myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Compania Apa anunță scumpirea serviciilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Compania Apa Brașov S.A. anunță, printr-un comunicat de presă, că, din 15 octombrie 2018, tarifele la serviciile de alimentare cu apă potabilă și canalizare-epurare ape uzate vor crește cu 20 de bani pe metru cub pentru toți clienții, „însă tot se vor situa la un nivel mai mic decât acum trei ani, când a fost operată ultima majorare de tarif la nivelul județului Brașov”.

Tarifele se vor modifica astfel: de la 4,05 lei/ m³ la 4,17 lei/mc (majorare cu 12 bani/ m³)  pentru apa potabilă şi de la 3,06 lei/ m³ la 3,14 lei/ m³ (majorare cu 8 bani/ m³) pentru canalizare-epurare ape uzate. Tarifele conţin TVA în cotă de 9% pentru apă potabilă  şi 19% pentru canalizare - epurare ape uzate.

Modificarea tarifelor are la bază ajustarea lor cu inflația, impusă prin prevederile contractelor de împrumut încheiate cu BERD și de finanțare cu UE pentru realizarea de investiții în domeniu. Și cum inflația a crescut mai mult decât în orice țară UE... Astfel, în contractul de împrumut se stipulează că fiecare tarif va fi majorat în funcție de indicele de inflație imediat după (și în orice caz, nu mai târziu de 1 ianuarie  sau 1 iulie, după caz, a fiecărui An Financiar) o majorare cumulată de peste 3% a indicelui ratei inflației față de data la care majorarea anterioară a tarifului a avut loc”. Potrivit datelor publicate de către Institutul Național de Statistică cu privire la indicele ratei inflației, pentru perioada iulie 2015 (data ultimei modificări de tarif) - iulie 2018, acesta a ajuns la o valoare mai mare de 3%. În luna iulie 2018 rata inflației a fost 4,56% și a ajuns în august la 5,1%, fiind una dintre cele mai mari la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

„Înainte de majorare, tarifele practicate de Compania Apa Brașov se situau, conform A.N.R.S.C., pe locul 30,la nivel național, adică printre cele mai mici în domeniu. După majorare, se vor afla pe locul 22”, susțin reprezentanții Companiei Apa. Tarifele sunt avizate de către A.N.R.S.C (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) și au fost aprobate de A.D.I.D.A.J.Bv (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din județul Brașov), adică de toate autoritățile locale afiliate Asociației, prin hotărârea nr. 57 din data de 26.09.2018.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 03 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9005   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4945   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9076   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2362   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3580   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5056   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   127.1200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că va veni vreodată momentul în care nu se va mai da mită la medici?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter