myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Mafia Pădurilor! Condamnaţi la închisoare! Din nou apare numele HOLZINDUSTRIE!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Recent, Curtea de Apel Piteşti a soluţionat definitiv o parte a dosarului munţilor Puru, Galbenu, Petrimanu – care au fost vânduţi ilegal. Judecătorii au pronunţat o hotărâre de condamnare a membrilor reţelei infracţionale. Printre aletele, condamnaţii trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 4 milioane de euro.

Curtea de Apel Piteşti a dispus ca Mircea Basarabă „să execute pedeapsa principală cea mai grea de 6 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an, în total pedeapsa de 7 ani închisoare“, informează Nostra Silva (Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România). Judecătorii au decis ca Gheorghe Deaconeasa „să execute pedeapsa principală cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de 2 ani, în total pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare“. De asemenea, Mihai-Dan Petrulian a fost condamnat la 6 ani de închisoare, iar Constantin Păduraru – la 3 ani de închisoare, mai informează federaţia.

„Beneficiarul final al acestor infracţiuni a fost SC CASCADE EMPIRE SRL, societate care a cumpărat munţii retrocedaţi cu acte false. În dosarele întocmite de DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, există probe care demonstrează că reprezentanţii societăţii lui GERALD SCHWEIGHOFER au avut un contact permanent cu inculpaţii, stabilind preţul de vânzare a terenurilor forestiere cu 6 luni înainte de retrocedare“, anunţă nostrasilva.ro.

Pe scurt, în perioada 23 septembrie 2005 –31 ianuarie 2008, inculpaţii, în scopul de a dobândi în mod fraudulos păduri situate în munţii Puru, Galbenu şi Petrimanu, din judeţul Vâlcea, au indus în eroare autorităţile în ceea ce priveşte dreptul de proprietate. „Inculpaţii au acţionat ca reprezentanţi ai unor persoane fizice, moştenitori ai unor persoane despre care au susţinut, în mod nereal, că au drepturi de retrocedare a terenurilor respective şi, în susţinerea acestor afirmaţii mincinoase, au prezentat mai multe înscrisuri falsificate“, a arătat ancheta procurorilor.

„BASARABĂ MIRCEA a fost mandatarul companiei lui Gerald Schweighofer, înţelegerea cu privire la preţ era stabilită cu şase luni înainte de retrocedare, iar patronul Cascade Empire şi-a implicat societatea într-un proiect turistic cu fonduri europene unde urma să aibă “cel mai mare hotel din zonă “, informează nostrasilva.ro. Compania de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer a aratat de mai multe ori, prin comunicate, că „aprovizionarea se face doar cu lemn exploatat legal“.

Amintim că România pierde 3 hectare de pădure pe oră, 62 de cazuri de tăieri ilegale înregistrându-se în fiecare zi, arată un  raport Greenpeace România. Raportul a fost făcut pe baza datelor autorităţilor, fiind luate în calcul defrişările ilegale din perioada 2013 -2014. Tăierile ilegale de pădure din România au dus la prejudiciu de aproximativ 52,1 milioane de euro, într-un singur an.

Citiţi şi:

Ciprian Pahonțu, noul director general al Romsilva. Este „prieten de sarmale“ cu fostul director al Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer: „Aprovizionarea se face doar cu lemn exploatat legal“

Consiliul Concurenței a extins investigația privind giganții din domeniul lemnului

Ministrul Mediului: Există suspiciuni că „Holzindustrie a lucrat cu firme fantomă care au tăiat copaci ilegal“. Echipa de control a ministerului ajunge vineri la Reci

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Joi, 04 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8784   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0503   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6437   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3880   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2302   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2009   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4943   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7500   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter