myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Nemulțumit că nu i se retrocedează terenul, un predelean amenință cu blocarea conturilor Primăriei

  • Apreciez !Nu-mi place !+1

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

De mai mulți ani, un predelean, Ioan Codleanu, încearcă să intre în poseia unui teren pentru care a obținut o sentință judecătorească. „Procesele au început în 1998, iar în 11 iulie 2006 a fost emisă o hotărâre judecătorească definitivă, prin care, în calitate de moștenitor, alături de alte patru persoane, am obținut acest teren”, a declarat predeleanul.

Cu toate acestea, el susține că nici în ziua de azi nu a intrat în posesia terenului respectiv. Pentru a rezolva această problemă, bărbatul a apelat la un executor judecătoresc, însă problema tot nu a fost rezolvată. De altfel, pe lângă restituirea terenului în cauză, judecătorii au decis și plata unor daune către moștenitori. „Dacă nu se achită această sumă, Primăria riscă blocarea conturilor”, a mai declarat Ioan Codleanu. El spune că se invocă faptul că parcelele pentru care are sentința sunt în litigiu, motiv pentru care primăria nu poate elibera titlurile de proprietate.
În cazul în care anumite terenuri nu pot fi retrocedate, a continuat Ioan Codleanu, „considerăm necesar și legal să fim puși în posesie cu terenuri de aceeași valoare sau să fim despăgubiți în numerar, dar să ni se și compenseze o parte din cheltuieli și pierderile legate de întârziere”.
Pentru a-și rezolva problema, el s-a adresat mai multor instituții. Astfel de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății a primit în luna octombrie a anului trecut un răspuns potrivit căruia „pentru un teren de 5 hectare din zona Galma, s-au demarat lucrările de măsurare în vederea întocmirii planului parcelar”. Terenul amintit, a mai spus predeleanul, „este liber, dar de la momentul primirii răspunsului nu s-a întâmplat nimic”.

„Are și dosar penal”

Primarul Predealului, Liviu Cocoș, a afirmat că cele cele 23 de hectare de teren, petnru care Codleanu are sendința se „suprapun” cu două parcele, una retrocedată Casei Regale, iar cealaltă fiind în proprietatea autorităților locale. „Aceste suprapuneri au fost prezentate Prefecturii, iar acum se caută soluții. Dacă îi dau pământul lui Codleanu, mi se poate deschide dosar penal pentru că nu am dat terenul Casei Regale. La fel, dacă îi dau lui Codleanu pământul care apartine primăriei, la fel, pot răspunde penal, pentru diminuarea patrimoniului comunității. Noi, împreună cu Prefectura analizăm acum situația și sper ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede”, a declarat primarul.
În momentul de față, a explicat sursa citată, Predealul mai are în proprietate 463 de hectare de pădure și 260 de hectare de pășune.
Pe de altă parte, primarul Predealului susține că nici Codleanu nu este „ușă de biserică”, el vânzând 123 de hectare de teren, deși avea sentință judecătorească doar pentru 23. „În fiecare zi vin la noi oameni care spun ca li s-a vândut pământ. De altfel, pentru aceste conracte i s-a deschis dosar penal”, a mai spus Cocoș. Ba mai mult, a continuat reprezentantul Primăriei Predeal, în 2007 a pierdut un proces cu Stoica Venea, astfel că pe titlurile de proprietate va apărea numele persoanei care a câștigat procesul.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

stoica vania
0 #1 stoica vania 07-06-2015 16:18
Procesul despre care vorbeste Primarul Cocos Liviu s-a purtat intre cele doua Comisii de Fond Funciar (Locala si Judeteana) si Stoica Vania. Codleanu Ioan fiind doar intervenient accesoriu in sprijinul celor doua comisii. Si da, prin decizia definitiva a Tribunalului Brasov s-a dispus ca cele doua Comisii de Fond Funciar sa emita titlurile de proprietate pe numele meu. Printr-o alta sentinta civila definitiva si irevocabila, pronuntata in 2012 intre Comisia Locala si Codleanu Ioan de asemenea s-a statuat ca d-nul Codleanu Ioan a devenit strain de procedurile de recostituire a dreptului de proprietate ca urmare a vanzarii acestor drepturi catre Stoica Vania.
Dnul Primar continua sa minta si sa dezinformeze cu aceeasi nerusinare cu care timp de patru ani a ascuns faptul ca d-nul Codleanu nu mai era titularul acestor drepturi, facilitandu-i inselatoriile.
Un adevarat concurs intre functionarii Primariei Predeal si Codleanu Ioan cu privire la cine vinde de mai multe ori niste terenuri care nu le apartin!
In ceea ce priveste suprapunerile cu Casa Regala si patrimoniul comunitatii, dnul Cocos Liviu ar trebui sa se mai informeze. Casa Regala nu are un titlu de proprietate pe acele terenuri, iar titlul de proprietate al Orasului Predeal este emis pentru aceste terenuri in mod ILEGAL DE CATRE FOSTUL PRIMAR PENAL VESTEA in incercarea de a masca retrocedari si schimburi de terenuri efectuate in mod fraudulos.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 06 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9483   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3786   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8051   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7500   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2470   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4205   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5300   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.6200   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că preţurile la alimente vor continua să crească în perioada următoare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter