myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

EN 2022. Absolvenții de-a VIII-a, în focurile primului examen / 600 de elevi brașoveni nici nu s-au înscris

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update EN 2022. Ce s-a dat la română. Subiecte relativ ușoare. Punctul care dă bătăi de cap

Absolvenţii claselor a VIII-a intră, de astăzi, 14 iunie, în focurile Evaluării Naţionale.  
Conform datelor oferite de Inspectoratul Școlar al Județului, 4.712 elevi erau înscriși în clasa a VIII-a în unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov la data finalizării cursurilor. 4.117 au fost înscriși la Evaluarea Națională în cele 101 centre de examen. Cu mici excepții, prevăzute de metodologie, cei mai mulți candidați vor susține acest examen în unitățile școlare unde au absolvit clasa a VIII-a. 595 de elevi nu au fost înscriși, fie că nu au promovat clasa a VIII-a, fie că vor opta pentru un loc în învățământul profesional sau dual.
Proba scrisă la Limba și literatura română este programată marți, 14 iunie. Examenul va continua joi, 16 iunie, cu proba scrisă la Matematică și se va finaliza vineri, 17 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă, pentru absolvenţii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale.

Reguli stricte antifraudă

Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Candidații vor fi dirijați de profesorii asistenți direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic. Începând cu ora 9:00, aceștia vor primi subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Candidații vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea lucrărilor scrise de la primirea broșurilor, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare de către candidați sub îndrumarea profesorilor asistenți.
La probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2022, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenţi.
Se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. De asemenea, candidaţii vor lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea.
Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Primele rezultate, pe 23 iunie

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru afișarea rezultatelor vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, coduri care vor fi distribuite candidaților la prima probă susținută, Limba și literatura română.
Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.
Rezultatul obținut în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9232   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5644   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6092   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3316   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5172   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.9000   Creștere
Anunturi MyTEX

Susțineți ideea construcției unui sens giratoriu suspendat în Bartolomeu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter