myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Reabilitarea Spitalului Județean este în ușoară întârziere

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lucrările de consolidare şi de modernizare a corpului B de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) sunt „uşor întârziate” faţă de graficul stabilit iniţial, din cauza descoperirii unor hibe ascunse, susţin unele surse. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Gabor spune însă că nici vorbă de întârziere, deşi recunoaşte că a fost nevoie de acte adiţionale la contractul cu constructorul, pentru remedierea viciilor descoperite în timpul lucrărilor.

Până acum, doar etajul VI (care cuprinde doar o sală cunoscută ca „pe acoperiş” şi casa liftului) şi etajul V au fost terminate, iar la etajul IV încă se lucrează. Graficul de lucrări ar fi fost dat peste cap din cauza unor deficienţe descoperite în timpul lucrărilor. Mai precis, după decopertare, au fost găsite fisuri în structura de rezistenţă a clădirii, iar constructorul a fost obligat să intervină şi să folosească fibra de carbon pentru reparaţii. „Lucrurile acestea nu puteau fi văzute, ştiute de proiectant. Când au dat jos tencuiala, au fost descoperite fisurile. Clădirea a fost construită la începutul anilor 1970, din prefabricate din beton. Normativele tehnice au devenit mult mai severe după cutremurul din 1977. Cutremurele din anii 1986 şi 1990 au afectat clădirea, iar anul trecut, când au început lucrările de reabilitare, pe latura dinspre Colegiul Grigore Antipa au fost descoperite problemele la structura de rezistenţă. S-au făcut acte adiţionale la contract. Normal că asta înseamnă alţi bani, a fost nevoie de noi expertize şi lucrări, structurile de beton fiind întărite cu fibră de carbon în mai multe zone. Dar nu sunt întârzieri, lucrările sunt în grafic. La etajul IV se lucrează la finisaje, cred că au şi terminat azi ”ne-a asigurat Adrian Gabor.

Nu sunt şanse de fonduri guvernamentale

Proiectul de consolidare şi modernizarea corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov presupune o investiţie de peste 23 de milioane de lei. Potrivit conducerii CJ, constructorul a primit circa 13 milioane de lei pentru lucrările realizate, care reprezintă 50% dintre intervenţiile contractate.
După demersuri intense, începute de acum doi ani, președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea anunţa, în ianuarie 2017, că Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Brașov a intrat pe lista unităților sanitare din mediul urban incluse în Programul Național de construcții de interes public sau social, lista revizuită fiind o anexă a Ordinului nr. 3285 din 27 decembrie 2016 al Ministerului Dezvoltării. Braşovul era prezent cu două proiecte pe lista de 47 de obiective: reabilitare - consolidare şi reamenajare corp B al SCJU şi consolidare şi reamenajare Pavilionul central - intervenţii aripa A (inclusiv corp recepţie) şi acces aripa B. Astfel, proiectul ar fi urmat să fie derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru a nu pierde timpul, administraţia judeţeană a început lucrările anul trecut, CNI putând prelua proiectul din orice stadiu de execuţie.
Costul total al lucrărilor de la Spitalul Județean depăşea de atunci 28 milioane de lei, inclusiv TVA. În această sumă sunt incluse și lucrări de 1,7 milioane de lei pentru actualizarea condițiilor de securitate la incendiu din Corpul A al unității sanitare, dar și 798.780 lei pentru montarea unor ascensoare noi, care să fie rezistente la incendiu. CNI urma să suporte 25,7 milioane de lei din costul total al proiectului. Însă şansele de a obţine fonduri guvernamentale se apropie de zero, spune Adrian Veştea. „Am făcut toate demersurile posibile pentru ca această investiţie să beneficieze de finanţare de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii, astfel ca suma economisită să fie folosită pentru alte investiţii în infrastructura sanitară. Din păcate, şansele sunt acum aproape de zero. Va trebui să ne descurcăm singuri”, a declarat preşedintele CJ Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9491   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3869   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8407   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7398   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4377   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.4400   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că filiala Braşov a PNL îl va urma pe Ludovic Orban în partidul pe care acesta a anunţat că o să-l facă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter