myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Discuţii pe tema managementului durabil al pădurilor din cadrul Convenției Carpatice

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

România, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu Regia Națională a Pădurilor- Romsilva organizează, la Brașov, cel de-al cincilea Grup de lucru privind managementul durabil al pădurilor din cadrul Convenției Carpatice, convenție adoptată la Kiev la 22 mai 2003 și ratificată de România prin Legea nr. 389/2006.

Discuţiile sunt în toi la această oră, având în vedere că evenimentul a început ieri şi se încheie la sfârşitul acestei zile. 

Redăm integral comunicatul ROMSILVA transmis cu câteva minute în urmă:

Obiectivul general al Convenției îl reprezintă cooperarea pentru păstrarea și dezvoltarea durabilă a Carpaților în vederea îmbunătățirii calității vieții populațiilor locale și a conservării valorilor naturale și culturale, iar aderarea la Convenție a creat cadrul general de cooperare în diverse domenii precum: conservarea biodiversității, amenajarea teritoriului, managementul resurselor de apă, agricultură și silvicultură, transport, turism, industrie și energie.

Delegația României la Grupul de lucru privind managementul durabil al pădurilor a fost condusă de doamna secretar de stat pentru păduri, Erika Stanciu, alături de domnul Cristian Mihai Enescu, director de cabinet al secretarului de stat pentru păduri și conducător secundar al delegației și de doamna Liliana Vârtopeanu, consilier superior la Direcția Biodiversitate și punct focal național pentru Convenția Carpatică — reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

De la Regia Națională a Pădurilor — Romsilva au participat la discuții domnul Ciprian Dragoș Pahonțu, director general și domnul Robert Pache, din cadrul Serviciului Arii Protejate.

Sesiunea de lucru a fost prezidată de domnul Costel Bucur, responsabil pentru păduri și arii protejate în cadrul WWF România.

Statele membre ale Convenției Carpatice participante la Grupul de lucru, respectiv: România, Ucraina, Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Slovacia, au prezentat stadiul identificării și cartării pădurilor virgine, criteriile și indicatorii pentru identificarea pădurilor naturale din fiecare țară reprezentată, precum și stadiul implementării Regulamentului european pentru prevenirea comerțului cu lemn obținut ilegal. De asemenea, au fost prezentate exemple de bune practici în managementul forestier aplicat în ariile naturale protejate din țările membre ale Convenției.

Rezultatele întâlnirii Grupului de lucru vor fi supuse aprobării în cadrul Conferinței Părților la Convenție ce va avea loc în Ungaria, anul viitor, urmând ca fiecare stat membru să le transpună în legislația națională, acolo unde este cazul.

În România, statutul pădurilor virgine și cvasivirgine este reglementat de Ordinul nr. 3397/2012 al ministrului mediului, apelor și pădurilor și conține criteriile și indicatorii necesari pentru identificarea acestora. Pornind de la prevederile noului Cod Silvic (Legea nr.46/2008), care a aprobat înființarea Catalogului Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine ca instrument de gestiune ce contribuie la protecția efectivă și imediată a pădurilor virgine, la data de 11 iulie 2016, ministrul mediului, apelor și pădurilor a aprobat, prin Ordinul nr. 1.417, constituirea acestui catalog.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 26 Feb 2021
Euro   Euro   EUR   4.8745   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0209   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5894   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4406   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2284   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1817   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4923   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că barurile şi restaurantele ar trebui să rămână deschise chiar dacă incidenţa trece de 3 la mie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter