myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Lucrările la Aeroport reîncep în 75 de zile

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea a anunțat astăzi că vineri a fost semnat contractul de servicii între Județul Brașov și S.C. Search Corporation S.R.L. privind realizarea Proiectului Tehnic pentru Calea de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extinderea rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Preţul serviciilor este de 398.609,92 lei fără TVA. Potrivit clauzelor contractuale, firma prestatoare se obligă să constituie o garanţie de bună execuţie, în cuantum de 10%, respectiv 39.860,99 lei. Durata de prestare a serviciilor va fi de 75 de zile, structurată astfel: 15 zile calendaristice de la primirea comenzii date de către beneficiar, pentru documentația Certificat de Urbanism; 15 zile calendaristice de la primirea comenzii, pentru obținere avize, acorduri; 30 de zile calendaristice de la primirea comenzii, pentru proiect tehnic, caiete de sarcini și detalii de execuție; 15 zile calendaristice de la primirea comenzii, pentru Documentație Tehnică în vederea obținerii Autorizației de Construire. CJ Brașov a transmis comanda pentru prima etapă, respectiv realizarea documentației aferente Certificatului de Urbanism.

Studiul de fundamentare, pregătit pentru licitație

Totodată, Executivul Consiliului Județean Brașov a elaborat documentația necesară lansării licitației în vederea realizării studiului de fundamentare pentru Aeroport. Documentația a fost transmisă spre avizare la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, iar după obținerea avizului aceasta va fi postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Studiul de fundamentare va incluse și studiul de trafic pasageri și cargo și urmează să ia în calcul mai multe variante de realizare a investiției (concesionare, parteneriat public-privat etc.). În urma elaborării acestuia, Consiliul Județean Brașov va putea lua o decizie argumentată din punct de vedere tehnic, economic și juridic privind modalitatea de finalizare a Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav.  „Suntem în grafic în privința derulării procedurilor legale pentru realizarea Aeroportului. Acestea sunt etapele birocratice pe care trebuie să le parcurgem în această fază de proiectare, înainte de a relua lucrările de construcție pe care le-am prevăzut pentru etapa a treia de execuție. Sperăm să nu avem întârzieri sau contestații în procedura de licitație, astfel încât până la sfârșitul lunii august să putem da drumul la realizarea studiului de fundamentare. Totodată, sperăm ca proiectarea să decurgă fără probleme, astfel încât la finele celor 75 de zile prevăzute în contract să putem depune documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construire pentru calea de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extinderea rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
Amintim faptul că indicatorii tehnico-economici pentru etapa a III-a de execuție a Aeroportului, respectiv „Extinderea suprafețelor de mișcare aeroportuare, echiparea suprafețelor de mișcare cu instalații de balizaj, extinderea rețelelor de canalizare pluvială și drenaj, clădiri operaționale aeroportuare”, au fost aprobați de plenul CJ Brașov în decembrie 2016. Valoarea investițiilor prevăxute în această etapă la Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav (fără TVA) este de 47.921.330 euro.
Administrația județeană a alocat în bugetul propriu al Județului Brașov pe anul 2017 suma de 47,134 milioane lei pentru continuarea investițiilor la aeroport.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Mie, 05 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9254   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1035   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7030   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4827   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2308   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3400   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9200   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord ca persoanele vaccinate să beneficieze de unele avantaje?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter