myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Degeaba se dau cu mir

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dom’le, ce credincioși nevoie mare devin unii politicieni și personaje care gravitează în jurul lor atunci când se-apropie funia de par, adică anchetatorii de biznisurile lor. Câtă vreme sunt la butoane, gestionează resurse, își folosesc funcțiile și relațiile în diverse combinații, persoanele acestea se cred ele însele dacă nu Dumnezeu, atunci măcar trimișii Lui pe pământ. Atunci n-au nevoie de Divinitate, că se ajută singuri și unii pe alții. De altfel, mentalitatea și comportamentul lor sunt departe de morala creștină.  

Când, însă, dau de greu, când se-aleg cu dosărele, când procurorii se interesează foarte îndeaproape de ei sau când, în cazul parlamentarilor, cer forului legislativ să aprobe arestarea preventivă, inșii despre care vorbesc descoperă crucea, Biblia, aghiasma, mirul, psalmul, acatistul. Bine, s-ar închina ei oricui, dacă ar ști că le folosește în pricinile juridice ai căror protagoniști sunt. Chiar sunt tentat să cred că unii îi invocă laolaltă pe Dumnezeu, Allah, Buddha, Brahma, Yahve, Krishna, ba poate și pe Ucigă-l Toaca, sperând ca astfel să-și mărească șansele de-a scăpa de arest, de urmărire penală, de procese.

Vi-l mai amintiți, de pildă, pe dl. Varujan Vosganian, în Senat, înaintea votului asupra celei de-a doua cereri a procurorilor de începere a urmăririi penale împotriva sa? Cum a lăcrimat ditamai senatorul altădată plin de morgă, cum i-a asigurat pe colegi de afecțiunea sa, cum s-a dus cuminte la băncuță, așezându-se cu aerul cuiva care poartă pe umeri povara întregii lumi, cum și-a împreunat palmele a rugăciune, cum și-a dat cu mir și a citit dintr-o cărticică texte pline de pioșenie... Spectacol, ce mai!  

Ieri, scena s-a repetat întrucâtva. Cu dl. Dan Șova, ex-ministru al Marilor Proiecte pe hârtie, ex-ministru al Transporturilor, ex-purtător de vorbe al partidului și, în fine, ex-asociat cu dl. Ponta într-o casă de avocatură de mare succes, acum câțiva ani, mai ales în raporturile financiare cu două complexuri energetice. Înainte de-a se vota în Senat asupra cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării sale preventive, dl. Șova a cerut plenului să nu fie de acord și a mărturisit că „am început această zi cu colegii mei, la grupul de rugăciune. Dumnezeu să fie cu noi!”. Apoi, o doamnă de la UNPR-„interesul național” s-a dus la el și l-a uns cu mir  la încheieturile mâinilor, pe frunte și pe cap. „Mi l-am adus eu (mirul – n.m.) de la Mormântul Sfânt, e bine?”  - s-a rățoit distinsa doamnă la ziariști. Iar când aceștia au întrebat cum trebuia să se ia decizia în cazul Șova, după Regulamentul Senatului sau după Constituție, d-na în cauză s-a mai rățoit o dată: „Ia mai lăsați-mă cu Constituția!”. O precizare: această doamnă senator UNPR   și-a depus candidatura pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, după demisia d-lui Toni Greblă (și dânsul cu oarece probleme cu justiția). Asta, pentru ca circul să fie complet!

Și încă ceva: nu discut acum moda asta a arestărilor zise preventive, care din excepții au devenit regulă. Am abordat nu o dată acest subiect. Dar știți ce ar fi cel mai grav din poveștile astea? Ca d-nii Vosganian, Șova și alții ca ei să creadă că într-adevăr i-a ajutat Dumnezeu. Nu. I-a ajutat un sistem fără nici un Dumnezeu. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter