myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Banca Mondială apreciază Planul multianual de investiții pe drumuri aprobat de CJ

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Un expert de la Banca Mondială a discutat astăzi, la Consiliul Județean Brașov, cu vicepreședintele Adrian Gabor și cu consilierul județean Mihail Veștea despre Ghidul de Investiții pentru Drumuri Județene. Acest document a fost realizat de Banca Mondială pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MADRP), iar prevederile sale au fost folosite de forul județean ca model pentru stabilirea investițiilor prioritare la drumuri. Pornind de la criteriile de prioritizare folosite în ghid, a fost elaborat Planul multianual de investiții privind drumurile județene, aprobat în acest an de plenul CJ Brașov.

Județul Brașov a fost printre puținele, dacă nu singurul care a luat în seamă munca făcută de experții Băncii Mondiale și a adaptat ghidul pentru specificul și nevoile sale, după cum a precizat consilierul județean Mihail Veștea. „Pe baza ghidului am reușit să aprobăm un program de investiții multianual care are drept scop realizarea unui ciclu de 17 ani în interiorul căruia toate drumurile județene să fie reabilitate. Totodată, am stabilit banii necesari și o prioritizare a traseelor de drumuri județene eligibile la finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, precum și prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Ghidul ne-a fost util, deoarece a fost realizat de o unitate neutră și vine cu niște criterii de prioritizare a drumurilor rezultate în urma unor analize care stau în picioare. Aplicând criteriile, a rezultat o prioritizare a investițiilor cu care colegii primari din teritoriu au fost de acord. Ghidul ne ajută și pentru că am folosit estimările din el în ceea ce privește sumele necesare pentru fiecare drum, precum și sursele financiare: bugetul propriu al CJ, surse de la bugetul național, respectiv Programul Național de Dezvoltare Locală, și fonduri atrase din fonduri europene prin POR”, a explicat Mihail Veștea.

La rândul său, vicepreședintele CJ Adrian Gabor i-a solicitat reprezentantului Băncii Mondiale să facă lobby la Ministerul Dezvoltării pentru ca finanțările prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) să nu se mai acorde pe criterii politice, ci să se țină cont de proiectele depuse de primării. „Solicităm ca fondurile să fie alocate cât mai repede, astfel încât să facem toate demersurile pentru a începe lucrările la drumuri. Noi am semnat deja contractele cu Ministerul Dezvoltării și dacă primim OK-ul, în maximum două săptămâni putem să începem procedura de licitație publică pentru drumurile Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni și Dacia – Viscri – Bunești. În ceea ce privește cele trei drumuri județene pe care dorim să le modernizăm pe POR, în această săptămână ni s-au predat documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). Urmează să le verificăm, după care vom întocmi cererea de finanțare pe care o vom depune la ADR Centru”, a precizat vicepreședintele CJ Adrian Gabor.

Citiţi şi:

BRAŞOV. Bani „cu porţia” pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Sunteți de acord cu desființarea Poliției Locale Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter