myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAŞOV. Scandalul din Piaţa Sfatului: Organizatorul târgului are „antecedente”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce Miklos Gantz, administratorul public al municipiului Brașov, a decis suspendarea activității de comercializare a produselor alimentare din cadrul târgului „Piața Țărănească & Meşter(eşti)!”, ce se deschisese la prânz în Piaţa Sfatului, Poliţia Locală Braşov a remis presei un comunicat din care reiese că lucrătorii instituţiei sunt cei care au făcut prima verificare a legalităţii târgului: „Lucrători din cadrul Poliției Locale Brașov au acționat în zona Piața Sfatului în vederea verificării atât a modului în care se desfășoară târgul intitulat „Piața Țărănească & Meșter(ești)!”, cât și a respectării prevederilor menționate în abonamentul de ocupare a domeniului public din municipiul Brașov.
În urma controlului, s-a stabilit faptul că S.C. Tactic Events&Marketing S.R.L. în calitate de organizator nu a respectat obligațiile prevăzute în avizul eliberat de Primăria Brașov, cu numărul 1157 din data de 21.09.2015, respectiv, a permis mai multor participanți din cadrul târgului (agenți economici) să desfășoare exerciții de comercializare a produselor alimentare sau a preparatelor, semipreparatelor și a dulciurilor, contrar prevederilor din abonamentul eliberat de Primăria municipiului Brașov.
Având în vedere aceste aspecte, dar și faptul că organizatorul acestei activități nu a putut prezenta oamenilor legii abonamentul eliberat în condițiile legii de către Primăria Brașov, acesta a fost sancționat, conform prevederilor HCL 201/2006. (...) Menționăm faptul că abonamentul eliberat pentru acest eveniment se referă strict la desfășurarea activităților de expunere și comercializare exclusiv a obiectelor de artizanat”.

A mai avut un târg identic la Braşov

După ce l-au amendat pe organizator, poliţiştii locali au sesizat Primăria Braşov: „Întrucât nu au fost respectate condițiile impuse în abonament, aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţă şi Primăriei Braşov, în vederea luării măsurilor legale în consecinţă”.
Măsurile luate au fost acelea de suspendare a activității de comercializare a produselor alimentare din cadrul târgului, iar până duminică pot rămâne doar comercianții care au la vânzare produse de artizanat.

Pe de altă parte este de înţeles de ce organizatorul, reprezentat de Dragoş Berariu, a încercat să vândă şi altceva decât artizanat. Acum doi ani, mai precis în noiembrie 2013, firma, care are sediul în Ploieşti, a organizat, tot în Piaţa Sfatului, un eveniment cu acelaşi nume, „Piața Țărănească & Meşter(eşti)!”, iar din prezentare se poate deduce că accentul a căzut tot pe comercializarea alimentelor şi a preparatelor culinare tradiţionale, nu pe promovarea meşteşugarilor şi a minunăţiilor făurite de mâinile lor. E drept că e posibil ca abonamentul pe care l-a obţinut atunci să fi acoperit şi această activitate. Sau organizatorul a încălcat regula, nu a fost sesizată abaterea şi a crezut că merge şi de data aceasta.

Cert este că în 2013 firma şi-a înregistrat la OSIM trei evenimente: Salonul Verde, Piaţa Ţărănească şi Târgul de produse naturale, tradiţionale Piaţa Ţărănească. Dacă este să ne luăm chiar după aceste denumiri de marcă înregistrată, Piaţa Ţărănească nu este târg de produse alimentare.

În 2011, firma a fost amendată de inspectorii sanitari pentru un târg de produse tradiţionale organizat la Iaşi, întrucât nu ar fi asigurat apă curentă comercianţilor de brânzeturi şi de preparate din carne.

Citiţi şi:

SCANDAL în Piața Sfatului din Braşov. Miklos Gantz a suspendat parțial, la doar două ore de la deschidere, activitatea târgului „Piața Țărănească”

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter