myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Spitalul de Copii are un buget de 6,59 milioane de lei. Ce va face cu banii

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a primit pentru 2021 o alocare din bugetul judeţean mai mare cu aproximativ un milion de lei faţă de cea din anul precedent.

Este vorba despre suma totală de 6.587.000 lei, din care 3.432.000 lei sunt alocate pentru cheltuielile de capital care includ achiziţii de aparatură medicală, dotări IT şi realizarea documentelor de proiectare pentru viitoare investiţii, 2.956.000 lei reprezintă contravaloarea reparaţiilor curente necesare în acest an, 114.000 lei sunt stimulentele salariale de care beneficiază personalul medical şi 85.000 lei sunt destinate taxelor de acreditare.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a făcut ieri o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unde a discutat cu directorul medical, dr. Liviu Muntean, despre proiectele investiţionale care vor fi implementate în acest an.

Dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, a precizat că primele investiţii care se vor realiza în acest an vor fi renovarea integrală a secţiei de radiologie şi imagistică medicală şi dotarea ei cu un computer tomograf.

„Planurile pentru viitorul apropiat constau în realizarea unei staţii de neutralizare a deşeurilor spitalului şi, cel mai important, construcţia unui corp nou de clădire în care să putem izola pacienţii cu diverse afecţiuni infecţioase, unde vom avea şi cel puţin 5 paturi de anestezie şi terapie intensivă. Vom realiza o clădire de sine stătătoare, cu subsol, parter şi două niveluri, pentru care am demarat realizarea Studiului de fezabilitate”, a precizat directorul medical.

Aşadar, pe lista de investiţii aprobată de Consiliul Județean pentru Spitalul Clinic de Copii, cea mai importantă achiziție care urmează să fie făcută este computerul tomograf (estimat la 2,2 milioane de lei), primul echipament de acest gen care ajunge în dotarea spitalului.

Alte dotări amintite de conducerea spitalului sunt un echipament de neutralizare a deşeurilor rezultate din activitatea medicală, o servoscară pentru persoanele cu dizabilităţi, un soft pentru preparare citostatice și o licenţă pentru firewall.

La capitolul studii și proiecte, în acest an sunt planificate următoarele documentații: Studiul de fezabilitate pentru clădire spital pediatrie boli infecţioase – izolator şi ATI, a cărui realizare a început, actualizarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) privind modernizarea, reabilitarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate din cadrul spitalului, întocmirea proiectului pentru instalaţie hidranţi interiori, rezervă şi grup de pompe, instalaţie de detecţie, instalaţie electrică, de iluminat de siguranţă, instalație de încălzire centrală, gaze naturale şi racord la apă, precum și întocmirea studiului de oportunitate şi a planului urbanistic zonal.

Buget de șase ori mai mare ca în 2016

Adrian Veștea a reamintit faptul că alocările bugetare pe care Consiliul Județean le-a prevăzut pentru acest spital au crescut substanţial de la un an la altul. Dacă în anul 2016 a fost alocată suma de 1.130.550 lei, în 2017 aceasta a ajuns la 1.311.350 lei, în 2018 a crescut la 2.724.820 lei, un an mai târziu sumele au atins valoarea de 4.196.500 lei, pentru ca în 2020 bugetul alocat de administrația județeană Spitalului de Copii să fie de 5.533.530 lei.

„Sunt foarte multe proiecte la care începem de pe acum să punem bazele. Unele dintre ele vor fi derulate cu fonduri europene, iar pe altele le vom finanţa din bugetul judeţean. Ne propunem să construim o secţie de boli infecţioase în cadrul spitalului şi dorim să finalizăm partea de radiologie, astfel încât să putem spune că întregul spital este reabilitat total. Vom achiziţiona un computer tomograf şi vom sprijini instituţia medicală cu tot ceea ce este necesar pentru buna ei funcţionare. Vom face în aşa fel încât să găsim surse de finanţare şi să aplicăm pe diversele opţiuni care vor apărea în perioada următoare, dar pentru aceasta va trebui să avem proiecte realizate. La nivelul Consiliului Judeţean a existat o grijă constantă pentru toate unităţile medicale din subordinea noastră şi putem spune că astăzi, activitatea în unităţile medicale ale judeţului Braşov este într-o continuă modernizare. Facem toate eforturile pentru a face reparaţiile necesare şi a cumpăra echipamente noi, care să vină în sprijinul investigării şi tratării pacienţilor”, a precizat preşedintele CJ Braşov.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 24-06-2021 21:47
Buna si tehnica medicala dar unde e spitalul nou? Daca tot ”La nivelul Consiliului Judeţean a existat o grijă constantă”?

Cifrele nu prea corespund: unde sunt salariile evidentiate? Ca nu iese socoata. 6,5 - 3,4 - 3 - 0,1 si gata banii. Or cei 0,1 sunt doar „stimulente” planificate pentru un an de zile. Salariile?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Ma, 07 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3946   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8231   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7550   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4599   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.2700   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că Primăria şi Consiliul Local Braşov ar trebui să cumpere tronsonul străzii Emanoil Bernfeld din zona nouă a cartierului Tractorul?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter