myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Troleibuzul în pericol!

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Asociaţia Visum organizează astăzi, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta, conferinţa publică „Transportul Electric din Braşov - Trecut, Prezent şi Viitor”. Întâlnirea înseamnă prezentări şi dezbateri despre beneficiile operaţionale, tehnice şi ecologice ale acestui tip de transport (cu troleibuze). Intrarea este liberă. Evenimentul doreşte să contureze o viziune corectă asupra acestui tip de transport şi să fie un apel important către administraţia locală, către factorii de decizie în vederea păstrării şi dezvoltării transportului cu troleibuze la Braşov. Sunt invitaţi Eric Trel (Amsterdam, Olanda), expert finanţări transporturi urbane, Niculae Doboş (Cluj-Napoca), inginer tracţiune electrică, Liviu Neag (Cluj-Napoca), director general CTP Cluj-Napoca, preşedinte URTP Tudor Macicasan (Cluj-Napoca), specialist transporturi publice şi trafic şi consultant independent pe probleme de mobilitate urbană, Gruia Hilohi (Braşov), arhitect-urbanist, cercetător în istorie urbană, şi Gabi Buhus (Bucureşti), arhitect.

„Se plănuieşte desființarea sistemului de transport cu troleibuze”

În prezentarea de pe Facebook a evenimentului, cei de la Asociaţia Visum fac o scurtă istorie a transportului electric şi punctează că Brașovul este unul dintre cele mai mari orașe din România, cu peste 253.000 de locuitori. Este un centru important economic, rezidențial, universitar, medical, turistic, cu perspective de dezvoltare, fiind unicul pol de creștere din regiunea Centrală a României și are o tradiție importantă în transportul public de călători, care este organizat de către primărie în exploatare proprie încă de la 1 noiembrie 1932.
Tradiția municipiului în transportul cu troleibuze începe la 1 mai 1959, iar rețeaua fir-contact s-a extins treptat, ajungând în 1987 să însumeze nu mai puțin de 109 km, fiind parcursă de 17 trasee.
În prezent, deși Brașovul mai are doar 25 de troleibuze, din care maximum 15 circulă la ore de vârf, capacitatea instalată de alimentare cu energie electrică a sistemului de troleibuze este dimensionată pentru 130 de vehicule electrice de mare capacitate, iar sistemul beneficiază încă de valoroase dotări imobiliare, ce ar asigura premisa unei dezvoltări viitoare sustenabile.
Administrația locală plănuieşte desființarea sistemului de transport cu troleibuze în acest an, urmând ca acestea să fie înlocuite cu autobuze diesel. Societatea civilă este sensibilizată de acest subiect și va lua atitudine pentru a determina factorii de decizie să păstreze transportul cu troleibuze”, mai afirmă organizatorii conferinţei, care au pregătit şi un material documentar cu titlul „Troleibuzul în pericol la Braşov”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter