myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Recorduri absolute de concurență la Psihologie și la Medicină

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La finalul înscrierilor pentru admiterea din sesiunea de vară 2022 la programele de licență - zi de la Universitatea Transilvania din Brașov au fost validate 12.035 de dosare ale candidaților, cu 11% mai multe decât anul trecut, când fusese înregistrat cel mai mare număr de candidați din ultimii 10 ani și fuseseră depuse 10.812 dosare.

Cea mai mare concurență se înregistrează la Facultatea de Medicină, unde s-au înscris 1.965 de candidați pentru unul dintre cele 355 de locuri, din care 154 sunt bugetate, majoritatea la programul de studii medicină (1.569).

Peste 1.000 de dosare au fost depuse și la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor (1.555 de dosare pentru 625 de locuri, din care 219 locuri bugetate), la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (1.174 dosare pentru 515 locuri, din care 334 bugetate), Facultatea de Matematică și Informatică (1.125 dosare pentru 275 de locuri, din care 150 bugetate).

Totuși, din punct de vedere al concurenţei pe locurile bugetate (fără taxă), care reprezintă de fapt miza, Psihologia întrece de departe Medicina. Astfel, cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program, în funcție de numărul de candidați / numărul total de locuri bugetate este Psihologia: 32,16 candidați/loc fără taxă, urmând specializarea Medicină: 24,52 candidați pe un loc bugetat, Dreptul încheind podiumul: 18,47. Urmează Informatica: 11,02, Informatica economică - 10.37 și Informatica aplicată: 9.44. Toate fiind recorduri pentru ultimii 11 ani sau chiar de la înființarea facultăților/specializărilor respective.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Transilvania, primele programe (specializări) din punct de vedere al concurenței (cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program, în funcție de numărul de candidați / numărul total de locuri bugetate și locuri cu taxă) sunt Medicină: 12,55; Psihologie: 8,04; Calculatoare: 5,88.

La polul opus, cei mai puțini candidați s-au înscris la Facultățile de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului (68 de candidați), Știința și Ingineria Materialelor (69 de candidați) și Muzică (45 de candidați). Dar, la aceste facultăți, și numărul de locuri disponibile este mai mic comparativ cu facultățile menționate anterior.

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Brașov s-au desfășurat exclusiv on-line, în total fiind scoase la concurs pentru ciclul de licența peste 6.000 de locuri la cele 18 facultăți, dintre care aproximativ 2.800 sunt finanțate de la buget.

La 14 facultăți admiterea se face pe bază de dosar, unde se va ține cont de media și/sau notele la bacalaureat.
La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și dintr-un examen scris (test-grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta din probe practice și de competențe.

Rezultatele se vor afișa joi, 21 iulie, urmând ca în perioada 22-25 iulie, să fie realizată confirmarea locurilor. 

În prezent, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază peste 20.000 de studenți din 76 de țări.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter