myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

DS Smith explică ecologia pe înțelesul celor mici: 150 de copii, participanți în cel mai recent proiect educațional al companiei

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Elevii din județul Brașov au parcurs, de curând, un program interactiv de educație ecologică derulat de DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile. Pentru al treilea an consecutiv, compania și-a propus să îi familiarizeze pe copii cu teme precum economia circulară, protecția mediului și reciclarea, astfel încât natura, dar și comunitățile să aibă de câștigat pe termen lung.

Astfel, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Poiana Mărului, reprezentanții fabricii de hârtie DS Smith Zărnești au susținut ateliere despre educația ecologică în cadrul claselor primare. La acestea au participat peste 150 de copii, din care aproximativ 110 au participat la o competiție creativă cu premii, de realizare a unor obiecte din materiale reciclabile. Inițiativa se află la a treia ediție, numărul total al elevilor care de acum sunt mai responsabili și mai informați cu privire la reciclare și protejarea mediului înconjurător ajungând la 720.

Implicarea copiilor în activități specifice vârstei lor, menite să îmbrățișeze cu plăcere un comportament ecologic este o tradiție pentru DS Smith Zărnești. În data de 6 iunie, 25 de angajați ai companiei, împreună cu 75 de copii din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gheorghe Crăciun, au organizat o acțiune de curățare în Parcul Național Piatra Craiului. Aceasta a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, o inițiativă a Națiunilor Unite, sărbătorită pe 5 iunie. 

Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane la DS Smith Zărnești, a declarat: „Ne-am dorit să sărbătorim într-un mod activ, cu beneficii concrete pentru mediu, Ziua Mondială a Mediului. Ne-am bucurat de frumusețea recunoscută a zonei Parcul Național Piatra Craiului, căreia ne-am propus să îi oferim îngrijirea necesară pentru a ne oferi cu toată generozitatea toate avantajele de care ne bucurăm atunci când ne dorim să petrecem timpul în natură. Energia copiilor ne încarcă de fiecare dată și ne impresionează entuziasmul pe care îl dedică acțiunilor ecologice în care îi implicăm”.

Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, DS Smith s-a angajat să implice 5 milioane de oameni în economia circulară și în stilurile de viață circulare până în 2030.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piața locală. 

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.   

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter