myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. 3 săli de clasă noi la Școala 6, în corpul B... Noutăți privind Școala 30

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Școala Gimnazială nr. 6 va începe noul an școlar cu 3 săli de clasă noi, la primul etaj al corpului B, situat pe strada Aurel Vlaicu. Potrivit Primăriei Brașov, sălile au fost amenajate printr-o investiție de aproximativ 239.000 lei, în care a fost inclusă și igienizarea grupurilor sanitare de la etajele 2 și 3 ale clădirii. 

Spațiile au fost ocupate înainte de către Asociația „Copiii de Cristal”, care a primit în 2019 un ordin de evacuare. Asociația are în acest moment spații puse la dispoziție în Centrul Multifuncțional pentru Servicii Sociale de pe strada Panselelor, iar pentru necesarul suplimentar, Primăria a oferit alternative în blocul de pe B-dul Mihail Kogălniceanu.

„Prin hotărârea Consiliului Local, ni s-a pus la dispoziție acest spațiu încă din 2019, pentru că imobilul din Livada Poștei (unde se află corpul A al Școlii Gimnaziale nr 6, n.n.) era insuficient. Înainte de aceasta, timp de 4 ani, 3-4 clase erau mutate, prin rotație, la Liceul Unirea, pentru a-și desfășura orele, situație dificilă atât pentru părinți și copii, cât și pentru cadrele didactice. Cum nu s-a putut construi un corp nou, au fost relocate, în această clădire de pe strada Aurel Vlaicu, clasele de gimnaziu, la etajele 2 și 3. În prezent, cererile continuă să crească, date fiind rezultatele foarte bune pe care școala noastră le-a avut, și este nevoie de mai multe spații. De exemplu, numai în acest an am primit 52 de cereri de transfer pentru clasa a cincea și, în total, peste 80 de cereri pentru toate clasele pe care le avem. În plus, nu mai există laboratoare în afară de cel de informatică, nu avem sală de sport propriu-zisă, și cererea este din ce în ce mai mare”, a relatat Simona Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale nr. 6, pentru site-ul Primăriei Brașov, brasovcity.ro.

Școala Gimnazială nr. 6 va funcționa în acest an cu un număr total de 31 de clase, dintre care cele 16 de învățământ primar în corpul de clădire din Livada Poștei și 15 de gimnaziu în sediul de pe strada Aurel Vlaicu, inclusiv cele trei clase noi. Toate clasele au program de dimineață. 

După mutarea completă a Asociației „Copiii de Cristal”, alte săli de clasă vor fi amenajate și vor putea fi folosite de Școala Gimnazială nr. 30, care în prezent se confruntă cu o acută lipsă de spații.

„Și la Școala Gimnazială nr. 30 Brașov, numărul elevilor este în creștere. Cartierul (Tractorul - n.n.) s-a dezvoltat foarte mult, dar în același timp nu s-a construit nici o școală nouă, pentru a prelua presiunea de pe școlile existente în zonă. Planul de școlarizare inițial pentru anul școlar 2022-2023 a fost ajustat de la 5 clase la 9 clase pregătitoare, datorită numărului mare de cereri de înscriere din circumscripție - 242 cereri. Astfel, în momentul de față, unitatea noastră de învățământ însumează 45 de clase de elevi care vor învăța în două schimburi, fiind singura din cartier în această situație. Pentru schimbul de dimineață - adică învățământul primar și clasele a opta, în total 33 de clase, avem la dispoziție 27 de săli, insuficiente pentru aceștia. Pentru noul corp începe construcția pe 1 septembrie 2022, dar termenul de realizare este de 18 luni, iar până atunci, trebuie găsite variante pe termen scurt și mediu. După doi ani de căutări și eforturi, împreună cu municipalitatea, am găsit această soluție provizorie. Urmează ca spațiile care vor intra acum în renovare de la etajul 1 să fie oferite școlii noastre (Școala 30, n.n.), prin protocol, până la finalul anului școlar 2022 - 2023. Deocamdată, până la finalizarea lucrărilor de renovare, vom începe cu program redus pentru clasele pregătitoare și clasele I, pe o perioadă determinată, iar clasele pregătitoare în două schimburi, până la ora 14,00. Este singura soluție în acest moment”, a spus Pompilia Tișulescu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 30 Brașov.

Proiectul de extindere a Școlii 30 înseamnă o construcție nouă, în regim de înălțime P+2E, cu un total de 10 săli de clasă noi și un laborator de informatică, la care se adaugă toalete, birouri și spații de depozitare. Valoarea lucrărilor este de 5,896 milioane lei, din bugetul local, iar lucrările vor începe pe 1 septembrie, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteți de acord cu ceea ce a scris Mihaela Coteț în Ghidul de utilizare a orașului Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter