myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Noaptea Cercetătorilor Europeni durează două… zile

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update

Programul evenimentului

BRAȘOV. Manifestări diverse pentru minți curioase

 

Noaptea Cercetătorilor Europeni este sărbătorită vineri, 28 septembrie, în peste 20 de orașe din România și în aproximativ 300 de oraşe europene. Evenimentul s-a extins în acest an și pe data de 29 septembrie pentru o parte dintre localitățile implicate, cum este cazul Brașovului, unde o unitate de elită a învățământului, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, găzduiește și în 2018 evenimentul, care are loc vineri, între orele 17.00 și 22.00, iar sâmbătă, între orele 11.00 și 18.00. Programul urmează a fi făcut public.
Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană, prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA), și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România, iar în Brașov peste 3.000 de persoane au participat la Noaptea Cercetătorilor Europeni. Pe termen lung, evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.


Universitatea Transilvania lansează proiectul „Micul inventator”

Şi în acest an, Universitatea Transilvania din Braşov, prin Institutul de Cercetare-Dezvoltare, va participa la Noaptea Cercetătorilor, cu 11 standuri. Vizitatorii vor putea interacţiona cu studenţi, cercetători şi cadre didactice. Totodată vor fi expuse produse şi invenţii realizate în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii, vor putea fi testate şi experimentate cele expuse la standuri. Printre exponatele interactive se numără şi maşina de curse realizată de studenţii universităţii, un arc virtual, drone, roboţi mobili, imprimante 3D sau echipamente pentru criogenie.
Cu această ocazie va fi lansat şi proiectul „Micul inventator”. Este vorba despre  un proiect-pilot adresat copiilor cu vârste între 6 şi 15 ani, care urmăreşte formarea noii generaţii de inventatori. „Acest demers are la bază preocuparea noastră de a stimula inovaţia şi dezvoltarea tehnologică în România, dat fiind faptul că în prezent ţara noastră ocupă ultima poziţie dintre ţările UE în clasamente internaţionale de profil. Vom putea culege în viitor roadele a ceea ce sădim astăzi, în primul rând investind în educaţia copiilor noştri”, au explicat reprezentanţii Universităţii. Pentru început, sunt aşteptaţi copiii care doresc să devină cercetători, alături de părinţii lor, la standul special amenajat în spaţiul de desfăşurare al evenimentului. În cadrul standului „Micul inventator” vor fi organizate o serie de activităţi de familiarizare a copiilor cu domeniul ştiinţei, adaptate vârstei şi cunoştinţelor lor pornind de la principiul „science is fun - ştiinţa poate fi şi distractivă”. Copiii care vor participa activ la aceste activităţi vor primi o diplomă a micului inventator. În măsura în care părinţii vor dori implicarea copiilor într-un proiect mai amplu, vor putea să îi înscrie în grupul micilor inventatori. Grupul micilor inventatori va fi invitat să participe ulterior la o serie de iniţiative special organizate de Universitatea Transilvania pentru familiarizarea lor cu ştiinţa, invenţiile şi tehnologia. Majoritatea activităţilor se vor desfăşura în cadrul Laboratoarelor de cercetare ale Institutului R&D al Universităţii Transilvania din Braşov şi vor fi coordonate de profesori şi cercetători ai universităţii.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Ma, 24 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8703   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0980   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4738   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4902   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2380   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1440   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4901   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.8700   Scădere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Consideraţi că teste rapide antigen pentru diagnosticul COVID-19 ar trebui vândute în farmacii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter