myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Depozitul ecologic de deșeuri de la Brașov instalează cea mai modernă tehnologie de captare și ardere a biogazului

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În 30 martie 2020, au început lucrările de montaj al capetelor pentru cele 51 de puțuri care vor asigura captarea gazului de depozit de la Celulele 1 şi 2 ale Depozitului ecologic de deșeuri menajere operat de FIN-ECO. Lucrările fac parte din proiectul de închidere a primelor două celule. Prin montajul acestor capete, se va obține ermetizarea tuturor puțurilor de colectare a gazului de depozit, urmând ca, în faza a II-a proiectului, până la finalul lunii mai, să fie realizate şi conectările la colectoarele de gaz de depozit în vederea arderii acestuia cu o faclă la peste 1100 grade Celsius. 

În urmă cu două săptămâni, s-au finalizat lucrările de reprofilare a Celulelor 1 şi 2 ale Depozitului ecologic de deșeuri,  iar după  executarea lucrărilor de impermeabilizare, s-a ajuns în faza de instalare a sistemului de captare şi ardere a gazelor de depozit - ultima înainte de închiderea totală.

FIN-ECO și-a asumat finalizarea sistemului de captare a gazului de depozit, în colaborare cu constructorul RS Activ și subcontractorul Klarwin - companie cu experiență la nivel regional, în furnizarea de echipamente și servicii de captare, ardere și valorificare a gazului de depozit, precum și în tratarea levigatului provenit din deşeuri.  În acestă perioadă complicată, Klarwin a reușit să-și onoreze obligațiile și a importat prima parte a furniturii de captare și ardere a biogazului. Este vorba despre capetele pentru cele 51 de puțuri de captare a gazului de depozit. 

Echipa internațională care lucrează pentru montarea instalației de ardere a biogazului colaborează de la distanță, din cauza restricțiilor de călătorie impuse în Europa.

Lucrările de montare propriu-zise sunt în desfășurare sub coordonarea unei echipe mixte internaționale a Klarwin, formată din ingineri de proces și proiectanți din Slovenia. Aceștia colaborează cu inginerii de proiect, inginerii tehnologi ai Klarwin România, și cu reprezentanții constructorului RS Activ, folosind mijloace moderne de asistență virtuală de la distanță, pentru a compensa restricțiile de călătorie a echipelor de ingineri din țările externe României, reușind astfel să desfășoare lucrările conform graficului stabilit.  

Astfel, FIN-ECO Brașov continuă să își îndeplinească angajamentele de mediu prin lucrările de închidere a Celulelor 1 și 2 și realizarea sistemului de captare și ardere a biogazului din depozit. 

Toată societatea resimte efectele limitărilor impuse de lege la nivel național și internațional în contextul CoVID-19.  Este cu atât mai mult de apreciat determinarea FIN-ECO și a contractorului său RS Activ în continuarea angajamentelor de mediu. FIN-ECO face eforturi financiare și de management pentru a depăși toate aceste limitări și a respecta graficul de lucrări pentru proiectul asumat. În prezent, FIN-ECO S.A implementează cea mai modernă tehnologie de eliminare a gazului de depozit din Celulele 1 și 2, cu ardere completă, pentru încadrarea în normele naționale și internaționale privind emisiile în atmosferă.  Compania desfășoară unele dintre cele mai complexe investiții în managementul deșeurilor, în România anului 2020”, au apreciat reprezentanții Klarwin, care lucrează în aceste zile alături de RS Activ, la montarea instalației de arderea biogazului de la Celulele 1 și 2 ale Depozitului ecologic de deșeuri. 


FIN-ECO SA a contractat sistemul de captare a gazului de depozit din Celulele 1 și 2 în luna februarie a anului 2020, contra sumei de 400.000 de euro, asigurată integral de companie.  Montarea instalației reprezintă ultima etapă a procesului complex de închidere a primelor două celule ale Depozitului Ecologic de Deșeuri. Investiția pentru punerea în siguranță a celor două celule se ridică la 14 milioane de lei și este realizată integral din fondurile FIN-ECO Brașov. 

Imaginile asociate acestui comunicat exemplifică cum va arata sistemul de captare și ardere a gazului de depozit în viitorul apropiat.  

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter