myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Ministrul Educației a anunțat pe Facebook că va „pilota” modificările la examenele naționale

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, practic a confirmat, miercuri, modificări în ceea ce priveşte calendarul desfăşurării examenului de Bacalaureat, precizând că probele orale vor avea loc „în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, pentru o „descongestionare a materiei”. Anunţul a fost făcut într-un mesaj video postat pe pagină oficială de Facebook a Ministerului Educaţiei.

De asemenea, lucrările vor fi scanate, securizate cu ajutorul Sistemului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi corectate de către profesori „unde doresc”. „Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, urmând că probele practice să se desfăşoare, conform canendarului, la finalul clasei a XII-a. Nu facem altceva decât să aducem o descongestionare a materiei pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, în 2010 am mai avut un asemenea gen de Bacalaureat organizat la fel. În lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competenţe, iar în iunie - iulie probele scrise”, afirmă ministrul Pop.
De fapt, sistemul a fost introdus în 2010 şi folosit şi în 2011, apoi s-a revenit la calendarul obişnuit.

Zece judeţe „pilot”

Acesta precizează că şi modalitatea de corectare a lucrărilor se va modifica. „Nu vom mai plimba lucrările dintr-un judeţ în altul şi profesorii. În centrele de evaluare se vor scana toate aceste documente, toate aceste lucrări se vor securiza cu ajutorul STS, se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau în laptop, calculator, acasă sau unde doresc. Evident, totul cu securizare clară”, a mai spus Liviu Pop. Potrivit acestuia, „nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează”.
Liviu Pop precizează că modificarea este adoptată pentru a reduce „presiunea la care au fost supuşi foarte mulţi profesori în timpul acestor examene” şi pentru a creşte încrederea în sistem. „Nu se mai poate ca prin plimbarea lucrărilor să se întâmple anumite lucruri legate de securizare şi, evident, o reducere clară a costurilor de securizare, reduceri pe care putem să le folosim în altă parte", mai spune ministrul.
Potrivit acestuia, sistemul va fi probat în luna ianuarie la Evaluarea Naţională şi în luna martie la Bacalaureat în zece judeţe.
„Vom pilota (sic!) aceste două noutăţi în luna ianuarie, la Evaluarea Naţională, şi în februarie-martie, la pilotarea examenului de Bacalaureat. În 10 judeţe va fi pilotată această nouă formă de corectare”, spune Pop în înregistrarea postată pe pagină de Facebook a Ministerului Educaţiei.
Ministrul nu a precizat care sunt judeţele şi nici dacă e vorba de un program-pilot în câteva şcoli sau dacă în aceste 10 judeţe se va aplica doar noul sistem, iar în restul totul rămâne ca până acum, ori dacă vorbeşte de simulare.

Citiți și:

Schimbări majore la examenele naționale

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 01 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9148   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5152   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5638   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9264   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3913   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5129   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că noul manager de la RIAL va reuși să pună unitatea pe linia de plutire?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter