myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Cinematograful „Modern” va intra în reparaţii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Braşov a finalizat documentaţia necesară scoaterii la licitaţie a lucrărilor pentru cinematograful „Modern”. Lucrările de reabilitare vizează, pe lângă reparaţiile necesare, şi recompartimentarea spaţiului, astfel încât în noul centru vor funcţiona două săli de cinematograf, unde vor putea fi proiectate filme şi vor putea fi realizate spectacole festive.
„Astăzi am semnat documentaţia necesară organizării licitaţiei pentru reparaţii capitale la cinematograful „Modern”, iar la începutul săptămânii viitoare documentaţia va fi trimisă spre avizare. Sper să primim cât mai repede avizul pentru a putea demara licitaţia, astfel încât, la începutul anului viitor, să putem începe şi lucrările. Este un proiect important pentru Braşov, pentru că va reintroduce clădirea în circuitul cultural al oraşului şi va crea o nouă facilitate pentru braşoveni, pentru petrecerea timpului liber”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

În prezent, clădirea cinematografului „Modern” nu este funcţională. Construcţia existentă este alcătuită dintr-un corp de clădire independent, care adăposteşte o sală cu capacitatea de 100 de locuri, o sală cu capacitatea de 350 de locuri şi o sală cu funcţiunea club.
Sala cu destinaţia iniţială de club se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 114 locuri. Sala mare (fosta sală de 350 de locuri) se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri. În fosta sală de 100 de locuri va fi amenajat un vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului urmează să fie amenajat un spaţiu pentru amplasarea centralei termice.
Structura de rezistenţă a construcţiei este una bună, însă finisajele necesită reparaţii capitale. Finisajele interioare şi exterioare au un grad avansat de uzură, astfel că este necesară înlocuirea integrală a acestora. În sala de cinematograf de 350 de locuri, în prezent, nu există scaune, gradenele au fost modificate, mocheta a fost desfăcută, iar elementele de tavan decorativ iniţial au fost, parţial, distruse.

Sala în care a funcţionat clubul a fost modificată pentru amenajarea acestuia iar aparatura din zona etajului, respectiv a cabinelor de proiecţie, a fost demontată integral. Spaţiul de la parterul blocului a fost împărţit în două părţi, una pentru acces la sălile de cinematograf şi una care a funcţionat ca spaţiu comercial.

Lucrările care vor fi realizate prevăd înlocuirea finisajelor interioare şi exterioare, a instalaţiilor sanitare, termice, electrice, desfacerea hidro şi termoizolaţia acoperişului. Clădirea va fi termoizolată şi i se vor aplica măsuri de eficienţă energetică. Vor fi executate lucrări de fonoizolaţie şi îmbunătăţirea acusticii sălilor. Interioarele vor fi recompartimentate, astfel încât să asigure diviziunea optimă a spaţiului pentru noua funcţionalitate a clădirii.

Accesul în cinematograf se face de la nivelul parterului, din holul de intrare, şi ocupă o parte a parterului blocului de locuinţe cu 10 niveluri, situat în B-dul Griviţei, nr. 65, spaţiu amplasat între cele două noduri de acces ale locatarilor la zona de apartamente situate la nivelurile superioare.

Construcţia independentă care alcătuieşte clădirea cinematografului este lipită de blocul de locuinţe în zona parterului, delimitarea constructivă dintre cele două clădiri având rol de tasare-dilatare, permiţând legătura funcţională şi structurală dintre acestea.

Valoarea totală estimată a contractului este de 5.307.785 lei, fără TVA. Finanţarea provine din bugetul local al Municipiului Braşov, iar durata reparaţiilor este de 18 luni.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

mircea martinescu
0 #1 mircea martinescu 19-11-2016 02:02
Peste cati ani va fi gata ?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate.



 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter