myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Universitatea Transilvania, parteneriate cu instituții din Iran

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La invitația Ambasadei României la Teheran, în contextul aniversării a 120 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Iran, o delegație condusă de rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. univ. dr. Ioan Vasile Abrudan, din care au făcut parte prof. univ. dr. Mircea Horia Țierean, președintele Senatului Universității Transilvania din Brașov, conf. univ. dr. Ana-Maria Cazan, coordonatorul Biroului de Management al proiectelor, și lector univ. dr. Alexandra Belibou, Facultatea de Muzică, a efectuat o vizită oficială în Republica Islamică Iran, în perioada 9 iulie – 14 iulie 2022.
Însoțiți de doamna Mirela-Carmen Grecu, ambasador al României în Republica Islamică Iran, reprezentanții UNITBV au participat la o serie de întâlniri care au vizat dezvoltarea cooperării în domeniul educației și cercetării și identificarea de noi oportunități de colaborare. Astfel, programul activităților a cuprins întâlniri și discuții la Universitatea Teheran, universitate cu care UNITBV are încheiat un acord cadru de cooperare și un acord de parteneriat în cadrul programului Erasmus +, primiri la Ministerul Culturii și Îndrumării Islamice, Ministerul Tineretului și Sportului, Organizația pentru Cultură și Relații Islamice și Ministerul Afacerilor Externe.
O componentă importantă din program a avut drept scop parafarea și semnarea Memorandumului de înțelegere între Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea Isfahan și discutarea unor viitoare proiecte comune. În contextul prezenței la Isfahan, delegația a fost primită de viceguvernatorul provinciei Isfahan, responsabil de cooperarea internațională în domeniile cultural si economic, Dr. Amir-Reza Naghș. Totodată, la propunerea părții iraniene, delegația a purtat discuții pe tema unor posibile colaborări între Universitatea de Arte din Isfahan și UNITBV și a asistat la un concert pregătit de către studenții iranieni.
Discuțiile purtate cu reprezentanții instituțiilor vizitate au vizat zone comune de interes privind cercetarea științifică, mobilitățile studențești și ale cadrelor didactice, bunele practici, atitudinile și mentalitățile care încurajează deopotrivă păstrarea tradițiilor și interculturalitatea.
Vizita în Republica Islamică Iran a reprezentat un prilej pentru consolidarea parteneriatelor existente între instituțiile dintre cele două țări, dar și pentru dezvoltarea unor noi colaborări academice și culturale, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă în toate domeniile comune.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter