myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 226 de note de 10 la Evaluarea Națională. 30 de absolvenți au zecele „curat”

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Absolvenții de gimnaziu și-au aflat rezultatele la Evaluarea Naţională, pentru prima dată, acestea fiind anonimizate, pe motiv de GDPR.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, rata de participare a fost de 94,87%: 4.416 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 4.655 elevi înscrişi. Judeţul Braşov are un procentaj al mediilor peste 5 de 77,6%, mai mare decât cel la nivel naţional - 76,1%. 
În judeţul Braşov, „dintre cei 4.416 candidaţi prezenţi, 3.427 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 77,6%, procent sensibil egal cu cel de anul trecut, 72,68%, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Județului (IŞJ) Braşov. Dintre aceştia, 30 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10,  faţă de numai 11 în anul 2019.
Conform aceleiaşi surse, în judeţul nostru au fost înregistrate 103 note de 10 la proba de română şi 123 de note de 10 la Matematică.

Brașovul e în top

La nivel naţional, 839 de elevi de clasa a VIII-a din cei 160.468 care au susţinut Evaluarea Naţională în această sesiune au obţinut media 10. În topul județelor, din acest punct de vedere, Brașovul se află pe locul al IV-lea, fiind devansat de Cluj - 88 de medii de 10, Iași - 46 și Argeș - 42.
În ceea ce privește competiția județeană, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” Braşov domină, cu 5 elevi care au obținut 10 pe linie, fiind urmat de Şcoala Gimnazială Nr. 5 Braşov – 3, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 6 „Iacob Mureşianu” Braşov, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Braşov – câte două.


Contestaţii mai pot fi depuse şi astăzi

Cei nemulţumiţi de notele primite au putut depune, ieri, contestaţii şi o mai pot face şi astăzi, între orele 8.00 și 12.00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor.

239 de candidaţi potențiali pentru etapa specială

Anul acesta este primul în care Evaluarea Naţională va mai avea o sesiune, una specială pentru cei cu probleme de sănătate sau care au fost în autoizolare sau carantină. Potrivit datelor IŞJ Braşov, 239 de candidaţi, absenţi în prima etapă, ar putea susţine Evaluarea Naţională în etapa specială, începând cu data de 29 iunie. Dintre aceştia, 7 candidaţi au fost în izolare şi luaţi în evidenţele DSP Braşov, în perioada a cel puţin unei probe a Evaluării naţionale.


 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 23-06-2020 13:51
Când dai la „examene” subiecte de nota cinci, de trecere, normal că apar atâția funcționali cu note de zece! Și ne mai mirăm cum apar „conducători” ca Veorica!
Mult, mult rău fac ăștia bătându-și în așa hal joc de învățământul rrrumânistanez. Sau tocmai de aceea au și fost puși acolo!? Întreb și eu, nu dau cu parul.
NU TOȚI TREBUIE SĂ FACĂ UN LICEU! NU TOȚI TREBUIE SĂ IA UN BACALAUREAT! NU TOȚI TREBUIE SĂ FACĂ O FACULTATE! Sau, dacă o fac, nu trebuie să ia toți licența!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Alpla

Curs BNR

Vi, 21 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9449   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3614   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9178   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7821   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2416   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4856   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5283   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.4300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Ania Caill merită să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Beijing?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter