myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Rectificare de buget pozitivă la final de an

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În ședința Consiliului Judeţean Braşov de ieri a fost aprobată și o rectificare de buget pozitivă, ca urmare a semnării recente a două contracte pentru finanţarea lucrărilor demarate de administraţia judeţeană la două importante artere rutiere din judeţul Braşov. Este vorba de două tronsoane din drumurile judeţene DJ104L şi DJ112C, în lungime totală de peste 26,7 kilometri, care îmbunătăţesc conectivitatea localităţilor din Depresiunea Rupea-Cohalm şi din zona de şes, unde sunt lacurile pescăreşti de la Codlea-Dumbrăviţa, cu principalele căi de transport - DN 1 şi DN13 - care traversează judeţul Braşov. Ba mai mult, unul dintre aceste drumuri, DJ 104L, va îmbunătăţi accesul către Casa Prinţului de Wales din localitatea Viscri.
Cele două rute conectează circa 16.000 de locuitori cu zona activă aflată în plină dezvoltare din centrul judeţului Braşov, iar cele două contracte de finanţare, a căror valoare totală este de aproape 49 milioane lei, au fost semnate de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, la sediul Consiliului Judeţean Braşov.

Doar 2% din banii judeţului

Valoarea totală a proiectului de modernizare a DJ 112C este de 21.840.574 lei. Cheltuielile totale eligibile sunt de 21.807.890 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile (98% din valoarea eligibilă) au valoarea de 21.371.733 lei, iar contribuţia proprie a Judeţului Braşov (2% din valoarea eligibilă) este de 436.157 lei.  Celălalt proiect, care vizează modernizarea DJ104L, are o valoare totală de 27.051.032 lei, din care valoarea asistenţei nerambursabile este de 26.510.011 lei (98%), iar cofinanţarea administraţiei judeţene va fi de 541.020 lei (2%).
Pentru finanţarea lucrărilor la aceste drumuri, administraţia judeţeană braşoveană a obţinut bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar intervenţiile au început deja. Prin acest „transfer” a fost diminuată cota de cofinanţare a administraţiei judeţene, reducându-se astfel presiunea bugetară. „Odată cu includerea drumului pe lista proiectelor finanţate prin POR, contribuţia noastră e mult mai mică. De aceea am făcut această rectificare de buget. Practic, am făcut o economie de 11 milioane de euro, bani pe care îi vom folosi pentru alte proiecte. Unii sunt implementați, alții urmează a fi implementați”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea (video 1).

La rândul său, vicepreședintele CJ Adrian Gabor a explicat că astfel bugetul județean se degrevează, iar banii economosiți pot fi folosiți pentru aeroport sau spitale. „Lucrările deja începute acolo au fost sistate, dar numai pe perioada iernii. Am dat ordin de sistare pentru perioada 15 noiembrie - 15 martie, timp în care facem și reglările pentru fonduri”, a precizat Gabor.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 01 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8744   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0456   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6469   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4299   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1916   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.4200   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui să se permită fiecărui român să aleagă vaccinul pe care il doreşte?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter