myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Profesoară de matematică de la Liceul Honterus, reclamată la Ministerul Educației. Mai mulți elevi, în imposibilitatea de a susține Evaluarea Națională

  • Apreciez !Nu-mi place !-6
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Profesoara de matematică de la Liceul „Johannes Honterus” din Brașov, Corina Drăgoiu, a fost reclamată de mai mulți părinți atât la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cât și la Ministerul Educației. Acesta este acuzată că are „o atitudine nepricipială, ironică și zeflemitoare care îi intimidează şi descurajează pe elevi”.

Reclamațiile au venit mai ales din partea părinților elevilor din clasa a VIII-a, care în scurt timp urmează să susțină Evaluare Națională.

Acest comportament al profesoarei creează stări de inhibiţie şi emoţie care nu permit elevului să răspundă corespunzător pregătirii lui. Mai mult decât atât, fiul meu a fost jignit de către acest cadru didactic, fiindu-i adresate cuvintele «te milogeşti ca un ţigan» într-un moment când copilul dorea să răspundă. În opinia mea, doamna profesoară Drăgoiu îşi dedică timpul pentru a le demonstra elevilor că sunt nepregătiţi, în loc să-şi facă meseria de a-i învăţa”, scrie în reclamația trimisă de un părinte Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Totodată, profesoara este acuzată și că ar fi luat telefonul unuia dintre elevi, ținându-l două săptămâni, timp în care telefonul a fost deschis.

În clasa a VII-a i-a promis băiatului că nu o să-l lase să intre în examen, dar nu s-a gândit nimeni că face ambiții de genul cu niște copii. Copilului i-a luat telefonul si i l-a ținut timp de două săptămâni, timp în care telefonul a fost deschis și profesoara evident că a spionat tot. Nu avea dreptul să facă asta, art.71 din c.civ. interzicând unei terțe persoane să umble în corespondența altcuiva”, mai acuză părinții.

În aceeași reclamație, părinții se arată nemulțumiți și de sistemul de notare. Aceștia spun că profesoara ar fi trecut în catalog, doar unor elevi, notele obținute la simularea Evaluării Naționale.

Deşi notele obţinute la simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a nu se trec în catalog, profesoara nu a respectat această reglementare, înregistrând rezultatul obţinut de fiul meu în catalog. De asemenea, sistemul de notare îi derutează pe elevi, în catalog apărând şi dispărând note trecute în creion, fapt care contravine obligaţiilor unui cadru didactic”, mai scrie părintele în reclamația adresată Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

În plus, Corina Drăgoiu ar fi trecut în catalog în ultima saptămână de școala note pentru lucrări „găsite acum”, pe care elevii le-au dat în luna martie, mai acuză părinții într-o altă plângere adresată, de această dată, Ministerului Educației.

Aceasta profesoară, pe care personal nu o consider demnă de titlul de cadru didactic, a pornit un război psihologic care a avut ca victimă un copil, pe care cu toată încrederea și buna-credință l-am trimis la școală pentru a evolua, nu pentru ca o persoană de genul Corinei Drăgoiu să-l persecute și să-i pericliteze întreaga situație școlară. Din cauza acțiunilor acestei profesoare, am fost nevoit să apelez inclusiv la serviciile unui psiholog pentru fiul meu”, a mai acuzat părintele, care, însă, a dorit să-și păstreze anonimatul.

De asemenea, părinții au cerut ca elevii să fie examinați de o comisie din cadrul căreia profesoara de matematică Corina Drăgoiu să nu facă parte. Mediile pentru elevii din clasa a VIII-a au fost deja încheiate, iar mai mulți dintre aceștia nu pot participa la Evaluarea Națională din cauza notelor slabe de la matematică.

Contactat telefonic, directorul liceului „Johannes Honterus”, Wagner Helmut, a confirmat faptul că a primit mai multe plângeri referitoare la profesoara de matematică, Corina Drăgoiu.

Dacă sunt probleme, încercăm să le rezolvăm. Confirm acest lucru că nu am de ce să zic că nu e așa. Gândiți-vă și dumneavoastră ca «omul creionului» că adevărul e undeva la mijloc. (...) Eu am fost și sunt omul școlii și cred că știți. Este normal că vor apărea probleme și nemulțumiri, dar am încercat să le rezolvăm în incinta școlii”, a declarat pentru mytex.ro directorul unității de învățământ, Wagner Helmut.

Și inspectoratul școlar este la curent cu problema din liceul „Johannes Honterus”. Șefa inspectoratului școlar județean Brașov a confirmat că a primit la sediul instituției mai multe plângeri

Am primit mai multe plângeri, printre care și cea de ieri. E adevărat, colega mea, doamna inspector de matematică a mers și a asistat la oră, a consultat niște teste de evaluare... acum ce să vă spun, rămâne să vedem cum se va definitiva situația și ce măsuri va lua școala. Prima este unitatea școlară care va analiza situația, dacă rezultatele nu sunt, eu știu, documentate și întemeiate, atunci și Inspectoratul Școlar o să intervină. Este adevărat că mai mulți elevi nu au note de trecere la matematică, dar câțiva dintre ei nu au avut medie de trecere nici în semestrul întâi. Acolo este o situație care trebuie analizată. A fost un semnal de alarmă tras încă din semestrul întâi. Știm despre probleme, ne-am organizat încât să putem analiza și să tragem o concluzie”, a explicat șefa IȘJ Brașov, Ariana Bucur, pentru mytex.ro.

Până la ora publicării acestui material profesoara de matematică Corina Drăgoiu nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.

Citeşte şi:

UPDATE. BRAȘOV. Profesoara de matematică de la „Johannes Honterus”, de NEGĂSIT

 


Loading...

loading...

Comentarii  

dragoiu corina
+17 #1 dragoiu corina 16-06-2016 23:35
absume
Citat | Raportează către un administrator
Man Camelia
+20 #2 Man Camelia 17-06-2016 09:06
Atat timp cat exista si copii cu note mari, consider ca problema nu este a doamnei profesoare.
As vrea sa stiu numele parintilor care au facut reclamatia, avand in vedere ca numele doamnei este atat de titrat.
Citat | Raportează către un administrator
carpin
-22 #3 carpin 17-06-2016 10:45
Poate cineva o sa verifice veniturile anumitor profesori, inclusiv dna DRAGOI CORINA. Poate cei caruia doamna Dragoi i-a sugerat sa participe la meditatii, "spre binele copilului", ajuta ANAF-ul sa cunoasca sumele primite. Nu-i aşa dna DRAGOI?!!!!!!
Citat | Raportează către un administrator
Naghi Aurelia
+35 #4 Naghi Aurelia 17-06-2016 11:03
"...a fost reclamată de mai mulți părinți atât la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cât și la Ministerul Educației." Înainte de a publica un articol interesați-va de atitudinea acelui copil.
Si care sunt acei părinți? Cei care nu stiu sa le dea o educație copiilor, măcar cei șapte ani de acasa. Sunteti penibil cu articolul acesta. Părinți care nu veneau la ședinta, părinți care luau in derâdere efortul profesorilor, ei îndrăznesc sa facă plângere? Odraslele lor erau si sunt obraznici. Educația se face întâi acasa,. Dar cine sa le-o facă?
Cum este posibil ca unii copii din clasa respectiva sa vina acasa si sa nu iti ceara ajutorul la matematica pentru ca au inteles ce li s-a explicat in ora predata de doamna profesoara Corina Dragoi? Nu o cunosc pe doamna profesoara, dar are tot respectul meu.
Cel care deranjeaza si se joaca jocuri sau urmărește filme de adulti in timpul orelor, normal ca nu va pricepe matematica sau oricare alta materie. Este trist ca astfel de părinți vor si acum dupa patru ani, in care s-au răbdat multe in clasa respectiva din cauza celor care s-au grăbit sa facă o reclamație, sa vina cu rufele murdare la ziarul dumneavoastră. Ar fi cazul sa si le spele in familie. Rusine.
Citat | Raportează către un administrator
Diana Bucur
-32 #5 Diana Bucur 17-06-2016 11:38
Naghi Aurelia, numele elevului iti trebuie ca sa-l mai asupreasca cineva? Nu crezi ca ii ajunge? Tu ai copii? Si sa vorbim despre educatia sociopatei care face crize de isterie in scoala
Citat | Raportează către un administrator
carpin
-15 #6 carpin 17-06-2016 13:07
Dna NAGHI ALexandra - din cele scrise rezulta ca ştiaţi foarte bine ce se intampla."Cel care deranjeaza si se joaca jocuri sau urmărește filme de adulti in timpul orelor, normal ca nu va pricepe matematica sau oricare alta materie. Este trist ca astfel de părinți vor si acum dupa patru ani, in care s-au răbdat multe in clasa respectiva din cauza celor care s-au grăbit sa facă o reclamație, sa vina cu rufele murdare la ziarul dumneavoastră. Ar fi cazul sa si le spele in familie. Rusine." As vrea doar un raspuns - daca aţi ştiut de ce nu aţi luat atitudine, pe cine aţi sesizat, .... eu cred, nu întamplator, pentru că va cunosc, ca incercati furibund sa luaţi apararea unui cunoscut. Merita!!!!!!??? ???? Sa spun şi eu ce ştiu, poate da....
Citat | Raportează către un administrator
Ina Greub
+22 #7 Ina Greub 17-06-2016 13:17
Nu vreau 10 pe linie.
Nu vreau să scrie frumos.
Nu vreau să fie cel mai bun din clasă.
Nu vreau să știe lecția "ca pe apă"
Nu vreau să arate ca scos din cutie.
Nu vreau 10 medalii la sfârșit de an.
Nu vreau să câștige toate concursurile.
Nu vreau cele mai drepte liniuțe și cele mai drepte bastonașe.
Nu vreau să coloreze perfect în contur.
Vreau să-i fie înțelese emoțiile.
Să se simtă în largul lui.
Să greșească și să poată să surâdă, fără să simtă nevoia de a ascunde greșeala.
Să spună că nu știe, dar să fie curios și să caute răspunsul.
Să aibă curajul de a contrazice, forța de a înfrunta, puterea de a lupta și școala să nu încerce să îl frângă.
Vreau să rămână el.
Vreau RESPECT pentru copilul meu.
Citat | Raportează către un administrator
Elev în Honterus
+34 #8 Elev în Honterus 17-06-2016 15:35
Eu am făcut ora cu acestă profesoară. Este o profesoara foarte buna. Nu lăsa fără motiv. Fratele meu e în a 8-a în clasa în care sunt cei 2 repetenți. Sunt oripilat când aud ce îmi povestește ce se întâmplă în clasa aia. Eu personal nu i-as lasă un an. I-as trimite acasă sa mai facă odată cei 7 ani de acasă care din păcate nu îi au. Și eu am trecut în a 8-a la materia ei ca mingea pe sub mașină și fără sa fac meditații cu ea. Nu a insultat nici un coleg în toți anii care am avut ora cu ea. Nu lăsa fără motiv și sunt convins ca i-ar fi trecut dacă nu ar fi avut aceasta clasa o nesimțire colosală!!!
Citat | Raportează către un administrator
Naghi Aurelia
+17 #9 Naghi Aurelia 17-06-2016 15:43
Buna ziua dna Diana Bucur,
Va anunț ca stiu de persoana in cauza si am doi copii. Sociopatia este o tulburare de comportament având drept cauza deficientele educație intr-un mediu social nefavorabil.

Buna ziua dna sub pseudonimul Carpin

"Furibund" încerc sa salvez copilul si nu cadrul profesoral. Daca s-ar tine cont de plângerile profesorilor care au predat la aceasta clasa, tot copilul ar fi cel care iese destul de sifonat. Plângeri din partea parinților au existat si am luat atitudine sunând-i pe părinți, interesați-va!
Dar e mai usor sa arunci vina pe altcineva, acolo unde noi ca părinți am eșuat lamentabil.
Facem ce stim mai bine, acuzam! Asa cum stim, pestele se strica de la cap.
Ma întrebați daca merita? Da, merita!
Citat | Raportează către un administrator
Diana Bucur
-27 #10 Diana Bucur 17-06-2016 17:21
Dna Naghi, tocmai acuzati niste parinti? Dar cine si ce sunteti dvs pt a judeca acesti aomeni? Fiul dvs tocmai numeste "nesimtiti" elevii unei clase..astia sunt cei sapte ani de-acasa ai lui? Asta e educatia pe care i-o dati? Ati aruncat ani la rand vorbe urate la adresa colegilor fiului dvs mai mic. Dormiti bine noaptea stiind ca ati facut rau unor copii? Nu toata a lumea a vrut sa-si trimita copiii la meditatii la "profesoara" asta. Nu e cinstit sa plateasca pt asta. Dna Man, idem. Rusine!
Citat | Raportează către un administrator
Elev Honterus
+27 #11 Elev Honterus 17-06-2016 17:53
O să las limbajul dichisit pentru cei care au răbdare. Clasele mai mici sunt cele mai proaste generații care au intrat în Honterus. Generații de copii handicapați crescute de handicapați. Generații crescute pe modul"tu ești special,si nici o dată de vina" ca vine mama si rezolva tot. Profesoara Dragoiu e dură dar nu întrece măsura. Dar cu elevii ăștia nu ai ce sa faci. E normal să se ridice în timpul orei și să înjure profesorii? Să se dea in stambă ca are taticu' bani si face ce vrea? Eu eram în pericol de corigenta la ora dânsei, ASTA PENTRU CA ERAM UN BOU CARE NU SCRIA/INVATA!! Nu am rămas pentru ca doamna Dragoiu a tras de mine! Sunteți niște frustrati ca vedeți cum copii vostrii încep să eșueze maxim în viata. Puneti o cameră ascunsă pe hol si in clasa si daca aveți tupeul să publicați ce a filmat, va promit ca o sa pup picioarele tuturor persoanelor care s-au simțit ofensate!!!
Citat | Raportează către un administrator
cornel
+39 #12 cornel 17-06-2016 18:47
Doamna Dragoi este o super profesoara cu rezultate bune la clasa. Sigur atunci cand unii copii au rezultate slabe e mai usor sa dam vina pe profesor decat sa ne-o asumam ca parinti. Stie toata scoala ca acei copii sunt f slabi la invatatura insa cu parinti potenti financiari...de altfel porecla unuia din ei este " Rolex"....:)..s i o poarta cu mandrie :(
Citat | Raportează către un administrator
carpin
-27 #13 carpin 17-06-2016 19:13
Citez pe Elev Honterus:
O să las limbajul dichisit pentru cei care au răbdare. Clasele mai mici sunt cele mai proaste generații care au intrat în Honterus. Generații de copii handicapați crescute de handicapați. Generații crescute pe modul"tu ești special,si nici o dată de vina" ca vine mama si rezolva tot. Profesoara Dragoiu e dură dar nu întrece măsura. Dar cu elevii ăștia nu ai ce sa faci. E normal să se ridice în timpul orei și să înjure profesorii? Să se dea in stambă ca are taticu' bani si face ce vrea? Eu eram în pericol de corigenta la ora dânsei, ASTA PENTRU CA ERAM UN BOU CARE NU SCRIA/INVATA!! Nu am rămas pentru ca doamna Dragoiu a tras de mine! Sunteți niște frustrati ca vedeți cum copii vostrii încep să eșueze maxim în viata. Puneti o cameră ascunsă pe hol si in clasa si daca aveți tupeul să publicați ce a filmat, va promit ca o sa pup picioarele tuturor persoanelor care s-au simțit ofensate!!!

Nu este corect scumpule, eşti prea rasfatat si prea plin de tine, generatiile de handicapati iţi sunt colegi, adica este parte a lor.
In ceea ce va priveste dna NAGHI, sistemul de notare, evaluarea preferentiala sunt celw care permit. Dar maine va spun unde ati gresit ...
Citat | Raportează către un administrator
J.Koelher
-24 #14 J.Koelher 17-06-2016 19:20
Elev Honterus, fiu de Naghi, partea cu boul ramane stabilita. Asa te-a invatat mama Naghi sa jignesti copiii altora?Sunt absolvent de Honterus cu 2 copii la Honterus. Observ cu uimire ca esti un liber cugetator necitit cu pretentii. Mai nedichisitule, din cate vad nu stai prea bine nici cu limba romana, fapt care nu ma mira. Nu ma bucur ca ai ajuns cu greu in clasa a 11-a ,dupa cum nu ma bucur sa te aud pe tine dand sfaturi.Sper ca intelegi ca faci parte din acesta generatie!Cat despre partea cu pupatul ,pregateste mult strugurel. Copiii mei sunt speciali pentru mine; nu e vina lor si nici a mea ca parintii tai nu au aceeasi parere despre tine- dar nu-i pot condamna, se vede treaba ca nu prea stralucesti in nimic pozitiv. Doamna a tras de tine la modul propriu? Daca e asa, te indemn sa faci si tu o reclamatie, poate iti trece frustrarea. In cazul in care un elev are un comportament deplasat, acum multi ani s-a inventat o rubrica deasupra careia scrie "purtare", ai auzit de ea? Pacat ca nu se poate scadea si nota distinsei si cumpatatei profesoare la purtare,dar probabil ca nu s-a inventat inca nota pe care ar merita-o. Din nefericire pentru tine, esti prea neinsemnat ca sa mai continui cu explicatiile. Iti doresc multi, multi ani in clasa a XII-a!
Citat | Raportează către un administrator
Johannes
+25 #15 Johannes 17-06-2016 21:10
J.Koelher. mi-a spus un prieten ca m-ați menționat aici.1. Eu nu văd care este problema 2. Clasa este una dezastruoasă 3. Cu ce drept mă jigniți eu nu v-am jignit și nici copii dumneavoastră. Dacă aveți o problema cu mine mă puteți contacta liniștită pe Facebook și vorbim după. Nu știu părintele cui sunteți dar având în vedere gura extrem de mare care bate câmpii fără rost cred ca știu și cine este copilul dumneavoastră ca seamănă mult din păcate. De aici vedem și educația proastă. Eu am scris comentariul numărul 8 deci da rezulta cum pot unii sa generalizez imediat fără sa gândească. Nu o sa auziți niciodată o mamă spunând "da, copilul meu e prost ca noaptea" în ochii fiecăruia părinte copii lor sunt ceva speciali și această barieră va blochează sa vedeți lipa educație a copiilor dumneavoastră. Va rog frumos sa nu va mai legați de mama dacă aveți o problema sunt sigur ca o putem noi rezolva cumva.
Citat | Raportează către un administrator
Elev Honterus
+21 #16 Elev Honterus 17-06-2016 21:34
1. Nu sunt cine crezi tu că sunt domnule J Koelher. 2.Ma bucur ca singurul lucru negativ pe care îl poți spune este legat de gramatica mea! Tatăl meu ar fi dezamăgit să mă auda vorbind așa vulgar...darrr când vine vorba de oameni ca voi. În schimb el m-a învățat ceva mult mai valoros, să nu fiu o mică pizda victimizată, chestie pe care tu nu o să poți să o faci niciodată. Tu chiar crezi ca odraslele astea spun ceva adevărat? "Tati,mami, doamna de mate e rea cu mine ca e geloasa!! Are crize! E sociopata!!". Nici nu știu de ce îmi răpesc din timp să vorbesc cu persoane ca voi. Haideți o dată la scoală, chemați toți profesorii, invitați câțiva elevi! Eu o să fiu acolo, o să auziți aceleași cuvinte din gura mea, doar ca o sa mai fie alți copii prezenți care o să vă spună câteva despre acest copii. Nu o sa faceți asta, va și spun de ce, știți adevărul, știți că aveți niște copii de cacat, și nu o să vreți să auziți asta public. Cum ziceam, aveți tupeul să îi filmați pe ascuns la scoală și să publicați? Nup. Va doresc o zi de cacat în continuare.
Citat | Raportează către un administrator
Elev Honterus
+21 #17 Elev Honterus 17-06-2016 21:40
Era să o uit pe mamica anului 2016, carpin. Eu nu sunt scump cu tine, doar fata de tine. Singurul lucru care îl am în comun cu handicap ții ăștia mici este liceul la care mergem. Caută "soccer mom" pe net. E un termen folosit de adolescenți pentru femeile ca tine.
Citat | Raportează către un administrator
Alt Elev
+26 #18 Alt Elev 17-06-2016 21:49
Din cate am vazut intr-un an de zile,doamna Dragoiu nu lasa elevii fara motiv. Eu una,asa am invatat Matematica,imi era rusine sa vin la ora nepregatita! Imi era rusine sa comentez la ora sau sa zic orice ce ar fi considerat gresit. Am avut respect fata de doamna profesoara. Am si vazut ca elevii din clasele mai mici nu au putina rusine,se baga in tine in pauze,te injura,iti comenteaza! Am stat de servici pe scoala langa niste clase mai mici si tot ce auzeam erau urlete de animale si injuraturi. Nu va mai rasfatati atat copiii,asa cum vi cresteti asa o sa i aveti,si nu o sa fie in stare sa se descurge singuri cand vor fi mari,pe cont propriu. Eu am avut o problema similara cu o alta profesoara,dar acum ii multumesc din tot sufletul ca a reusit sa bage frica in mine si sa ma puna pe invatat!
Citat | Raportează către un administrator
Ioana Plajer
+30 #19 Ioana Plajer 18-06-2016 09:39
Fiica mea este eleva a dnei Dragoiu si eu sunt foarte multumita de orele tinute de doamna profesoara. Copilul intelege totul din clasa si nu am auzit sa fie probleme. De altfel dna Dragoiu este una dintre cele mai bune profesoare de matematica din liceul Honterus. Am fost revoltata de modul in care a fost tratata in presa dna profesoara. Sunt dubii legate de atitudinea domanei profesoare la clasa: foarte bine, sa se efectueze un sondaj printre parinti si elevi. Sa se vada parerile tuturor, nu doar a celor care sar cu acuzatii.
Citat | Raportează către un administrator
Elev din Honterus
+20 #20 Elev din Honterus 19-06-2016 10:37
Sunt eleva a doamnei profesoare Dragoiu si niciodata nu s-a intamplat sa jigneasca vreun coleg.Mai mult decat atat,celor care nu aveau note de trecere,le-a dat sansa sa se corecteze de cate ori a fost necesar pentru a nu-i lasa corigenti.Cred ca toate aceste plangeri ar trebui reconsiderate, avand in vedere ca majoritatea elevilor si majoritatea parintilor au pareri bune despre dansa.
Citat | Raportează către un administrator
carpin
-25 #21 carpin 19-06-2016 14:36
Citez pe Elev Honterus:
Era să o uit pe mamica anului 2016, carpin. Eu nu sunt scump cu tine, doar fata de tine. Singurul lucru care îl am în comun cu handicap ții ăștia mici este liceul la care mergem. Caută "soccer mom" pe net. E un termen folosit de adolescenți pentru femeile ca tine.

"Scumpule" - Dacă ai vreun copil eminent nu ai fi învățat la HONTERUS, deci din ce categorie faci parte .... Legat de faptul că doamna a tras de tine, spune și suma/oră pe care mama ta a fost dispusă să o plătească. Tatăl tău nu poate fi dezamăgit de atitudinea ta, s-a resemnat.
Citat | Raportează către un administrator
Nepotul lui Gigi
+18 #22 Nepotul lui Gigi 20-06-2016 11:07
Cu siguranta adevarul este undeva la mijloc. Daca profesorul i-a confiscat telefonul elevului, a facut-o pentru ca el in ora de curs se juca cu el. Daca s-a uitat in el, e clar ca a fost filmata si trecand peste articolul si frustrarile mamei/tatalui, scopul filmarii era defaimarea calitatii de profesor, lucru care cu siguranta trebuie sanctionat. In alta ordine de idei, daca telefonul a fost in incinta scolii, pe perioada celor 2 saptamani, existand o comisie care se ocupa de aceste lucruri si un loc in care se tin aceste obiecte, nu cred sa existe probleme. Am lucrat in invatamant 10 ani (incepand cu 1999), am activat ca privat vre-o 6 in jurul sistemului si cand am terminat facultatea am fugit cat am vazut cu ochii de tampeniile si legile fara cap ale conducerii ministerului de la Bucuresti. Mai mereu liceul Honterus a fost una dintre primele unitati de invatamant din judet, de multe ori cred, chiar prima. Daca copilul tau este incapabil sa asimileze informatie comparativ cu ceilalti, nu-l forta aruncand cu bani si noroi/venin in toate partie din cauza neputintei lui. Du-l acolo unde se poate integra si este la nivelul clasei, cred ca e mai important sa fie primul sau printre primii decat sa fie "prostul clasei". Chiar as completa "prostul clasei, cu aere, figuri" (treaba cu telefonul cred ca e mult mai adanca) vezi Doamne mama si tata au bani si rezolva problema cu plocon sau cu influente gen cele de partid.

Ca o remarca personala, pe an ce trece copii, as spune ca au fost tot mai dezinteresati, parintii tot mai activi (dar nu in a-si ajuta copii, ci in a face scandaluri la sedinte, secretariate scolare, consilii,erc), si-au atribuit tot mai multe "drepturi" si au recurs la tot felul de actiuni jenante, ei sau prin intermediul elevilor (gen "Profa, astia sunt pantofii de acum 3 ani ?", amenintari legate de meditatii, presa, etc). E valabila in tot Brasovul nu doar Honterus. Cunosc caz de persoana amenintata de fata sefului de la Politie, sau de alta a unui mare ofiter de la CMZ, de baiatul unui mare doctor de la Spitalul Judetean .... ca va fi data afara daca "impresionanta/ extravaganta" odrasla nu are acces la Internet in timpul orei de Informatica. Scarba acelei persoane s-a manifestat in acelasi mod ca si la mine, demisie si spalati-va pe cap cu sistemul vostru bolnav.

Ar trebui sa ne sperie faptul ca in 10-20 ani ei vor fi populatia activa a Romaniei si vezi tu mama/tatal copilului, daca fiul nu e in stare sa promoveze la o materie si se ajunge sa se recurga la amenintari si nepotisme, de aceea nu o sa luati voi pensie si cei ca voi. Pentru ca nu va fi in stare nici sa se integreze in societate, nici sa lucreze nici sa aiba un viitor stralucit. Banii si influenta voastra se vor termina si atunci va suferi toata lumea, si voi si el.
Citat | Raportează către un administrator
Ioana Plajer
+20 #23 Ioana Plajer 20-06-2016 16:23
Elevii actuali sau fosti ai doamnei profesoare Dragoiu, impreuna cu parintii care doresc, sunt invitati marti si miercuri in intervalul 7:30 - 8:30 sa fie alaturi de doamna profesoara prin semnarea unui document de sustinere. Voi fi in aceste intervale orare in curtea scolii, in fata casei parohiale (casa verde aflata intre coprurile liceului) cu documentul respectiv.
Citat | Raportează către un administrator
Onelia Pescaru
+28 #24 Onelia Pescaru 20-06-2016 19:18
Încā un dascāl "rāstignit": azi , Corina Drāgoiu din Liceul Honterus

Filmul este deja cunoscut: dascāl " de școalā veche". Adicā știe carte. Adicā dā mult la ore. Cā mai sunt pārinți care nu-și permit bani grei la meditatii! Și pentru cā dā, cere! Și știe că matematica nu se învațā fārā muncā. Că ora e sfântā. Cā telefonul mobil și fusta de-o palmā la școalā, obraznicia și chiulul nu fac casā bunā nici cu fracțiile și nici cu geometria . Cā da, se poate reuși în viațā și cu matematicā mai puținā, dacā nu ai harul āsta, ai poate altele, dar nu se poate rāzbate fārā muncā, fārā valori și fārā principii.
Corina Drāgoiu e profesoarā de matematicā la Liceul Honterus din Brasov. Liceu " de fițe" astāzi, spun unii, dar liceu care a fāurit mii de oameni adevārati pânâ acum în generații glorioase. Cu tradiție și valori germane la bazā, liceul din umbra Bisericii Negre păstreazā greu ștacheta de altādatā. Profesorii vorbesc cu teamā, doar șoptit , despre parinții " sus puși ", cu bani și cu relații , care nu o dată fac rostite cuvintele:" Tu știi cine sunt eu? Cum îndraznești sā..." Cum îndrāznești, adicā, sā fii exigent, sā ai preteții la teme fācute si lecții învāțate, cum îndrāznești sā ceri disciplinā si bun simț, cum îndraznești sā pui un 4 ?? Cum sā îndrāznești sā lași corigent pe cineva care nu învațā si sfideazā? Nu știi, oare, ce ușor se poate distruge o reputație printr-o reclamație? Sau o petiție prin care gata, ai zburat din învātāmânt? Nu ai auzit de presā? Nu știi cât de avidā e dupã un subiect gen " profesoara teroristā"?! Mai intereseazā pe cineva adevārul , când execuția , sumarā, s-a terminat?
Corina Dragoiu a primit avertismentele. Dar a mers înainte. Om al școlii, a ales sā nu renunțe la principii. Știe carte și , cu limba germanâ , ar putea găsi oricând un job mult mai bine plātit. Pentru cā o secretarā de multinaționalā râde oricând în nas unui biet profesor de matematicā! Dar vrea sā creascā la Honterus pui de om! Nu are mereu cea mai blândā voce. Știe că o ironie bine plasatā poate trezi ambiția amorțitā. Dar ascultați-o cântând cu cei mici colindele pe care tot ea, profesorul de matematicā- da, ați citit bine ! - îi învațā sā le cânte! Și în germană. Și în română. Copiii cu lecția nefācutā tremurā înainte de orā, poate. Dar sā-i vedeți împreunā în excursii sau la distracții. Să-i vedeți cântând , sau dansând, sau la vreun meci. Sā fie un om rāu, Corina Drāgoiu? Câți dascali mai fac azi, neplātit, ceva din suflet, dincolo de școalā? Da, unii copii sunt olimpici si încālzesc mândria matematicianulu i. Alții nu vor excela poate, niciodată, la teoreme, dar oameni adevārați vor fi. Asta doar dacā vor intra în aceastā "luptā"pentru valoare si onoare cât mai mulți dintre noi! Ce vrem pentru copiii noștri?
Dăscălii sunt coloana
vertebrală a educației, iar impactul lor asupra formării tinerilor este uriaș. Vrem ca dăscălii excepționali să ajungă modele pentru întreagă breaslă și pentru tineri, iar statutul lor în societate să fie cel pe care îl merită?
Sau ne consolām, resemnați? Cine câstigā? Cei care cer , la prima corigențā, meritatā, excluderea din învātāmânt a oricārui purtātor de principii si standarde? Sau cei care cred cu tārie cā , în ciuda unor vremuri cu principii uneori rāsturnate, munca , valoarea și onoarea rāmân pilonii unei vieți frumoase?
Orice ne-ar putea separa, dragostea și grija pentru copiii noștri nu pot decât sā ne uneascā!
Alāturi de PROFESOARA Corina Drāgoiu!

P.s. Gasesc oribil sa comentezi anonim... E laș și abject să ataci în întuneric!
Citat | Raportează către un administrator
vasile
-23 #25 vasile 21-06-2016 00:40
Eşti ziaristă şi profesoară? După cum scrii, vai de elevi şi de cititori. Nu că ar fi prea importantă gramatica pentru cei cărora vrei să le „deschizi” minţile obosite, dar, în calitatea pe care ţi-o arogi, iei apărarea unei profe de mate, care, faţă de tine, e „critic literar”. Ai reuşit s-o discreditezi, luându-i apărarea. În plus, nu că mai era nevoie, şi-a făcut-o singur, dar, astfel, fără să înţelegi, l-ai suprimat total pe Bebe. Eşti Antonie 2. Doar că, mai bătrână.
Citat | Raportează către un administrator
carpin
-25 #26 carpin 21-06-2016 07:45
Sunt surprins, dezamăgit ... asta e societatea care vrea să trăiască ca "afară".
ESTE cineva dornic să știe adevărul. Un singur copil/persoană dacă este nedreptățit/ă societatea trebuie să ceară socoteală. Să arate că nimeni nu este mai presus.
Doamna ONELIA PESCARU - eseul este plin de greșeli gramaticale, dar, mai grav, deontologic vorbind, ar fi trebuit să cereți sau în cel mai rău caz să așteptați punctul de vedere al Inspectoratului şi/sau al conducerii școlii. Știți ce i se impută doamnei "O persoană dificilă", pesemne că nu, dar hai să scriu un eseu .... pentru care, sincer, nu ați fi intrat în examenul de capacitate.
Citat | Raportează către un administrator
Elev...
+19 #27 Elev... 21-06-2016 15:27
Sunt elev în clasa a 8-a la liceul Honterus. Stăteam în cumpănă dacă sa dau aici sau nu...iar acum, când văd ca exista și elevi care gândesc la fel de limpede precum Johannes,"Elev la Honterus" ,"Elev Honterus","Alt Elev" , îmi dau seama ca merita :) Sunteți tari!!! Și aveți maaaaare dreptate!!!
Citat | Raportează către un administrator
Miriam
-23 #28 Miriam 22-06-2016 22:54
Cum ii suporta pamantul pe nebunii astia?..spun ca lumineaza minti...complex ati si jumatate ...Rusineeeee!
Citat | Raportează către un administrator
Gabriela
-23 #29 Gabriela 23-06-2016 12:13
Ce nerușinată!
Citat | Raportează către un administrator
Gabriela
-23 #30 Gabriela 23-06-2016 12:18
mi se pare uluitor că se dă ”comentariu slăbuț” textelor care sunt împotriva profesoarei, credeți că dacă scrie -3 -2 o să impresioneze pe cineva ”dragi susținători ai profesoarei”.
Citat | Raportează către un administrator
Eu
+24 #31 Eu 23-06-2016 12:21
Pai se pare ca v.a impresionat dacă ați ținut neapărat sa precizați asta. .. :))
Citat | Raportează către un administrator
Ale
+2 #32 Ale 23-06-2016 12:30
Adevarul este undeva la mijloc. Fiecare a gresit. Copii cu siguranta nu sunt cei mai sfinti iar profesoara nu da dovada de profesionalism. Pacat. Din cauza asta tara noastra este unde este.:(
Citat | Raportează către un administrator
Gabi
+11 #33 Gabi 27-06-2016 15:06
"o atitudine nepricipială, ironică și zeflemitoare care îi intimidează şi descurajează pe elevi". Asta, chiar daca nu cunosc situatia, suna a gargara pompoasa. E clar ca cine a scris fraza asta nu are nicio acuzatie concreta, ci doar un dinte mare impotriva profesoarei. Pai, cu asa parinti, ce sa te mai miri de atitudinea elevilor? Exista parinti cu situatii financiare foarte bune, si care, datorita IQ-ului si unei educatii bune, sunt oameni normali. Pe de alta parte, sunt tupeistii de genul astora cu reclamatia, carora banii le-au aburit putin (sau mai mult) mintile, si considera ca au dreptul sa calce peste toti si toate.
Ca sa rezum, din ce am citit reiese simplu ca avem o profesoara care incearca sa isi faca meseria, si are demnitatea si curajul sa nu 'isi bage picioarele' si sa ii treaca pe acei elevi doar pentru a scapa de ei. Reiese ca ii pasa de educatia lor, si isi risca serviciul si sanatatea pentru un lucru in care toti credem, dar pe care putini suntem dispusi sa il aparam: corectitudinea! Drept sa spun, bravo ei! Rusine parvenitilor cu plangerea!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Ma, 11 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0491   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7238   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4882   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2290   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3462   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter