myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. AICI, ierarhia absolvenților de-a VIII-a pentru admiterea în liceu

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update BRAȘOV. 11 copii vor intra la liceu cu 10 pe linie

 

Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a pentru admiterea în liceu în anul școlar 2020-2021 a fost publicată în această după-amiază pe site-ul de web al Inspectoratului școlar Județean Brașov, dar o găsiți și AICI. Absolvenții de gimnaziu se regăsesc în ordine descrescătoare a mediilor de admitere. Cei peste 4.400 de candidaţi la un loc în liceele, colegiile naţionale şi tehnice ale judeţului vor fi  trecuţi pe listă în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, obţinută din media de absolvire a claselor V-­VIII - contând 20% şi cea de la evaluarea naţională - 80%. Aflarea poziției în ierahie îi ajută pe absolvenții de gimnaziu și pe părinți să-și calculeze șansele de a intra la liceul și specializarea dorite.

Ierarhia a fost publicată cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Potrivit ofertei educaționale pentru clasa a IX-a zi, la cele 41 de unități școlare liceale și profesionale din județul Brașov cuprinde:
-    3.108 locuri la nivelul liceal, zi (1.820 la filiera teoretică, 1.036 la filiera tehnologică și 252 la filiera vocațională);
-    1.901 locuri pentru învățământul profesional și dual.
Distribuția pe cele două niveluri de învățământ (liceal și profesional) a celor peste 5.000 de locuri la clasa a IX-a, respectă atât proporția din prevederile metodologice ale Ministrului Educației și Cercetării privind proiectul panului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 (două treimi liceu și o treime profesională) cât și solicitarea agenților economici din județul Brașov.
Peste 4.400 de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Brașov au participat la Evaluarea Națională, dintre care peste 3.400 au obținut medii peste 5.00.
În perioada 2 – 8 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile în fișele de înscriere la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.
Noutatea în acest an o reprezintă faptul că absolvenții care doresc să se înscrie pentru unul din locurile din unități liceale din alt județ depun fișa de opțiuni tot în unitatea școlară unde au absolvit clasa a VIII-a, fără a mai fi necesară deplasarea în județul respectiv, la centrul special desemnat pentru acești candidați.

În data de 10 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021.
Cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 - 2021, va avea loc în perioada 24 iulie - 4 august. La această etapă pot participa pe locurile rămase vacante după prima etapă, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Petre
0 #1 Petre 02-07-2020 09:19
Felicitari brasoveamului Orban. Felicitari PNL, aveti grija de fieful vostru din Brasov.
Sper sa primiti de acum voturi din Teleorman nu din Brasov.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 25 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0105   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4892   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5228   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2289   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1569   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5300   Scădere

LINK


Tradesilvania
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că şcolile se vor redeschide în data de 8 februarie?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter