myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Centrul MedEuropa Brașov își dublează capacitatea de tratament începând de anul viitor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

MedEuropa este una dintre cele mai moderne rețele de centre de radioterapie și oncologie din România, utilizând tehnologii de iradiere de ultimă generație, acceleratoare liniare Elekta, ce permit tehnici moderne pentru tratamentul cancerului, cum ar fi IMRT/VMAT, stereotaxie sau radiochirurgie. Tehnologiile cu care sunt dotate cele patru centre MedEuropa (Constanța, București, Oradea și Brașov) permit respectarea dezideratelor de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase. 

Radioterapie de calitate, gratuită pentru un număr mai mare de pacienți

Centrul MedEuropa Brașov, în cadrul căruia au fost efectuate peste 6000 de tratamente pentru cancer în primul an de activitate (dintre care peste 98% prin tehnica IMRT), își dublează capacitatea odată cu instalarea celui de-al doilea accelerator liniar Elekta Infinity. Serviciile oferite pacienților oncologici (radioterapie cu intenție curativă și scop paliativ precum și consultații de specialitate), vor fi în continuare 100% gratuite prin contractul cu CAS. 

„Odată cu împlinirea unui an de activitate a Centrului de Radioterapie MedEuropa Brașov, timp în care peste 300 de pacienți au beneficiat fără niciun cost de tratament prin Programul Național de Sănătate de Radioterapie, în februarie 2022 vom inaugura și al doilea accelerator liniar care este deja instalat, în urma unei investiții de 1,5 milioane euro și a extinderii echipei medicale. În afară de dublarea capacității de tratament, acest aparat contribuie în mod semnificativ la atingerea celor mai înalte standarde în radioterapie. Mai exact, radioterapia de calitate pe care o oferim la MedEuropa presupune, printre multe altele, existența a două acceleratoare liniare identice, îngemănate, având ca avantaj flexibilitatea, posibilitatea efectuării tratamentului cu respectarea fidelă a parametrilor pe oricare din cele două acceleratoare, în orice moment, pentru oricare dintre pacienți” - Dr. Bogdan Angheloiu, Director General MedEuropa

Radioterapia de calitate se poate realiza doar cu respectarea unor condiții stricte. Aici intră în calcul, pe lângă tehnologia de ultimă generație, elemente esențiale cum ar fi procedurile stricte de asigurare a calității tratamentului, echipa medicală foarte bine instruită, cu înalt simț etic și abordarea multidisciplinară, toate având o pondere semnificativă în succesul tratamentului. Procedurile implementate de MedEuropa reprezintă Gold Standard în radioterapie: un accent deosebit pe verificarea și corelarea planului de tratament elaborat de fizicienii medicali cu dozele efective livrate de accelerator, pentru fiecare pacient, prin utilizarea echipamentelor specifice de dozimetrie, și totodată verificarea poziționării pacientului înainte de începerea fiecărei ședințe de iradiere (IGRT).

Care sunt pașii de parcurs pentru a beneficia de tratament gratuit?

Înainte de stabilirea planului de tratament, pacientul are nevoie de un diagnostic de certitudine. Pentru a-l obține, acesta trebuie să ajungă, în primul rând, la medicul de familie, care îl va îndruma către un specialist, pentru efectuarea biopsiei. În momentul în care pacientul are buletinul anatomopatologic și realizează investigațiile suplimentare necesare, el se poate adresa centrului MedEuropa Brașov pentru confirmarea diagnosticului și propunerea unui plan de tratament. Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. În momentul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în comisia oncologică.

După primirea indicației de radioterapie, urmează etapa de simulare cu ajutorul computerului tomograf. Practic, se obțin imagini CT ale zonei care urmează a fi tratată. Conturajul volumelor tumorale și al organelor la risc este momentul în care medicul radioterapeut identifică și conturează tumora. Odată parcurse cele două etape, fizicianul medical analizează imaginile și elaborează planul de tratament, stabilind astfel modalitatea de iradiere.

Centrul MedEuropa din Brașov este situat pe Strada Turnului, nr. 8, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa - 021 9971. 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 29 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9184   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7383   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6933   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9890   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2427   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5228   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.9300   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter