myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

PORTOFOLIU. Municipalitatea pregătește proiectele ce ar putea beneficia de finanțare europeană

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipalitatea brașoveană va elabora anul acesta documentațiile tehnice pentru câteva investiții considerate prioritare. „Pentru unele obiective, vor fi depuse cereri de finanțare în vederea obținerii fondurilor europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Astfel, în 2015, va fi realizat un studiu tehnic privind reamenajarea parcării din Poiana Brașov, de la capătul liniei 20. „Pentru acest proiect, există două alternative. Prima ar fi realizarea unei «dale urbane», adică o platformă peste parcarea existentă, iar cealaltă variantă ar fi adăugarea unui nivel subteran, situație în care s-ar crea aproximativ 500 de noi locuri de parcare”, a explicat Toarcea. 

Tot anul acesta vor fi actualizate studiile de fezabilitate pentru trei pasaje pietonale subterane, respectiv cel de la Gara CFR, cel de la intersecția dintre Calea București și Strada Poienelor și cel de la Modarom. „Fiecare dintre cele trei obiective vor fi analizate atât din punct de vedere al costurilor și al soluțiilor tehnice, cât și al utilității realizării lor”, a mai spus Toarcea. 

De asemenea, municipalitatea are în vedere și găsirea unei soluții pentru fluidizarea circulației între centrul orașului și Bartolomeu Nord, în zona trecerii la nivel peste calea ferată de la capătul Străzii Lungă. Și în cazul acestui proiect, sunt două variante posibile: fie se realizează un pasaj subteran sau suprateran în prelungirea străzii Lungi, fie se construiește unul de-a lungul străzilor Stadionului și Calea Făgărașului, astfel încât vehiculele care ies din Brașov sau vin dinspre Sibiu sau Pitești să nu se mai intersecteze cu cele care traversează calea ferată Brașov-Făgăraș. 

Primăria Brașov și-a propus ca anul acesta să caute o soluție și pentru descongestionarea traficului rutier de pe Strada 13 Decembrie, care asigură legătura cartierului Tractorul cu zona centrală a orașului, una dintre variante fiind construirea unui pasaj în zona Gării CFR. 

În planurile municipalității, pentru 2015, este și elaborarea documentației privind reabilitarea Cinematografului Modern, unde, a afirmat Toarcea, „va fi analizată posibilitatea amenajării a două săli mai mici pentru proiecție, dar și a uneia multifuncționale, cu o capacitate mai mare”. La acest obiectiv, a declarat recent primarul Brașovului, George Scripcaru, lucrările ar putea începe chiar în cursul acestui an. 

 

Planuri și pentru infrastructura școlară 

În ceea ce privește investițiile în infrastructura școlară, pentru acest an, municipalitatea brașoveană vrea să realizeze documentațiile tehnice pentru mansardarea imobilelor în care funcționează grădinițele nr. 1 și 2 și Școala Gimnazială nr. 19. De asemenea, în 2015 urmează a fi elaborate studiile de fezabilitate și ar putea începe lucrările de reabilitare a instalațiilor de alimentare cu apă ale Școlii Gimnaziale nr. 2, dar și cele de refacere a instalațiilor electrice de la Școala Gimnazială nr. 3, Colegiul Tehnic de Transporturi și la corpul principal al Colegiului Tehnic „Nicolae Titulescu”. 

Studii de fezabilitate și proiecte tehnice vor fi elaborate și pentru reparațiile capitale la corpul B al Școlii Gimnaziale nr. 11, pentru reabilitarea termică a corpului din Stupini al Școlii Gimnaziale nr. 14 și pentru modernizarea sistemului de încălzire a Grădinițelor 9 și 13. 

Pentru realizarea documentațiilor tehnice, anul acesta, de la bugetul local a fost alocată suma totală de 10 milioane de lei. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter