myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Circa 150 de dascăli din BRAȘOV protestează astăzi la Bucureşti

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dascălii, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), ai Federației Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater încep protestele, astăzi, de Ziua Internaţională a Copilului, în Capitală, nemulţumiţi după ce negocierile privind salarizarea dintre sindicalişti şi Ministerul Muncii au eşuat. „Am propus o creştere salarială de 10% de la 1 ianuarie 2017 sau de 5% de la 1 august 2016 şi de încă 5% de la 1 ianuarie 2017. Propunerea Guvernului a fost pentru o corecţie de 5%. Acesta este lucrul care ne-a nemulţumit”, a declarat liderul FSLI, Simion Hăncescu, citat de Mediafax. Astfel, potrivit acestuia, astăzi, va avea loc în Capitală un marş de protest al cadrelor didactice, la care se vor alătura elevi şi părinţi. „Toate unităţile din ţară sunt pregătite să vină la Bucureşti pentru marşul de protest”, a adăugat şi Anton Hadăr, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater. Sindicaliştii susţin că acţiunile de protest ar putut fi suspendate doar dacă Guvernul găsea o soluţie acceptabilă. Potrivit Ligiei Mara, lider FSLI Braşov, din judeţ vor pleca, astăzi, aproximativ 100 de persoane, cu două autocare sau, dacă unul nu va fi plin, „vor veni cu trenul”.

La rândul său, prof. Florin Dobrescu, președinte al Uniunii Județene „Spiru Haret” Brașov și al Departamentului pentru Învățământul Tehnic și de Transporturi, vicepreședinte al FSE „Spiru Haret” responsabil pentru relația cu Parlamentul, a precizat că se va deplasa în Capitală cu  autocarul, cu un efectiv de 50 de  salariaţi, membri ai sindicatelor „Gaudeamus” şi „Spiru Haret”. „Situaţia creată în urma publicării  proiectului ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea O.U.G. Nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, a generat multe nemulţumiri în rândul salariaţilor din sistemul de învăţământ, dar şi al celorlalţi actori implicaţi. În contextul în care  în ultima perioadă au avut loc mai multe runde de negocieri cu reprezentanţii Guvernului , respectiv ai Ministerului Muncii şi ai sindicatelor, apreciem efortul depus de primii menţionaţi de  a găsi soluţii. Ne declarăm însă nemulţumiţi faţă de propunerea făcută sâmbătă, respectiv o creştere salarială în învăţământ cu 5%, începând cu 1 ianuarie 2017, după ce anterior premierul a propus o creştere, în medie cu 10% , de la  august 2017. Nu putem fi de acord nici cu cele două variante avansate luni la Ministerul Muncii, privind creşterile salariale din învăţământ, eşalonate până în anul 2018. Dorim ca ordonanţa propusă de Guvern să se aplice nediscriminatoriu, atât pentru învăţământ, sănătate şi alte sectoare începând cu 1 august 2016”, a declarat prof. Dobrescu.

El a precizat că, în conformitate cu calendarul comun al protestelor adoptat în 20.05.2016 de către Consiliul Naţional al Elevilor, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţilor din Învăţământul Preuniversitar, Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, FSE „Spiru Haret” şi FSLI, în zilele de 25 şi 27 mai 2016, în recreaţia mare  au avut loc proteste întreaga ţară şi în numeroase unităţi de învăţământ din judeţul Braşov,  sub genericul „Împreună pentru Educație”, acţiuni la care au participat cadre didactice, didactic auxiliare şi personalul nedidactic, precum şi elevi.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 10 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9259   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0492   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7056   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4955   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3424   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5185   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.5300   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui să se rennţe la purtarea măştii în exterior?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter