myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Celebrarea celei de-a doua ediții a unui proiect Extracuricular educativ de succes - „Informatica, pasul tău spre lumea Mecatronicii- InfoTRON”

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În data de 23 mai 2022, de la ora 11.30, la Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universității „Transilvania” Brașov, într-un cadru festiv se va desfășura Ceremonia de Premiere InfoTRON ediția 2022, parte din programul „Parteneriat Strategic pentru Educație 5.0” - ce pune accent pe îmbinarea dintre competențele tehnice și cele comportamentale necesare în viitor (muncă în echipă, creativitate, inovație etc.).

Evenimentul reunește peste 300 de invitați - elevi, parinti, parteneri, cadre didactice, reprezentanți ai comunității locale, ai mediului economic și universitar.

InfoTRON promovează MECATRONICA (MECAnica + elecTRONica + informatICA) în rândul elevilor din clasele 5-12 prin intermediul unor cursuri și competiții, în vederea aplicării informaticii în conceperea, proiectarea, realizarea și implementarea sistemelor mecatronice.

Proiectul demarat în luna ianuarie 2022 este organizat în Colegiul Național de Informatică „GRIGORE MOISIL” din Brașov în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Universitatea Transilvania din Brașov prin Facultatea de Design de Produs și Mediu, cu implicarea și susținerea companiei Miele Brașov.

Pe parcursul acestei perioade, aproximativ 270 de elevi înscriși au participat la cursuri extra curriculare susținute de 25 de traineri-studenți ai programului de studii Mecatronică, membrii ai Clubului de Creativitate Studențească CreaTRON și coordonați de 2 profesori ai Facultății de Design de Produs și Mediu din Universitatea Transilvania din Brașov, alături de specialiști din cadrul departamenului Development Center din Miele Brasov.

Cursuri extra curriculare au fost făcute cu kit-uri specializate ce au la bază sisteme de dezvoltare cu microcontroller-e de tip Arduino și componente ce permit realizarea de aplicații cu grad de complexitate progresiv și kit-uri LEGO Education EV3.

În etapa finală, în cadrul competițiilor ce se vor desfasura luni 23 mai, cei mai buni elevi de cls V-VIII, coordonați de studenți, se vor întrece în competiții pentru a-și pune în valoare atât creativitatea, cât și experiența acumulată în cadrul instruirilor.

Entuziasmul și implicarea lor vor fost răsplătite cu premii atractive oferite de Partenerul evenimentului - Miele Brașov și Universitatea „Transilvania” din Brașov.

PROGRAM - FESTIVITATE DE PREMIERE INFOTRON 2022 

Aula Universității Transilvania din Brașov, 23 ,ai 2022 

11:00 - 11:30 Primirea invitaților  

11:30-11:40 Deschiderea evenimentului 

Cuvânt de deschidere - Prezentarea invitaților - directorul Colegiului Național de Informatică  „GR. MOISIL“, Brașov - prof. Carmen ANDREI 

11:40-12:00 Mesajele invitaților 

● Florin Mureșan - Director General Miele Brașov 

● Prof. dr. ing. Ioan Vasile ABRUDAN - Rectorul Universității Transilvania din Brașov ● Prof. Nicolae SAVIN - Inspector Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Brașov 

● Flavia BOGHIU - Viceprimar Brasov 

● Prof. dr. ing. Codruța JALIU – Decanul Facultății de Design de Produs și Mediu, Universitatea Transilvania din Brașov 

● Prof. dr. ing. Marius Cristian LUCULESCU - Prodecanul Facultății de Design de Produs și  Mediu, Universitatea „Transilvania” din Brașov 

● Razvan CIOLACU- Director Development Center Miele Brasov 

12:00-12:10 Prezentarea proiectului Informatica, pasul tău spre lumea Mecatronicii - InfoTRON - Aurelia FLOREA - Director Dezvoltare Organizațională și Resurse Umane Miele Brașov 

12:10-12:20 Prezentarea programului „Parteneriat Strategic pentru Educație 5.0” și a proiectului „Informatica, pasul tău spre lumea Mecatronicii - InfoTRON” 

• Prof. dr. ing. Marius Cristian LUCULESCU  

12:20-12:45 Finala Concursului de roboți mobili LEGO din cadrul proiectului InfoTRON – clasele V, VI, VII, VIII  

12:45-13:30 Ceremonia de premiere a competițiilor din proiectul InfoTRON  

- Aurelia FLOREA - Director Dezvoltare Organizațională și Resurse Umane - Miele Brașov - Prof. dr. ing. Marius Cristian LUCULESCU - Prodecanul Facultății de Design de Produs și Mediu, Universitatea „Transilvania” din Brașov 

 - Prof. Carmen ANDREI - Director C.N.I. „GR. MOISIL“ 

 - Prof. Alexandra TRANDABUR - coordonator INFOTRON - C.N.I. „GR. MOISIL“ - 

13:30-13:35 Cuvântul de încheiere - directorul Colegiului Național de Informatică „GR. MOISIL”, Brașov, prof.  Carmen ANDREI 

13:35-14:00 Networking Lunch - echipa de proiect, invitații și mentorii

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9211   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7073   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9963   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că nivelul de trai va crește în 2023?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter