myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 66% - rata de promovare a Definitivatului. Minimul e 8. Sunt și cadre didactice sub 5

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministerul Educației și Cercetării a publicat cu o zi mai devreme rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, procentajul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 66,21%.Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 145 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În această sesiune, 236 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din  22 iulie. Au fost prezenți 226 de candidați (95,76%). Dintre aceștia, 7 de candidați s-au retras. Nici o lucrare din județul Brașov nu a fost anulată în centrul de evaluare.

La Braşov, în acest an, nici un candidat nu a reuşit să obţină media 10.00 la Definitivat. Cea mai mare medie cu care a fost trecut Definitivatul este 9.93, obţinută de Hejja Izolda, care a susţinut proba la limba şi literatura engleză şi care a luat în scris 9.9. Aceasta a mai luat 10 la inspecţie şi a primit 10 pe portofoliu. Însă, sunt trei note de 10.00 la proba scrisă. Este vorba despre Georgiana Miruna Popica, dascăl care a luat Definitivatul cu 9.8, după ce la inspecţie a luat 9, iar pe portofoliu – 10. Ea a dat examenul pentru limba germană modernă. Un alt candidat care a luat 10 la proba scrisă este Soos Edit, care a dat examenul la Mecanică. La inspecţie a avut 10, iar pentru portofoliu a primit 9. Media de Definitivat este 9.9. Tot cu 9.9 la Definitivat este Szonda Remus Ciprian, care a susţinut proba la Educaţie fizică şi sport. A luat 10 la proba scrisă, 9.5 la inspecţie şi 10 la portofoliu.

10 la inspecțe, 2.35 la proba scrisă

La polul opus, cea mai mică notă la proba scrisă (examen la limba română şi literatura pentru copii, metodică în învăţământul preşcolar) a fost 2.35, a unui candidate care activează de peste 5 ani în învăţământ, pe post de educatoare. Acesta are 10 pentru inspecţia la clasă şi 10 pe portofoliu, astfel că media de Definitivat a ieşit 4,64. În judeţul Braşov mai este un candidat sub 5 - media 4,7 la Definitivat, după ce a luat 3.15 la proba scrisă, 8 la inspecţie şi 9 la portofoliu.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, și astăzi, 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter