myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Doliu la Universitatea Transilvania

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update

BRAŞOV. Funeraliile profesorului Emil Stoica au loc la Biserica din Dârste

Update: Anunţul oficial al Universităţii, pe care îl găsiţi mai jos. 

Universitatea „Transilvania” din Braşov este din nou în doliu, după ce unul dintre cei mai apreciaţi profesori, de către colegii de breaslă, de colaboratori şi de către studenţi, s-a stins fulgerător din viaţă. Este vorba despre prof. univ. dr. mat. Emil Stoica (foto, stânga), cel care în 2012 a devenit preşedintele Senatului Universităţii Transilvania - funcţie nou creată atunci. În 2016 a fost desemnat de Consiliul Național al Rectorilor ca membru în Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), organism consultativ al Ministerului Educației. De asemenea, profesorul Emil Stoica a fost, timp de două mandate, parlamentar de Braşov.

Primii care au transmis un mesaj de condoleanţe sunt cei de ALRUE „Braşov-Decembrie 1989”, asociaţie al cărei membru fondator şi preşedinte de onoare a fost: „Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor «Braşov-Decembrie 1989» anunţă, cu profund regret, dispariţia fulgerătoare a domnului prof. univ. dr. EMIL STOICA, personalitate de înaltă ținută morală, cadru didactic de înaltă apreciere. A fost participant activ la înfăptuirea Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989 la Brașov, membru fondator și preşedinte al C.P.U.N. Braşov, deputat F.S.N. (1990-1992), deputat FDSN (1992-1996), membru al Grupului parlamentar al PDSR, chestor în Biroul permanent în ambele legislaturi. A fost membru fondator și Președinte de onoare al A.L.R.U.E. Brașov-Decembrie 1989”. 

Ulterior şi reprezentanţii Universităţii Transilvania au transmis un comunicat: 

„Comunitatea academică a Universității Transilvania din Brașov își exprimă profundul regret pentru dispariția profesorului EMIL STOICA, membru marcant al acesteia, președinte al Senatului Universității Transilvania (2012-2017), prorector (2008-2012) și decan al Facultății de Matematică Informatică (2004-2008). Profesorul Emil Stoica s-a născut în 7 aprilie 1951 în comuna Talea, județul Prahova. Dragostea pentru matematică i-a purtat pașii spre Iași, unde a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1970-1975) și unde va susține în 1986 teza de doctorat. În 1979 și-a început cariera universitară în cadrul universității noastre, ocupând pe rând în cadrul acesteia poziții de asistent universitar (1979-1991), lector universitar (1991-1996), conferențiar universitar (1996-2002) și de profesor universitar (2002-2017). Profesorul Emil Stoica este cunoscut și apreciat în domeniul matematicii, domeniile de interes fiind G-structuri de tip Finsler și Structuri parakahleriene, aducându-și contribuția la dezvoltarea acestor domenii, în care a contribuit la educarea a numeroși studenți talentați, fiind un exemplu de profesionalism pentru cei care s-au format sub îndrumarea sa. 
Activitatea de dascăl a fost completată de cea politică: preşedintele al CPUN Braşov, deputat FSN (1990-1992), deputat FDSN (1992-1996), membru al Grupului parlamentar al PDSR, chestor în Biroul permanent în ambele legislaturi; membru al Grupurilor parlamentare de prietenie cu Japonia şi cu Republica Cipru. Prin dispariția prematură a profesorului Emil Stoica pierdem un coleg remarcabil, un profesor îndrăgit de studenți și profesori, un exemplu de dascăl dedicat școlii dar și comunității din care a făcut parte. 
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”. 

Dumnezeu să-l odihnească! 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


STEEL CAME & FLUID

Curs BNR

Joi, 21 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9470   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2484   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8624   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6231   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4441   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5293   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter