myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Se va intra mai ușor la liceele râvnite. Numărul notelor de 10 este de patru ori mai mic decât în 2020

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Absolvenții de gimnaziu și-au aflat rezultatele la Evaluarea Naţională, pentru al doilea an consecutiv acestea fiind anonimizate, pe motiv de GDPR (detalii: EVALUAREA NAȚIONALĂ. S-au afișat rezultatele! Aici, cele ale candidaților din județul BRAȘOV)

Potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, 2.774 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii peste 5,00 (adică au „promovat” Evaluarea Naţională, după regulile consacrate ale unui examen, pentru că, altfel, nu există o notă minimă de trecere), reprezentând 76,91 din totalul celor prezenți la testare. Procentajul mediilor peste 5,00 din acest an este puțin mai mic decât cel de anul trecut, 77,6.

Două medii maxime

Doar două medii de 10 are în acest an, județul Brașov, față de 30, în 2020, și ambele provin de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, care revine pe locul I în topul celor mai bune școli, unde, în 2020, s-a aflat Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”. Practic, cele două colegii centenare au făcut rocada. Podiumul, pe unități școlare, este încheiat de Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” Brașov. Altfel, pe locul al treilea în ierarhia absolvenților este un elev de la Școala Gimnazială 11 Brașov, cu media 9.92.

La polul opus, cu media mediilor cu puțin peste 1,00, se află Colegiul „Aurel Vijoli” Făgăraș, Școala Gimnazială Crihalma, Școala Gimnazială Nr. 1 Râșnov și Școala Gimnazială Nr. 4 Făgăraș.

De remarcat este faptul că procentajul mediilor între 8,00 și 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut: 30,66 față de 38,32. În schimb, proporția mediilor între 5,00 și 7,00este mai mare anul acesta față de anul trecut: 29,54 față de 22,13. Principala consecință a acestor diferențe o va constitui ultima medie de admitere în clasa a IX-a, care va fi mai mică anul acesta, în special la clasele la care mediile de admitere au fost mari în anul precedent.

De altfel, și numărul notelor de 10 s-a redus drastic. Potrivit statisticilor publicate de Ministerul Educației, în județul Brașov au fost nouă note de 10 la Limba și literatura română, 37, la matematică și șase la limba maternă (maghiară sau germană), adică 52 de note maxime în total. Anul trecut, în judeţul nostru au fost înregistrate 103 note de 10 la proba de română şi 123 de note de 10 la Matematică., 226 în total.

Astfel, în afară de cei doi cu 10 pe linie, 458 candidaţi din judeţul Braşov au reuşit să obţină medii între 9.00 şi 9.99, 646 au medii între 8 şi 8.99, 602 au între 7 şi 7.99, 547 între 6 şi 6.99, iar 519, între 5.00 şi 5.99.

833 de candidați au medii între 1.00 (punctul din oficiu) și 4.99.

Astăzi se mai pot depune contestații

Contestațiile mai pot fi depuse astăzi, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.

Media finală obținută la examenul de Evaluare Națională va avea o pondere de 80 de procente în calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.

Absolvenții de gimnaziu care au studiat în limbile minorităților naționale pot alege ca la calcularea mediei de admitere să nu fie luat în considerare rezultatul la proba de limba și literatura maternă. În acest caz, acești absolvenți vor putea opta, la repartiția în clasa a IX-a, doar pentru locurile la clasele cu predare în limba română.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter