30 de companii private, suma totală strânsă din donații fiind de aproape 153.000 de lei.

În cadrul unui eveniment organizat în anul 2019, peste 470 de persoane și 26 de companii au contribuit cu suma de 120.000 de lei și produse. Banii au fost utilizați pentru achiziționarea celor 25 de paturi.

În urma apelului Fundației Comunitare, 4 persoane și 4 companii au donat în total 11.000 de lei, folosiți pentru realizarea instalației de Oxigen, spitalul completând din fonduri proprii până la suma necesară de 40.000 lei.

În cadrul evenimentului Bikeathon 2018, organizat de aceeași fundație, făgărășeanul Alex Luca a mobilizat peste 123 de bicicliști și 21 de susținători, care au reușit să strângă suma de 8.185 lei, iar banii au fost donați pentru achiziționarea mobilierului, unitatea spitalicească contribuind din fonduri proprii până la suma necesară de 90.000 lei.

Asociația Ia Călătoare a mobilizat mai mulți făgărășeni, care au contribuit cu 8.750 de lei pentru animarea cu desene a coridorului și saloanelor de la primul etaj. De asemenea, au donat jucării și cărți de colorat pentru locul de joacă.

De asemenea, Asociația Scaunul Cincului a donat 3.000 de lei.

Mai mulți copii din Șoarș au pictat mărțișoare și le-au donat, iar banii din achiziționarea acestora au fost donați proiectului. 

Făgărășeanca Nico Opriș și-a donat talentul artistic și a dat „viață” zidurilor, prin picturile realizate pe coridorul și încăperile din ambulatoriul Pediatriei.

Alți 21.400 lei au fost donați de o companie privată, pentru achiziționarea de aparatură medicală, urmând ca Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” să completeze din fonduri proprii suma necesară de 200.000 de lei.

Clădirea în care a funcționat Pediatria până în prezent, veche de aproximativ 110 ani, va fi reabilitată și transformată în ambulatoriu, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene. Valoarea acestuia este de peste  2,3 milioane de euro.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9211   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7073   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9963   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că nivelul de trai va crește în 2023?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter