myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 24 de medii de 10 la admiterea în Universitatea Transilvania / Specializări cu interzis sub 9

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cu unele întârzieri, care i-au pus pe jar pe candidați. Universitatea Transilvania din Brașov a publicat rezultatele fazei I de admitere, sesiunea iulie 2020. Pentru studii universitare de licență, din totalul celor aproximativ 6.000 de locuri finanțate de la buget și în regim cu taxă, pentru care s-au inscris peste 9.700 de candidați) au fost ocupate peste 4.800 de locuri (fără Facultatea de Medicină, unde se va da probă scrisă pentru admitere). Peste 2.500 de candidați au fost declarați admiși pe locurile finanțate de la buget și aproape 2.300 pe cele cu taxă. În așteptare mai sunt aproximativ 3.500 de candidați. Pentru a rămâne în competiție și în fazele următoare, aceștia vor trebui să bifeze această opțiune în aplicația de înscriere.

11 candidați care s-au înscris la programe de studii de licență au avut media finală 10. Un record, pentru că în 2019 erau admiși 5, iar în 2018 – 6.
Trei dintre mediile de 10 sunt la Facultatea de Litere. Un candidat a intrat la: Română – engleză, altul la Engleză – franceză și al treilea – la Chineză – engleză
Câte două medii de 10 sunt la facultățile de Muzică și Psihologie și Științele Educației. La fiecare dintre acestea, o medie de 10 este pe loc bugetat, iar a doua – pe loc cu taxă.
Câte o medie de 10 se găsește la facultățile de Sociologie și Comunicare (specializarea Comunicare și Relații Publice), Matematică-Informatică (Informatică Aplicată), Drept și Design de Produs și Mediu (Optometrie). Totodată, la această sesiune de admitere s-au înscris și au fost admiși și opt olimpici. Alți 13 candidați au fost admiși cu media 10 pe locurile destinate românilor de pretutindeni.
La 23 de programe de studii de licență cea mai mică medie de admitere pentru locurile finanțate de la buget a fost media 9. Cei mai mulți candidați pe locurile fără taxă au fost la Psihologie, Drept, Informatică economică, Kinetoterapie și motricitate specială, Informatică, Calculatoare și Pedagogia învățământului școlar și preșcolar.
În acest an, notele mari de la examenul de Bacalaureat au însemnat și o creștere a nivelului ultimelor medii de admitere. Fapt vizibil la toate cele 17 facultăți, care, în alți ani, cel puțin locurile cu taxă, își ocupau locurile și cu medii ceva mai modeste sau mici. Anul acesta, însă, chiar și la facultățile de inginerie, pe locuri cu taxă, ultimele locuri, în mare parte, au fost ocupate cu medii peste 6,00.
Și la Educație Fizică și Sporturi Montane, mediile de admitere au fost mari. Anul acesta, Facultatea a selectat studenți pe bază de dosar și nu a mai organizat probe sportive, dat fiind și contextul pandemic.

Locul trebuie confirmat până joi

În ceea ce privește locurile pentru studii de licență, forma de învățământ cu frecvență redusă, au fost ocupate 360 din cele 475 de locuri scoase la concurs. La învățământ la distanță au fost admiși aproape 550 de candidați, rămânând libere peste 330 de locuri.
După faza I de admitere, în această sesiune, au rămas libere peste 1.300 de locuri la programele de licență, din care 285 fără taxă.
Până în 23 iulie 2020, candidații declarați admiși pe un loc finanțat de la buget sunt așteptați la sediile facultăților cu actele de studii în orginal. Cei admiși pe locurile cu taxă pot confirma locul prin plata primei tranșe a taxei de școlarizare. În caz contrar, vor pierde locurile. Următoarele liste de amitere, după confirmări, vor fi afișate în 24 iulie.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-1 #1 Barbu Gh. 22-07-2020 07:46
O chestie curioasă: deși crește procentul de analfabeți funcțional, cresc și notele funcționalilor. O tonă de note de 10 și 9. Ce-i cu notele acestea uriașe?
Pe vremea când se făcea școală, până-n 1989, așa era notarea: zecele era al aceluia de-a scris cartea, 9 avea profesorul iar nota opt era a olimpicilor. Noi, populimea, cu 7 eram premianți.
Citat | Raportează către un administrator
Bartolomeu
-1 #2 Bartolomeu 22-07-2020 16:58
Ghidul candidatului pentru a obtine oriunde si orcand media 10!
-Sa "posede" radacini "sanatoase"(nas i, unchi, tati, rude etc., bine "ancorati" in politica, afaceri, justitie, invatamant etc.)
-Sa faca "declaratia de avere" in fata celor care vor fi numiti in comisia de admitere (ceva "donatii" sub forma de avans pentru "sistemul" din invatamant ajuta foarte mult in "pregatire").
-Sa ia meditatii de la personal "calificat" in domeniu, sa incerce memorarea rezolvarii subiectelor de examen (care vor fi stabilite "aleator" prin "tragerea la sorti").Pentru cei cu gandirea mai inceata, se recomanda "memorarea" prin inscriere pe o bucata de hartie, suport optic etc...
-Sa lase "personei competente" (specializata in corectarea lucrarilor de "admitere") o pagina scrisa de mana, pentru a fi mai usor de "inteles" scrisul candidatului in "lucrarea de examen" si a "interpreta corect" rezultatul in urma unor "adnotații" pe scriere confuza.
-Sa pregatesca minutios "sarbatorirea" succesului unde vor fi invitate persoanele care l-au "ajutat" (ceva excursii prin locuri exotice, restaurante bune, etc.)
-Sa fie "recunoscator" multi ani dupa "absolvire" si sa "indrume" pasii viitorilor "abonati" la !0 (zece) pe "linie".Adevara tii profesori, cunosc din experienta, faptul ca cei care au obtinut rezultate excelente in decursul carierei (cu mici exceptii) nu au fost dintre elevii de nota 10 (zece) la scoala! Mai devreme, sau mai tarziu, elevii care au urmat "Ghidul candidatului de nota !0(zece)" vor ramane repetenti tocmai la materiile respective! Aurea mediocritas-> Aurita cale de mijloc! Bartolomeu
Citat | Raportează către un administrator
Liliana Jighira
0 #3 Liliana Jighira 23-07-2020 02:27
Vă înșelați în proporție de 99%. Admiterea este pe bază de dosar: media de la Bac cu media de anilor de studiu din liceu sau/și cu media la una, două ssau trei discipline adecvate profilului facultății: matematică, fizică, chimie, informatică, biologie etc.
Citat | Raportează către un administrator
Liliana Jighira
0 #4 Liliana Jighira 23-07-2020 02:30
La Medicină se dă test-grilă. Fiecare candidat cu testul lui (într-o sală, în sensul că întrebările sunt în altă ordine decât a ceolrlalți, ca să nu memoreze 1 a, 2 e, 7 c etc.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Joi, 06 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9266   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0881   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6915   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4961   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2306   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.4200   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va ajunge şi la noi să se ofere bani celor care se decid să se vaccineze?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter