myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Candidat eliminat din examen. Ce sancțiune i se aplică

  • Apreciez !Nu-mi place !+5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

356 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care au studiat în limbile minorităților naționale au participat astăzi, 17 iunie, la ultima probă a Evaluării Naționale, proba la Limba și literatura maternă (maghiară sau germană), a anunțat Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ).

A absentat un singur candidat, iar un altul a fost eliminat, acesta din urmă fiind depistat în timpul susținerii probei cu telefonul mobil asupra sa”, a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov. 

Conform regulamentului, se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. De asemenea, candidaţii vor lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea.
Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Evaluarea Națională nu este o condiție pentru admiterea la liceu, deși media contează în proporție de 80%. Doar că cei care nu au susținut-o vor fi repartizați computerizat în a doua etapă de admitere, pe locurile rămase, la fel ca absolventul prins cu telefonul.

Subiectul și baremul de corectare pentru ultima probă a Evaluării Naționale au fost  publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.
Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice la unitățile școlare la care candidații au absolvit clasa a VIII-a.
Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9232   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5644   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6092   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3316   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5172   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.9000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Susțineți ideea construcției unui sens giratoriu suspendat în Bartolomeu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter