myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

FIN-ECO a marcat „Ziua Copilului” printr-o acțiune de conștientizare și educare a celor mici, pe teme privind gestiunea deșeurilor

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov, FIN-ECO S.A., a marcat „Ziua Copilului”, sărbătorită anual pe 1 iunie, printr-o acțiune de conștientizare și educare dedicată celor mici, în parteneriat cu Palatul Copiilor Brașov și Organizația Națională „Cercetașii României” - Centrul Local Orizont Brașov.

Organizatorii au explicat copiilor, prin jocuri, activități educative, prezentări și teatru, importanța colectării selective și a reducerii cantităților de deșeuri pe care le generăm. 

„Copiii sunt nucleul schimbărilor bune. Avem încrederea că, odată schimbată percepția celor mici, comunitățile din care ei fac parte își vor însuși comportamente bune în ceea ce privește gestiunea deșeurilor. Ca operator din domeniu, credem că este de datoria noastră să dăm mai departe din cunoașterea și înțelegerea dobândite în ani de experiență și să încercăm să încurajăm brașovenii, mici și mari, la mai multă responsabilitate față de mediu și față de viitor”, a declarat Marcela Predescu, administratorul FIN-ECO S.A.. 

Evenimentul a fost posibil prin sprijinul și implicarea Palatului Copiilor Brașov, care a mobilizat câteva grupe de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

„Cei mici trebuie să știe cum pot să contribuie și să lupte pentru un mediu înconjurător curat și sănătos. De aceea, ne-am bucurat să marcăm, împreună cu partenerii noștri, atât Ziua Copilului, cât și Ziua Mediului, sărbătorită la nivel mondial pe 5 iunie, într-un efort colectiv de învățare, prin joacă, a unor deprinderi pentru o viață întreagă”, a declarat Lăutar Mihaela Cristina, președintele Palatului Copiilor Brașov.

Activitățile educative și jocurile au fost organizate de Organizația Națională Cercetașii României - Centrul Local Orizont Brașov. 

„Ne bucurăm de fiecare inițiativă care vizează educarea pe teme de mediu. Avem un pachet de activități gândite special pe acest domeniu și credem că învățarea timpurie este cea care formează comportamente pe termen lung, ducând la o schimbare de paradigmă în ceea ce privește protecția mediului”, a declarat Ionel Giurcă Stasisin, reprezentantul filialei locale a organizației „Cercetașii României”.

Celor trei organizații li s-au alăturat companiile RS ACTIV, firmă specializată în construcții de drumuri, și ONCOCARD - Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic, reprezentanții acestora participând activ la susținerea și desfășurarea evenimentului.

FIN-ECO S.A. este operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov și își desfășoară activitatea în conformitate cu toate prevederile legale în domeniu, folosind bune practici de gestionare a deșeurilor, având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea afecta mediul și ar putea produce disconfort pentru cetățeni. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Anunturi MyTEX

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter