myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Are de suferit imaginea localului din centrul oraşului?!...

BRAŞOV. Continuă controalele la Restaurantul „Roata Norocului”! Poliția Economică și Protecția Consumatorilor, în acțiune!

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Controlul demarat de Protecţia Consumatorilor Braşov, sâmbătă - 5 mai, la Restaurantul „Roata Norocului” de pe strada Crişan este departe de a fi încheiat, în condiţiile în care mai trebuie „puricate” documentele.

„Am primit o invitaţie la OPC, pentru mâine (n.r. joi), dar pentru că avocatul nostru nu poate să meargă mâine, vom merge luni să luăm punct cu punct, să prezentăm actele. A fost luni Poliţia Economică, a găsit facturi pentru toate produsele”, ne-a declarat managerul restaurantului, Mihăilă Nicolae Ovidiu.

Controlul de luni al Poliţiei Economice ne-a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, agent şef Gabriela Dinu, care a precizat că acţiunea nu a fost încheiată.

„A fost o echipă de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi a efectuat verificarea unor documente. În prezent se pregătesc alte documente contabile care urmează a fi prezentate de către societate. Încă nu au concluzionat colegii. Urmează să vadă şi restul de documente”, ne-a precizat reprezentanta IJP Braşov.

La controlul de luni au fost prezenţi, din nou, şi comisari de la Protecţia Consumatorilor, potrivit şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, care ne-a declarat că s-ar fi găsit din nou, în incinta unităţii, nişte produse alimentare expirate.

Cine are dreptate?

Contactat pentru a explica în ce stadiu se află controlul, şeful CRPC Braşov ne-a spus despre invitaţia pentru mâine lăsată reprezentanţilor restaurantului de a se prezenta cu documente la sediul instituţiei, a amintit de controlul de luni, efectuat alături de Poliţia Economică, şi a declarat că au fost indisponibilizate produsele cu nereguli, fără ca activitatea unităţii să fie suspendată (aşa cum se vehiculase pe anumite site-uri).

„Momentan, unitatea poate funcţiona, până la încheierea controlului. Am indisponibilizat produsele neconforme”, a precizat Sorin Susanu.

Întrebat care sunt neregulile concrete identificate la controlul de sâmbătă, el a enumerat: produse cu modificare organoleptică, produse expirate, produse a căror provenienţă nu se cunoştea (n.r. despre care managerul susţine că fusese luată la vrac şi există facturi), lipsă dezinfectare ouă, dezinfectare necorespunzătoare a veselei, produse ţinute la altă temperatură decât cea indicată de producător, cântar fără verificare metrologică.

Dorind să lămurească situaţia privind produsele neetichetate, managerul restaurantului a exemplificat cu achiziţia cărnii de peşte.

„Luăm la vrac, de exemplu, 100 de kilograme de peşte, apoi îl împărţim, capul şi coada fiind pentru borş, icrele pentru salată de icre... Au fost găsite pungi care nu erau etichetate, nu s-a scris pe ele icre de crap şi data tranşării peştelui, dar icrele erau în termen, aveam facturile pentru marfa la vrac (...) Neetichetat nu înseamnă expirat”, a precizat Mihăilă Nicolae Ovidiu.

Întrucât ar fi existat şi acuzaţii de braconaj, el a explicat faptul că există facturi pentru carnea de cerb ţinute chiar şi de acum 15 ani şi că oricum produsul a fost scos din meniu, pentru că nu avea căutare.

Referitor la faptul că s-au găsit produse cu data durabilităţii minimale depăşită, sursa citată a explicat că, la un moment dat, a luat, pentru teste, un sos şi nişte paste de la un importator de produse din Portugalia, dar nu au fost folosite şi au rămas uitate într-un dulap din oficiu, unde au expirat.

Restaurantul, afectat de scandal?!

Controlul de sâmbătă de la „Roata Norocului” a trezit interes şi a fost amplificat de o parte din presa locală, mai ales după ce s-a aflat că şeful CRPC Braşov a chemat Poliţia, pe motiv că ar fi obstrucţionat controlul.

„Pe fondul unui control efectuat de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor, personalul aparținând restaurantului și-a manifestat nemulțumirea cu privire la anumite aspecte ce făceau obiectul activității. Reprezentanții CRPC Brașov au apelat la 112, la fața locului prezentându-se un echipaj din cadrul Secției 2. Nu au fost aplicate sancțiuni din partea noastră, întrucât nu a fost tulburată ordinea publică, fiind vorba despre discuții minore, purtate în contradictoriu”, a precizat șeful Serviciului Cabinet din cadrul IJP Brașov, subcomisar Ionuț Marin.

Până la acţiunile de control din ultimele zile, „Roata Norocului” se afla printre restaurantele recomandate cu încredere de braşoveni, dar amploarea la care s-a ajuns ar putea afecta serios imaginea localului, după cum se teme chiar şi managerul.

„Suntem afectaţi, imaginea noastră are de suferit, dar nici nu ne gândim să dăm în judecată pe cineva, deoarece nu vrem să intrăm într-un joc care să ne consume energia şi timpul, nu ne interesează. Nu suntem partid politic, oameni politici, nu ne interează jocul. Nu am avea timp nici dacă am vrea să-l facem. Lucrăm aproape 24 de ore din 24”, ne-a mai declarat Mihăilă Nicolae Ovidiu.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter