myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Doi ofertanţi pentru „anexele” Aeroportului Internaţional BRAŞOV-Ghimbav

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Interesate de acestea fuseseră însă 11 firme, care au cerut Consiliului Judeţean, în perioada de depunere a ofertelor, clarificări privind documentaţia de atribuire. 

Luni a avut loc la CJ Brașov deschiderea ofertelor depuse în cadrul licitației deschise pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte”. Este vorba despre: Clădire energetică; Remiza PSI; Posturi control acces; Gospodărie de apă; Parcare auto + drum acces terminal – DJ 103C; Drumuri tehnologice interioare; Împrejmuiri și porți; Rețele interioare în aeroport; Platforma antisuflu. Valoarea estimată pentru proiectarea și execuția acestora este de 28.632.566 lei fără TVA.
În perioada de depunere a ofertelor (27 iulie – 3 septembrie) diverse firme interesate au cerut Consiliului Județean 11 clarificări privind documentaţia de atribuire. Reprezentanţii forului au precizat c răspunsurile la solicitările de clarificări primite înainte de data-limită de depunere a ofertelor au fost transmise solicitanților și atașate împreună cu respectivele solicitări, în SICAP, în documentele anexate anunțului de participare.
În final, doi operatori economici au depus oferte. Aceștia sunt: SC Construcții SA Sibiu – cu doi subcontractanți (SC Consitrans SRL București și SC Elecktra Invest SRL București) și două firme susținătoare (Societatea de Constructii Napoca SA Cluj-Napoca și SC Protelco SA Câmpina), și SC PORR Construct SRL – cu o firmă susținătoare (SC Eurocerad International SRL București) și cinci firme subcontractante (SC Eurocerad International SRL București, SC Tiab SA București, SC Helinick SRL București, SC Promek Tools SRL, comuna Bascov și SC Protelco SA Câmpina).  

„Vrem să facem o evaluare rapidă, însă extrem de riguroasă a ofertelor, astfel încât să putem intra în faza de proiectare a celor nouă obiecte şi anul viitor să demarăm lucrările de construcții și instalații. Ne dorim să finalizăm și această licitație fără să avem contestații, de aceea contăm pe sprijinul experților pe care i-am cooptat în comisia de evaluare a ofertelor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea.

Perioada de evaluare a ofertelor este de aproximativ trei luni, timp în care comisia de evaluare din cadrul Consiliului Județean Brașov va colabora cu experți cooptați pentru analiza tehnică și financiară, nominalizați din cadrul firmei IPTANA. 
De altfel, președintele CJ Brașov, însoțit de o delegație din executivul județean, s-a deplasat miercuri la București, unde a avut discuții cu specialiștii de la IPTANA care au pregătit caietele de sarcini pentru cele nouă obiecte și urmează să asigure evaluarea tehnică a ofertelor.

Demersuri pentru terminal, în paralel

Tot la IPTANA s-a discutat cu proiectanții fluxurilor de pasageri și bagaje din interiorul aeroportului de la Ghimbav, fluxuri care au fost supuse avizării SRI, Poliției de Frontieră și Autorității Vamale. De asemenea, delegația CJ Brașov a purtat discuții cu arhitectul Dorin Ștefan, care a predat documentația privind soluția de arhitectură a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Potrivit președintelui CJ Braşov, toate aceste demersuri au fost realizate în ideea ca „la începutul lunii octombrie să avem pregătit caietul de sarcini pentru proiectarea și execuția terminalului AIBG”. Tot miercuri, Adrian-Ioan Veștea și specialiștii CJ Brașov au participat la o videoconferință, la sediul ROMATSA, alături de reprezentanții Autorității Aeronautice Civile Române și ai ROMATSA, cu specialiștii Eurocontrol de la Bruxelles și Maastricht, referitor la demersurile viitoare în ceea ce privește procedurile de zbor și semnarea protocolului privind pregătirea documentațiilor necesarea realizării turnului de control și echipării lui, în perspectiva operării lui de către ROMATSA.

Citiți și: 

BRAŞOV. Terminalul Aeroportului arată spectaculos! (VIDEO)

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 30 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9198   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1348   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7754   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5704   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2312   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3243   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5154   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6500   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Consideraţi firesc ca persoanele vaccinate să beneficieze de mai multe drepturi decât cei nevaccinaţi?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter