myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

„Rezultat excepțional” pentru România. Un șagunist printre performeri

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, au luat trei medalii de aur și una de argint, conform rezultatelor anunțate luni, după cum a declarat pentru Edupedu.ro academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021. „Este un rezultat cu adevărat excepțional”, cel mai bun din ultimii cinci ani, a spus acesta, subliniind că meritul este în principal al elevilor: Mircea Raul Bodrogean, Alexandru Cătălin Dianu, Tudor Lile, Ștefan Dimitriu, acesta din urmă proaspăt absolvent al Colegiului Național „Andrei Șaguna” Brașov.

„A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos! Pentru participarea în bune condiții a echipei noastre la olimpiada internațională, mulțumiri Academiei Române, prin noul program de sprijinire a tinerilor superdotați, și Universității din București, pentru condițiile excepționale asigurate copiilor pe perioada concursului”, a mai declarat Marius Andruh, pentru Edupedu.ro.

Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot treo medalii de aur și una de argint. La precedenta Olimpiadă Internațională, care a avut loc, în 2019, la Paris,  echipa României a obținut o medalie de aur și trei de argint.

„Anul acesta a fost foarte diferit faţă de toţi ceilalţi ani pentru că, până prin martie, nici măcar nu s-a ştiut că se va desfăşura Olimpiada în România (nota red. - organizată de Japonia, dar online, în fiecare țară), inclusiv nu s-a ştiut că România va participa la Olimpiada Internaţională”, a explicat șagunistul Ştefan Dumitriu, pentru „Adevărul”.
Și subiecteleau fost mai ample şi mai dificile. „A fost un concurs diferit. În primul rând, am fost supravegheaţi de la distanţă. Am dat – echipa României – în Bucureşti proba, iar în ceea ce priveşte subiectele pot zice că a fost destul de mult de lucru şi destul de dificile faţă de alţi ani”, a mai spus Ştefan.

Până în luna martie nici măcar nu se ştia dacă Olimpiada va fi organizată. Din acest motiv, a urmat o perioadă cu mai multe evaluări săptămânale, până s-a ajuns la lotul extins de 13 elevi. A urmat o perioadă de pregătire complicată, în paralel cu şcoala, după care au fost aleşi cei patru care au alcătuit lotul naţional al României. În cele din urmă, lcei patru s-au reunit la București, unde au susținut olimpiada. Ceilalţi trei componenţi ai lotului României - Mircea-Raul Dobrogean, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti (el a fost medaliat și la Olimpiada de acum doi ani de la Paris și s-a clasificat primul, în acest an, la Olimpiada Mendeleev din Rusia, conform precizărilor făcute de profesorul Marius Andruh); Tudor Lile, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Arad; Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – au luat cu toţii medalia de aur.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Alpla

Curs BNR

Vi, 28 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9459   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4424   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9485   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7699   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4736   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5288   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.1700   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că va continua creşterea AUR în intenţiile de vot ale românilor?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter