myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Facultate de Urbanism, la BRAȘOV! Detalii...

  • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” va deschide o filială a Facultății de Urbanism la Brașov, iar 10 dintre cei mai buni studenți din anii terminali ai actualei promoții de studenți vor începe în luna martie practica în Primăria Brașov.

Primarul Allen Coliban și reprezentanții Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București (UAUIM) - Facultatea de Urbanism, prorector conf. dr. arh. Simona Munteanu și decan conf. dr. arh. Claudiu Runceanu, au semnat astăzi acordul de parteneriat dintre cele două instituții, aprobat de Consiliul Local prin HCL Nr.727/din 17 decembrie 2021.

Scopul parteneriatului îl constituie stabilirea unei colaborări pe termen de 5 ani, pentru consolidarea ofertei educaționale la nivelul Zonei Metropolitane a Municipiului Brașov și a rolului de pol universitar regional al Brașovului și transformarea Brașovului într-un oraș modern, model de referință din punct de vedere al studiilor, institutelor de cercetare, tematicii abordate și infrastructurii create în acest sens. Parteneriatul stabilește cadrul general al acestei colaborări, urmând ca decizii punctuale să fie luate în funcție de evoluția activităților.

„E vorba despre un acord de parteneriat care vizează trei paliere importante: implicarea studenților în an terminal în practică profesională în serviciile de urbanism ale Primăriei Brașov, un al doilea palier, care se referă la formare continuă pentru specialiștii din administrația publică locală - e vorba despre direcțiile de urbanism - și un al treilea, care se referă la programe de studii, și pentru început este vorba despre un program de master în domeniul urbanismului, urmat fiind, în timp, de un program de licență. (…) Urmare a acestui acord de parteneriat, vom începe să consolidăm de fapt curricula acestui program, urmând să continuăm cu etapele acreditării și, în funcție de toate termenele care decurg din aceasta, cât mai curând posibil, vom organiza o admitere la Brașov. Cel mai probabil discutăm despre anul 2023, este puțin probabil ca toate aceste termene să reușească să fie atinse în așa fel încât să dăm admitere în septembrie 2022. Cu siguranță, fiind vorba de un program de studii, va avea nevoie de întreaga de toate aspectele logistice, ceea ce presupune o filială, de fapt, a Facultății de Urbanism la Brașov”, a declarat conf. dr. arh. Claudiu Runceanu.

Programul de masterat va începe probabil cu un efectiv de 25-30 de studenți, iar locurile vor fi atât subvenționate, cât și cu taxă. Durata studiilor va fi de doi ani, iar dizertațiile vor fi date în prezența unor jurii internaționale, cel mai probabil la București, unde proiectele vor participa la expoziția organizată de Universitate, beneficiind astfel de expunere națională și internațională. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter