myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. NOUL SISTEM DE COLECTARE SEPARATĂ A DEȘEURILOR ÎN CARTIERELE TRIAJ ȘI TRACTORUL

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Începând cu data de 08.04.2022, toate cele 17 ecoinsule din municipiul Brașov operate de compania COMPREST, 9 în cartierul Triaj și 8 în cartierul Tractorul, sunt funcționale, iar cartelele de acces au fost distribuite spre asociațiile de proprietari, locuitorilor din condominiile arondate acestora. 

Prin implementarea acestui sistem inteligent de management al deșeurilor, Primăria Brașov, în colaborare cu operatorii de salubrizare urmărește colectarea deșeurilor menajere pe fracții într-o manieră cât mai accesibilă pentru utilizator, dar și mai atentă cu mediul înconjurător. 

Obiectivul este acela de a devia o cantitate cât mai mare de deșeuri de la depozitare și de a mări volumul de materiale recuperate, ce trec prin procesul de sortare și se întorc în fluxul de producție, urmând a fi reutilizate. Pentru a atinge această țintă, este necesară implicarea comunității locale, prin câțiva pași simpli. 

  • În fanta de culoare albastră se introduc exclusiv deșeuri de hârtie și carton: ambalaje, cutii, ziare, reviste, corespondență, caiete folosite. Acestea trebuie să fie necontaminate și pliate, astfel încât să ocupe un spațiu cât mai redus. 

  • Fanta de culoare galbenă este destinată colectării deșeurilor de plastic și metal, precum PET-uri, folii de plastic, doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje de plastic, ce trebuie să fie curate și presate. 

  • În fanta de culoare verde sunt colectate deșeurile de sticlă, respectiv ambalaje de sticlă, fără capac și curate.

  • În fanta de deșeuri menajere se introduc resturi alimentare, reziduurile de la animalele de apartament, scutece de unică folosință, mucuri de țigară, ambalaje contaminate, precum și alte tipuri de deșeuri care nu pot fi valorificate.

Modul de utilizare al ecoinsulelor este unul simplu și presupune identificarea utilizatorului cu ajutorul cardului de acces primit prin reprezentantul asociației de care acesta aparține. După apropierea cardului, gurile de încărcare se vor debloca. În funcție de fracția ce se dorește a se depozita, fanta se va deschide cu o simplă apropiere a mâinii de senzorul de proximitate. Dacă se are în vedere aruncarea mai multor fracții, următoarea fantă se poate deschide doar prin apropierea de senzorul de proximitate, după ce prima fantă s-a închis. 

„Invităm utilizatorii din zonele vizate să folosească acest sistem, evitând depozitarea deșeurilor lângă sau în alte tipuri de recipiente, pentru a ajuta în această perioadă de tranziție operatorul de salubrizare să își adapteze ritmul de colectare și graficele de verificare a activității fiecărei ecoinsule în parte. În măsura în care se consideră oportun, ne manifestăm disponibilitatea de a veni în întâmpinarea membrilor asociațiilor de proprietari pentru punerea la dispoziție a materialelor suport - broșuri, flyere - dar și eventuale exerciții practice, ce să asigure buna funcționare a noilor sisteme de colectare”, a declarat directorul companiei, Alexandru TĂNASE.

Tutorialul de utilizare a ecoinsulei poate fi vizualizat accesând link-ul: https://youtu.be/tozku4RnBTw, iar pentru vizionarea acestuia interpretat în limbajul semnelor românesc, se poate accesa link-ul: https://youtu.be/LpF0Vb7YZlw

Pentru detalii suplimentare, accesați site-ul operatorului www.comprest.ro

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9232   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5644   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6092   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3316   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5172   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.9000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Susțineți ideea construcției unui sens giratoriu suspendat în Bartolomeu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter