myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Sindicaliştii de la Cartel Alfa reiau protestele

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” va relua acțiunile de protest, începând de mâine, 20 octombrie, prin pichetarea zilnică a Ministerului Muncii, în intervalul orar 10.00-12.00, ca urmare a faptului că autoritățile centrale nu au fost receptive la modificările ce ar trebui aduse Legii dialogului social.
„Guvernul nu a făcut nici un demers până acum în vederea modificării Legii 62/2011 (Legea dialogului social). Această lege, care a blocat negocierile colective și a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaților de către sindicate, a fost adoptată în 2011 prin asumarea răspunderii de către guvernul Boc, fără nici o dezbatere publică sau consens între partenerii sociali. Guvernul actual, deși a promis și a semnat un acord prin care s-a angajat că va aduce legislația la situația inițială, corectând prevederile care prejudiciază salariații, acum pretinde consensul părților ca și condiție prealabilă modificării: toate sindicatele și toate patronatele, autohtone sau multinaționale. Este de fapt o strategie tipică de a întârzia la infinit niște modificări pe care realitatea relațiilor de muncă și situația disperată a lucrătorilor români le reclamă ca extrem de urgente”, se arată în comunicatul CNS „Cartel Alfa”.

Braşovenii ar putea lua parte la pichetare

Potrivit CNS „Cartel Alfa”, de la adoptarea Legii 62/2011 nu a mai fost încheiat nici un Contract Colectiv de Muncă (CCM) sectorial, iar din 524.869 angajatori numai la 14.343 sunt încheiate CCM de unitate, din care doar 2.016 de către reprezentanții sindicatului reprezentativ. „Împreună cu eliminarea Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel național (CCMUNN), inexistența contractelor sectoriale a redus dramatic numărul de salariați acoperiți de un contract colectiv și în consecință de drepturile și clauzele pe care aceste contracte le conțineau. De asemenea, condițiile impuse pentru formarea unui sindicat și pentru negocierea unui contract colectiv la nivel de unitate lasă o mare parte din structura lucrătorilor (aproximativ 40% din totalul angajaților români) fără drept de asociere, în contradicție cu prevederile Constituției României, care garantează acest drept”, precizează organizația sindicală.
În acest context, Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” anunță reluarea, din 20 octombrie 2015, a acțiunilor de protest, prin pichetarea zilnică a Ministerului Muncii, în intervalul orar 10.00-12.00. În funcţie de cum vor evolua lucrurile, este posibil ca şi sindicaliştii braşoveni să se deplaseze în Capitală pentru a lua parte la protest. „La pichetare participă deocamdată colegi din Bucureşti şi din împrejurimi. Dacă va fi nevoie de noi, dacă se va prelungi acţiunea de protest, vom fi acolo”, ne-a declarat Fănică Gabor, liderul CNS Cartel Alfa Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 20 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9452   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3585   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9366   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7614   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2416   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4893   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5284   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.5900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Ania Caill merită să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Beijing?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter