myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 1.900 de locuri pentru elevii care vor fi plătiți să învețe o meserie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Au început înscrierile pentru învăţământul dual şi profesional, care se fac până în 6 iulie. La Braşov, disponibile sunt 1.901 locuri în clasa a IX-a, lista completă a acestora fiind disponibilă pe pagina de web a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov – isjbrasov.ro, la secţiunea dedicată admiterii în învăţământul profesional şi dual de stat. Ce trebuie să ştie candidaţii este faptul că aici admiterea se face şi dacă elevii nu au Evaluarea Naţională.

Doar înscriere online

Opţiunile elevilor pentru o unitate de învăţământ care are ofertă pentru învăţământul profesional sau dual şi pentru calificări din oferta unităţii se completează de către candidaţi, asistaţi de către diriginţi/cadrele didactice din unitatea de învăţământ gimnazial, pe baza unei programări pe zile şi intervale orare realizate pentru toţi absolvenţii unităţii.
Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ pentru care au optat se realizează numai de către unităţile de învăţământ gimnazial prin transmiterea electronică la unităţile de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional sau dual a fişelor de înscriere a candidaţilor, însoţite de foile matricole. Candidaţii nu se prezintă şi nu depun personal documentele de înscriere la unităţile de învăţământ pentru care optează.
În data de 6 iulie se vor afişa, la sediile şi pe site-urile unităţilor de învăţământ gimnazial absolvite şi a unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional pentru care au optat, listele cu candidaţii înscrişi în învăţământul profesional şi dual. La unităţile de învăţământ şi calificările la care numărul candidaţilor înscrişi la unitatea de învăţământ este mai mare decât numărul de locuri disponibile, se afişează şi precizări detaliate privind probele suplimentare de admitere.

* Bursă de 200 de lei pe lună la profesional, minim 400 la dual

Reamintim că elevii care vor urma învăţământul profesional vor beneficia de o bursă profesională, acordată de stat, în cuantum de 200 lei/lună. Acest sprijin financiar se acordă în fiecare an şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, a pregătirii practice şi pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de certificare a calificării profesionale. Elevii care vor frecventa învăţământul dual vor primi bursa profesională acordată de stat, la care se adaugă bursa lunară şi alte forme de susţinere din partea operatorilor economici parteneri de practică. De la stat primesc 200 de lei pe lună, iar de la firmă, minim 200, dar sunt şi agenţi economici care oferă o bursă mai mare.
În judeţul Braşov, peste 100 de agenţi economici au încheiat contracte cu unităţile şcolare care organizează învăţământ dual, în vederea şcolarizării absolvenţilor de clasa a VIII-a la această formă de învăţământ.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter