myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

CAMPANIE DE INFORMARE ȘI ECOLOGIZARE DESFĂȘURATĂ DE COMPREST ÎN COLABORARE CU COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI ȘAGUNA”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În perioada 19-21.05.2022, operatorul de salubrizare COMPREST a răspuns invitației Colegiului Național „ANDREI ȘAGUNA”, de a fi parte a proiectului „Climate Action in Education”. În acest sens, au fost susținute 2 activități, respectiv o campanie de informare pentru elevii claselor a V-a, a VI-a și a IX-a, dar și o acțiune de ecologizare în zona Șprenghi, din Municipiul Brașov. 

Campania de informare, ce s-a desfășurat la unitatea de învățământ în data de 19.05.2022, a avut ca scop transmiterea unor informații concrete și utile privind colectarea separată a deșeurilor, efectuată în mod corect, modalități de reducere a cantității de deșeuri generate, dar și o descriere amanuntita a fluxului pe care deșeul, odată colectat, îl parcurge până ajunge inapoi  la beneficiarul direct, la fiecare din noi, sub forma unui alt produs din resurse reciclate. Tinerii au fost captivați de informații și s-au implicat cu multe întrebări bine gândite, dar și sugestii practice, ceea ce demonstrează că schimbarea poate veni prin implicarea noilor generații. 

Ulterior, în data de 21.05.2022, aproximativ 50 de elevi din cele 3 clase, însoțiți de profesori îndrumători, dar și de reprezentanții companiei COMPREST, au reușit să adune deșeuri abandonate în pădurea din zona Șprenghi. În doar 2 ore au fost colectați 47 de saci cu deșeuri, ce conțineau în mare parte deșeuri de plastic, dar și deșeuri de sticlă și deșeuri menajere. Acestea au fost transportate separat de operatorul de salubrizare în vederea sortării și valorificării deșeurilor reciclabile , respectiv in vederea depozitării deșeurilor ce nu mai pot fi reintroduse în noi cicluri de producție. 

„Cel mai important pas pentru un mediu echilibrat ecologic este implicarea. De aceea, prin acțiunea pe care tocmai am desfășurat-o împreună cu Colegiul Național ANDREI ȘAGUNA, dar și prin cele ce urmează să le mai desfășurăm, dorim să transmitem urmatorul mesaj: ARE ROST! Implicarea fiecăruia dintre noi are rost, orice contributie personala este importanta, atunci cand manifesta o schimbare  a comportamentului personal în raport cu mediul înconjurător. Fiecare deșeu deviat de la depozitare, fiecare deșeu abandonat cu încălcarea regulamentului de salubrizare, dar colectat de o persoană căreia îi pasă, reprezintă un progres în dezideratul nostru, a tuturor, pentru menținerea unui areal curat și sănătos, pregătit să primească și alte generații după noi. Dorim să felicităm inițiativa profesorilor șaguniști și să le mulțumim din nou pentru invitație! ”, au declarat reprezentanții COMPREST.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter