myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Peste 400 de copii se bat pentru a fi liceeni din clasa a V-a. La Meșotă și Șaguna, câte trei pe un loc

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

 

Șase colegii din municipiul Brașov organizează testări în vederea realizării noilor formațiuni de studiu pentru clasa a V-a în anul școlar 2020-2021: Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” Brașov, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov, Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” Brașov, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov și Colegiul Național „Unirea” Brașov. În proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 este prevăzută câte o clasă cu 30 de locuri pentru fiecare din cele șase unități.

Peste 400 de absolvenți ai clasei a IV-a din județul Brașov s-au înscris pentru a susține probele de admitere în clasa V-a la unul din colegiile liceale care organizează astfel de testări, situația cererilor pentru fiecare unitate fiind următoarea:

Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” Brașov 42
Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov 63
Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov 95
Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” Brașov 73
Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov 95
Colegiul Național „Unirea” Brașov 34

„Evaluarea elevilor de clasa a IV-a pentru admiterea la colegii sau licee, care organizează clase de gimnaziu fără a avea în planul de școlarizare ciclul primar, reprezintă o modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului primar. Programa școlară specială pentru evaluarea elevilor de clasa a IV-a, pentru admiterea în aceste clase a fost elaborată de un colectiv de cadre didactice din învățământul primar din Brașov și avizată de inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brașov”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.

Testul se va susține concomitent în fiecare unitate școlară, marți, 30 iunie, începând cu ora 9.00. Candidații sunt așteptați la unitățile școlare în intervalul orar 8.00 – 8.30. Din motive de siguranță/securitate pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, părinții nu vor avea acces în curtea și în incinta unităților școlare centre de examen. Candidații vor fi așteptați la poarta unităților școlare și îndrumați de cadre didactice în sălile de clasă unde sunt repartizați pentru a susține examenul.

Probele de admitere în clasa a V-a se organizează și se desfășoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță/securitate pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la acest proces și se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind organizarea și desfășurarea probei de admitere în clasa a V-a, elaborat/e la nivelul unității de învățământ care organizează examinarea elevilor înscriși.

Rezultatele inițiale vor fi afișate anonimizat de către fiecare unitate școlară pentru candidații proprii, în ziua examenului sau cel mai târziu a doua zi. Contestațiile se pot depune după afișarea rezultatelor, după un program stabilit, prin procedura specifică, de către fiecare unitate în parte.

Pe site-urile de web ale fiecărei unități școlare care organizează admitere în clasa a V-a se regăsesc toate informațiile referitoare la organizarea și desfășurarea acestor examene.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 20 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8738   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1289   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3552   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2436   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1337   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4920   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.5300   Creștere
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Ţinând cont de evoluţia cazurilor de coronavirus, ar trebui ca şcoala să se mute în online?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter