myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

DS Smith accelerează planurile de reducere a carbonului prin angajamentul de limitare a încălzirii globale

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, parte a indicelui FTSE100, și-a anunțat recent angajamentul de aliniere a operațiunilor globale la un scenariu de 1,5°C, așa cum este stabilit în Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Documentul, ce cuprinde acțiunile care vor fi întreprinse pentru atingerea scenariului de 1,5°C, a fost trimis către Science Based Targets (SBTi)* pentru a fi verificat.

Pentru a realiza acest lucru, DS Smith accelerează reducerea emisiilor de carbon ale propriilor operațiuni, precum și ale partenerilor și furnizorilor săi, luându-și angajamentul să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES), pe domeniile 1, 2 și 3, cu 46% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2019. Aceste obiective vor menține compania DS Smith, care este membră a inițiativei Race to Zero a ONU, în conformitate cu angajamentul său anterior de a atinge Net Zero** emisii de carbon până în 2050.

Miles Roberts, Group Chief Executive la DS Smith a declarat: „Acest anunț vine ca o demonstrație de punere în practică a ambiției companiei de reducere a carbonului, ce face parte din obiectivul nostru de sustenabilitate pe termen lung. Angajamentul, nu numai că demonstrează faptul că DS Smith este lider în reducerea amprentei de carbon, dar prin intermediul acestuia îi provocăm pe furnizorii și partenerii noștri să ne urmeze și preia, la rândul lor inițiativa. Pentru următorii ani, DS Smith are planuri ambițioase de creștere. Compania se axează pe tranziția către o economie circulară, iar aceste angajamente sunt o parte crucială a strategiei noastre de sustenabilitate Now and Next, care ne va ajuta să aducem un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei atât acum, cât și în viitor”.

Investește în viitor

Pentru a-și îndeplini acest angajament, DS Smith va investi în mod constant, pe perioada următorilor 28 de ani, în propriile operațiuni. Se vor face investiții în adoptarea de soluții de inginerie de ultimă generație, cum ar fi tehnologia cazanelor cu biometan. Compania va valorifica, de asemenea, surse de energie regenerabilă autogenerate, cum ar fi cele eoliene și solare, și acordurile de cumpărare a energiei electrice pentru a înlocui electricitatea din rețea.

Colaborarea cu partenerii

De asemenea, DS Smith își va încuraja toți furnizorii strategici să adopte obiective bazate pe știință până în 2027. Acest lucru vine în urma răspunsului primit de la părțile interesate, care încearcă să lucreze cu business-uri similare, ce sunt angajate în inițiative precum Science Based Targets și Net Zero, dar care au și un angajament față de economia circulară. Ca parte a acestei abordări, DS Smith va lucra îndeaproape cu partenerii, furnizorii, clienții și factorii de decizie politică pentru a aborda în mod colectiv schimbările climatice prin economia circulară, în conformitate cu obiectivele ambițioase ale DS Smith.

Angajamentul față de Net Zero

Sprijinirea îndeplinirii acestor angajamente este un plan ambițios de tranziție către Net Zero, care va stabili acțiunile strategice cheie și reperele ce vor defini tranziția DS Smith către Net Zero. Planul, care va fi publicat în această vară, este aliniat cu strategia de creștere a Grupului și prezintă inițiativele ce urmează a fi întreprinse, acordând prioritate celor mai mari surse de emisii de GES***.

Andrew Morlet, CEO, Fundația Ellen MacArthur a declarat: „Raportul Fundației, Completing the Picture: How the Circular Economy Tackles Climate Change, arată că, deși tranziția către energie regenerabilă este vitală pentru combaterea schimbărilor climatice, aproape jumătate din emisiile globale de GES provin din modul în care fabricăm și folosim produsele și alimentele. Avem nevoie de o economie circulară – una concepută pentru a elimina deșeurile, a circula produsele și materialele și a regenera natura, pentru a aborda aceste emisii și a atinge obiectivele stabilite în Acordul de la Paris. Anunțul de astăzi arată că partenerul nostru strategic, DS Smith, este angajat în acțiuni ambițioase atât în ​​ceea ce privește sursele regenerabile, cât și economia circulară”.

Wouter van Tol, Head of Government, Community Affairs & Sustainability la DS Smith a adăugat: „După COP26, nu a existat niciodată un moment mai important pentru companii de a-și demonstra modul în care susțin lupta împotriva încălzirii globale. DS Smith este în situația unică prin care își poate ajuta clienții furnizându-le soluții circulare, iar anunțul de astăzi ne va permite să facem asta cu și mai mult impact”.

*Inițiativa Science Based Targets implică și sprijină companiile în definirea a cât de mult și cât de repede au nevoie să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

**Termenul Net Zero se referă la echilibrul dintre cantitatea de gaze cu efect de seră produsă și eliminată din atmosferă.

***Planul de tranziție Net Zero al DS Smith ia în considerare costurile viitoare ale carbonului, disponibilitatea tehnologiei și a mărfurilor, dar și previziunile costurilor. Acesta va fi actualizat periodic, susținut de procese solide de guvernanță și comunicat, în mod regulat, părților interesate.

„Călătoria” DS Smith pentru reducerea carbonului până în prezent:

  • DS Smith a obținut o reducere cu 23% a CO2 pe tonă de producție între 2015 și 2020.

  • În iunie 2021, DS Smith și-a anunțat angajamentul față de un obiectiv bazat pe știință pentru 2030, de a atinge emisiile net zero până în 2050, precum și de a deveni membru al proiectului ONU Race to Zero.

  • În decembrie 2021, DS Smith a anunțat, de asemenea, îmbunătățiri pentru fiecare dintre evaluările ESG prioritare în 2021, inclusiv ratingul CDP Climate Change ‘A-’.

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter